Összes pakli Új pakli

Control Wrath Pala Papa

Minden információCsak a pakli lapjai

Sziasztok!

Itt egy kiválóan teljesítő kontroll dekk, amit azoknak ajánlok, akik szeretik a warrior kontroll stílusát, án nem akarnak egyetlen dekkel mászni életük végéig.

Most látom, hogy sok a "wrath" kifejezést tartalmazó lap, ennek fényében módosítottam a pakli elnevezését.

Nem mellesleg, eddigi leghosszabb leírásom, amiben nem népmese, hanem tippek és trükkök vannak, így felhívok mindenkit hogy nyomjatok a kék nyíra! :)


Kombók, turpisságok:


Törlés/tarolás:

Equality+Wild Pyromancer alap.

Aldor Peacekeeper+Stampeding Kodo, szintén mindenkinek elérhető.

Equality+Avenging Wrath, szerintem érdemes beszerezni a lapot, hasznos itt is, meg a "Shockadin"-ban is.

Consecration még arcra is sül, ami finom, főleg Azure Drake jelenlétében.

Gyógyítás:

Earthen Ring Farseer szerintem minden defenzív dekkbe be kell tenni.

Guardian of Kings nagy összecsapások után egy jó gyógyítás/tempó, de taunt nélkül lassú. Nem akkora baj, a vanillában minden viszonylag lassú :D

Lay on Hands régóta megvan ez a lap, örülök, hogy tudtam hasznosítani. Legjobb, ha egy Holy Wrath-al sikerül felhúzni, és a Kontroll Warrior első 5 kör páncélját lekapom vele :P. Viccet félretéve, ez is a kontroll ellen jó, ha üres maradt az asztal, vagy az ellen keze ürült ki.

Életmentésre is alkalmas, és a tripla húzás nagyon sokat számít a következő körben, akár egy swing kombó is feljöhet (vagy refill az előző körbeni törlés után).

Húzás:

Holy Wrath nagyon jó, leszedés és húzás korai körökben, vagy extra burst kései körökben.

Hammer of Wrath ugyanez kicsiben, kell a húzás, és nekem ez megfelleőnek tűnik, mert egy lapba van betöltve.

Azure Drake repüljön ki az 5. körben, mindig le akarják szedni a spell dmg fenyegetés miatt. Ezzel együtt ebben a dekkben tényleg fenyeget ;).

Harrison Jones nem a húzása miatt van itt, hanem a nagy test és a midrange mana költség miatt.

Lay on Hands lásd fentebb.

Finish:

Általában megnyerem az asztalt, és fegyverrel, meg célzott spellekkel gyilkolok. Ez gyakorlatilag megtörténhet a 8. és a 38. körben is.


Hogyan játssz?


Hunter/További agresszorok:

A curve-ön látszik, hogy első kör passz, második kör hero power, de ettől függetlenül lehet asztalért harcolni, ha az ellen rosszul húz. Huntimunti nagyon büntet, ha széles a boardod, szóval csak ésszel szabad idézgetni a kiscsávókat. Healelgetsz, törölgetsz, aztán nyersz. Zoo üres kézzel, és üres boarddal fel szokta adni. A vadász esetleg még tud fordítani, meg ha midrange, akkor meglep, de általában egy passzív játék, és egy törlés elég, mert az ellen rohanni szeretne, és kockára teszi, hogy mindent kijátszik egyszerre, mintsem hullámokban húzza ki belőlünk a válaszokat (igaza van).

Rogue:

Legszorosabb meccsek ezek, de lehet őket hozni. Kevés lehetőség van beütni a Conceal alá, de Uther pont meg tudja csinálni, Equality+Wild Pyromancer/Avenging Wrath segítségével.

Rugó játéksílus fejlődik, ha lassú dekket találnak, akkor van, hogy 2-3 lényt is conceal-eznek, ami a warrior-t leteríti, de minket nem. Sajnos egy tripla Leeroy Jenkins + Cold Blood simán megölhet minket akkor is, ha legyalultuk a Miracle huszár Gadgetzan Auctioneer-t. Szóval gyógyulgatás fontos, plusz ez az a matchup, ahol megnyerhetjük az asztalt (Blade Flurry-vel vigyázni kell...). A Sap miatt nagyon nem érdemes hagyatkozni taunt-okra, ellenben ha van néhány lényünk, akkor kilökhetjük őket a komfort zónából: minden [eviscreate] ami nem a fejünkre hullik egy lépés a győzelem felé. Ugyanez [Si7 agent]-re.

Warrior:

Mivel egyesével szereti a lényeit lerakni, hogy sok lapja maradjon reagálni, így itt a Pyro nem annyira adja, ellenben az Aldor Peacekeeper/Stampeding Kodo nagyon is. A net dekk minden esetben kihagyja a némítást, így nyugodtan Tirion Fordring-olhatunk, amikor tetszik. Kifejezetten fontos, hogy a Gorehowl-t leszedjük, mert az sok kisebb lényünk ellen jó, amit szeretnénk használni a finishben (ezek a meccsek nagyon hosszúak).

Veterán kontroll harcosok tudják, hogy ha Armorsmith, Acolyte of Pain, egyéb apróságokat visszatartanak, akkor nagy értéket szerezhetnek a Whirlwind segítségével. Stampeding Kodo meg sebzés nélkül veszi le ezeket, szóval csökken a hatékonyságuk. Ide tényleg jó amúgy a Pyro kombó.

Alex, és Rag azok, akiket le kell kombózni hamar, és 12+fegyver sebzés+1 életen kell állni, nehogy lefejezzen Grommash Hellscream-mel.

Néhányan beteszik a Faceless Manipulator-t, na az szívás, ha Tiriont szerez egy Warrior...

Lock:

Mindig várd meg, míg bedobálja a kombót Sunfury Protector-ral, és két nagy disznóval, mielőtt törölsz. 1-1 lényt szabad ignorálni, főleg, ha Ancient Watcher-ről van szó. Amennyiben saját miniont némít bagollyal, akkor már simán tauntokkal is operálhatsz, had cserélgessen, 1-1 2-1 arányban. Jó barát az Aldor Peacekeeper-Stampeding Kodo kombowombo, a legszebb benne, hogy nyugodtan el lehet osztani két körre.

Törlés alatt természetesen a Pyro pironkdását értettem, de ha lények híján vagy, miközben elég a manád, akkor az Avenging Wrath kiválóan passzol az Equality mellé. [abomanation] azt-a-mindenit, ezt még nem is játszottam :D, de most jutott eszembe micsoda szinergia :D.

Druid/Midr. dekkek:

Fel kell tartani, főleg kis minionok, és Truesilver Champion a jóbarát. Mindemellett az apróságait igyekezd úgy lekapni, hogy közben az életed 15 felett maradjon. Ha elértek 10 manáig, akkor kiüríti a kezét. Ekkor be lehet tolni egy Pyro resetet, aztán Lay on Hands, és csókolom.

Vannak még más dekkek? :D


Mulligan:


Equality mindenképp maradjon, és ha van, akkor Wild Pyromancer is.

Ez kvázi garantálni fogja, hogy a Holy Wrath 3-at csapjon, amit jó tudni a midgameben, mert ezzel miniont leszedni már megéri 5 manáért.

Egyébként minden maradjon a kézben ami olcsóbb mint 4 mana.


Lapcsere:


Nem vennék ki semmit, de ha lenne 31. lap, akkor az talán acolyte of pain volna, bár a nehéz lapok miatt általábban nem fogy ki a kezem, mert mindig el tudom költeni a manámat 1-2 lapra, meg egy kiscsávóra.

Tirion Fordring nagyon fontos lehet, üreskezű kontroll dekkek ellen a fatigue szakaszban pusztító, illetve begoly nélküli dekkeket megszégyeníti. Ettől függetlenül egy második Sunwalker, vagy Stampeding Kodo mehet a helyére.

Abomination kifejezetten gusztustalan aranyban, így nyilván be kell tenni, de egyébként ide is ajánlom Sunwalker-t, vagy akár Sen'jin Shieldmasta-t is.

A Holy Wrath miatt nem tennék kisebb lényeket, de úgy tapasztaltam, hogy a Guardian of Kings-Sunfury Protector rendes kör, főleg midrange dekkekkel szemben, a Druid ilyenkor rendre ellövi az egyik Force of Nature/Savage Roar kombóját, ami nagyon fontos.

Harrison Jones helyett Acidic Swamp Ooze, de akkor már lehet, hogy inkább egy Harvest Golem, szintén a mana költség miatt. a gólem egy tökéletes kártya, nyugodtan lehetne epikus.

Hogger és Cairne Bloodhoof felcserélhetőek, de bármilyen 6 manás lény befigyelhet ide. Lehetne másodig Avenging Wrath is, de inkább a lényre szavazok, jól kombózik a Defender of Argus-szal.

Lay on Hands mehet helyette más gyógyulás, vagy taunt, vagy akár egy aprócska kalapács Hammer of Wrath.

Sylvanas Windrunner, gyártsd le, és tedd be mindenhova :D. Nem vicc, az ellen általában körbejátssza, szóval ritkán tudod ellopni egy lényét, viszont Cairne Bloodhoof ellen kiváló tech, és egyébként minden kontroll dekkbe érdemes betenni. Az a bizonyos körbejátszás a fontos: a vanillában, ha az ellen 2-3 lapja elmegy egy lényedre, akkor már pénzednél vagy.

The Black Knight, ide is bármi lehet a fentiek közül, egyébként a Handlock-okat pirítja ropogósra, amiből sok van bizony, mert egy erős dekk.


Azt tapasztaltam, hogy sok gyakorlás után a net dekkek bármelyikét elkapja, viszonylag konzisztensen, köszönketően a gyönyörűséges mana curve-nek.

Nem új archetípus, de nem is net deck. Van benne kb. 30 win. biztosan fogom még updatelni.

Jó játékot kívánok hozzá!

4

Uther Lightbringer Hearthstone
Kacsito profilképe

Kacsito (Lich King) - Közösségépítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Létrehozott paklik: 192

365 napon belül: 111

Átlagos értékelés: 1.94 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Paladin lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettEquality x2 2
Vanilla szettAldor Peacekeeper x2 3 3 3
Vanilla szettConsecration x2 4
Vanilla szettHammer of Wrath x1 4
Vanilla szettTruesilver Champion x2 4 4 2
Vanilla szettHoly Wrath x2 5
Vanilla szettAvenging Wrath x1 6
Vanilla szettGuardian of Kings x1 7 5 6
Vanilla szettLay on Hands x1 8
Vanilla szettTirion Fordring x1 8 6 6

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettWild Pyromancer x2 2 3 2
Vanilla szettEarthen Ring Farseer x2 3 3 3
Vanilla szettHarvest Golem x1 3 2 3
Vanilla szettDefender of Argus x2 4 2 3
Vanilla szettAbomination x1 5 4 4
Vanilla szettAzure Drake x1 5 4 4
Vanilla szettHarrison Jones x1 5 5 4
Vanilla szettStampeding Kodo x1 5 3 5
Vanilla szettHogger x1 6 4 4
Vanilla szettSunwalker x1 6 4 5
Vanilla szettSylvanas Windrunner x1 6 5 5
Vanilla szettThe Black Knight x1 6 4 5

Még több Control Paladin pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

#1

2021.04.17 07:40

VasPaladin profilképe

VasPaladin (Epic) - Közösségépítő

Hali!

Nagyon jó a paklid, megvan benne a palás kontrolosság, megspékelve a Holy Wrath-al. Nem kell ide Shirvallah, the Tiger hogy működőképes legyen az a kártya magába sem. Szerencse mindig kell hozzá, de ha már kioszt 5 sebzést, már megvan a szerepe a decben.

Earthen Ring Farseer- szintén rugalmas- Saját lények gyógyítására teljesen alkalmas. Minion trade-nél játszik szerepet főleg. (Szerencsére klasszikban kevés a tereptisztítás, a meglévőkkel meg könnyű számolni)--- Viszont van mikor pl egy másik harvesternek jobban örültem volna meccs során-- Teljesen szituációfüggő.

Defender of Argus- Szintén meglepi az ellent- Silver Handek, 3 manás dropok vagy épp a The Black Knightra alkalmazható. Szintén helyzetfüggő, lehet valamikor épp egy Sen'jin Shieldmasta-ára lenne szükség, de épp ezért jó a klasszik. Nincsenek olyan lapok ami lapkészleted 80%-át a kispadra helyezné, annyira balanszolatlan.

Néhány játék:

1. You face Jara..... Bumm bumm bumm

És egy hosszabb:

2. Egy Priest, ki árulásra késztette Tiriont.

(az árulást még mindig büntetjük)

Szerkesztve: 2021.04.17 07:42

#2

2021.04.17 09:59

Kacsito profilképe

Kacsito (Lich King) - Közösségépítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Szia!

Már hiányoltam a reakciód :D

Köszönöm a hozzászólást.

Egyébként volt a “Peak to the Past” nevezetű brawl, ott csináltam egy-két “BIG” Paladin listát Holy Wrath-al, azóta tetszik a koncepció.

Most már nagyon kinéz Arthas herceg, tegnap megmentettem Shaman-nal, majd felteszem, csak meg kell szerkesztenem, hogy beilljen a sorozatomba.

Utherrel sincs még meg, de az Oh My Yogg! eljövetelével valószínűleg bármilyen taktika elég lesz :D

Marad Hunti meg Magus, azokon goldolkodom még.

Szerkesztve: 2021.04.18 18:46

Mindig kell, hogy legyen egy HSHU...

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás