Összes pakli Új pakli

Dragon Priest

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Üdvözlök mindenkit!

Először is szeretnék bemutatkozni. epitomernok vagyok. Legjobb eredményem a Rank 5 elérése volt, ez több szezonban is sikerült már. Leginkább Arénázni szoktam, így sose vettem még magamon erőt arra, hogy megpróbáljak ennél a ranknál feljebb is eljutni. Ráadásul hó végén sokkal jobb jutalmat nem is kapnék már. Újabban viszont egyre többet játszom ezzel a paklival, annyira megtetszett. Éppen ezért szeretném veletek megosztani a jelenleg használt paklim. 
Mint azt tudjuk, rankeden javarészt aggro paklik ellen találkozunk, hiszen azzal kényelmes és gyors a létra megmászása. Egy idő után ez már elég zavaró, ezért is próbáltam ki ezt a paklit. Tökéletesen megfogja az aggro ellenfeleket és más kontrol paklik ellen is eredményes.

Mulligan aggro ellen
Célunk ilyen ellenfelek ellen, hogy a kezünkben lévő lapokkal mi is agresszívek legyünk. Ez ennél a paklinál majdnemcsak egyenlő a defenzívvel is, így könnyűszerrel lehet elbánni az ellenféllel már a játék korai szakaszában is. Mit is tartsunk meg tehát?
A Northshire Cleric egy tökéletes választás. Az 1/3-as test bőven elég arra, hogy ellenfelünk első két körét megoldjuk vele és esetleg még lapot is húzzunk fel a Cleric gyógyításával.
Mivel a sárkányokra alapozunk, ezért természetesen a Twilight Whelpek megtartása is nagyon jó. Figyelni kell arra, hogy legyen más sárkány is a kezünkben, hiszen akkor tudjuk kinyerni az értéket ebből a lapból. Egy 2/3-as test aggro ellen nagyon erős.
Ezen két kártya mellett a Wyrmrest Agent még az ász, persze ehhez is kell egy sárkány a kezünkbe. Smorc kollega csak pislog majd, amikor a 2. körben kap egy 2/4 tauntot maga elé. Ez a lény általában 2 lényt is megesz. 
A két sárkányokra izguló lapot olyan esetben is kitehetjük, ha nincs sárkány a kezünkben a buffok elérése érdekében, mert tradelni igen jól lehet majd velük még így is.

Mulligan kontrol ellen
Ezen párharcoknál törekedjünk olyan lapok megtartására, amikkel már korán szép kis boardot tudunk kiépíteni. 
A Twilight Whelp tökéletes ezen párharcokban is. A 2/3-as test lassúbb paklik ellen is nagyon jó. Általában kiszedünk vele legalább egy Fiery War Axe chargot, vagy egy Wrathet.
A Blackwing Technician ha megkapja a buffot, akkor igen szomorú perceket fog okozni ellenfelünknek. Csak több lap beáldozásával fogja tudni leszedni ezt a testet, ami már meg is érte nekünk.
Ellenfelünk megoldotta az 1. és a 3. körünket is? Adjunk neki még egy szép feladatot. A Twilight Guardian szintén egy nagyon erős lap a játék korai szakaszában. Amennyiben van mit megvédjen a boardon, még több értéket tudunk kifacsarni ebből a lényből. 

A lapokról pár szót
Power Word: Shield - Tökéletes buff a korai körökben, amivel kedvező tradeket tudunk kialakítani és természetesen még lapot is húzunk vele. Nem kérdés, hogy kihagyhatatlan lap a pakliból.
Northshire Cleric - Szintén egy kihagyhatatlan elemről beszélünk. Aggro ellen ugyebár tökéletes míg más esetekben a játék későbbi szakaszában tudunk belőle értéket kinyerni, amikor ugyebár laphúzásra fogjuk használni. 1. körben kitenni nem agresszív pakli ellen felesleges, hiszen könnyen elképzelhető, hogy úgy oldják meg, hogy semmi értéket nem nyerünk ki belőle. (1-2 seb bevitele az ellenfél arcába nem az!)
Twilight Whelp - Szintén elég fontos része a paklinak. Nagyon jó lény minden ellenfél ellen.
Shadow Word: Pain - Bár jobb esetben lesz lent elég fenyegetésünk a boardon, azért egy még elfér ebből a lapból is a pakliban. Mirror párharcnál pedig mondanom se kell talán, hogy mennyire erős lap lehet.
Wyrmrest Agent - Gyakorlatilag erre alapozzuk az aggro elleni taktikánkat, tehát kivenni a pakliból egyáltalán nem ajánlott.
Shadow Word: Death - Korábban 2 is volt belőle, de az Entomb megjelenésével most így próbálgatom a paklit. Eddig úgy vettem észre, hogy nem túl nagy hiány ebből csak 1-et játszani.
Velen's Chosen - Szerintem érdemes 2-t is betenni. Nagyon jól lehet vele kedvező tradeket kialakítani és óriási tauntokat létrehozni aggro ellen. A +1 Spell Damage is jól tud jönni egy masszív Holy Nova körnél.
Blackwing Technician - Az egyik kedvenc lapom a pakliban. Ha van sárkány a kezünkben és úgy kerül ki a boardra, akkor picit hátradőlhetünk, hiszen nagyon könnyen meg tudja nyerni a meccset bármilyen ellenfél ellen. Ha van nálunk (The Coin) és a 2. körben már kikerül, akkor szinte biztos a siker. Főleg ha a 3. körünkben kikerül a második Technician is. Cseréjét ennek sem ajánlom.
Dragonkin Sorcerer - Nem rossz 4 manás lény, ráadásul sárkány, ami nagyon kell nekünk. 3/5-ös teste pedig pont jó arra, hogy tradeljen egy Shredderrel. Kombózható természetesen bármilyen buffal is, így nyerve ki újabb értéket ebből a lapból. Nem létszükség betenni a pakliba, de nem árt, ha a paklink nagy részét olyan sárkányok teszik ki, amik önmagukban is hasznosak.
Hungry Dragon - Tettem egy próbát pár hete vele, és nagyon tetszett. Mivel elég nagy esélyünk van a korai szakaszban a board megtartására és uralására, ezért egy 4. körös 5/6-os lény álom. Ráadásul mit tud csinálni vele az ellenfél, főleg ha hátrányban van? Szinte semmit. Leszed minden 4., de még minden 5. körös lényt is.
Twilight Guardian - Álom, amikor aggro ellen 3/6 tauntként kikerül a boardra. Szintén az egyik alapja a paklinak, így ennek kihagyása egyáltalán nem javasolt a pakliból.
Holy Nova - Nem jött össze minden a korábbi körökben. Aggro ellenfelünk kezd kisebb boardot kiépíteni magának? Nem gond, ez a lap megoldja. Nagyon erős varázslat. A + Spell Powerek miatt pedig a játszma későbbi szakaszában még erősebb is lehet. Mivel nem használok Lightbombot (Korábban használtam, de az Entomb megjelenésével végképp kiesett a látókörömből) a pakliban, ezért mindenképp kötelező 2 helyet is szorítani ennek.
Azure Drake - Nagyon jó lap. Laphúzás és még egy kis plusz Spell Damage is, ráadásul sárkány. Ezt a lapot se cserélném le semmire.
Blackwing Corruptor - Egy újabb olyan eleme a paklinak, ami nélkülözhetetlen. A Battlecry effektje borzalmasan erős. Kivételét szintén nem ajánlom.
Entomb - Az újítás, amit betettem nemrég tehát a pakliba. Szerintem nagyon jó lap, de nyugodtan cserélhető egy Shadow Word: Deathre, vagy Lightbombra.
Cabal Shadow Priest - Aggro ellen szintén beteg lap és hátrányból megfordíthatja a párharcot is a javunkra. Korábban 2 Shrinkmeister is szerepelt a pakliban, amivel kombózva lassabb paklik ellen is nagyon hasznos volt.
Dr. Boom - Dr. Boom
Ysera - Végül pedig egy igazán nagy fenyegetés. Na persze nem a 4 támadás miatt, hanem a képesség és a test miatt. Sárkány paklikba szerintem ő mindenféleképp kell.

Miket lehetne betenni még?
Volt már róla említés, de 1 Shrinkmeistert nyugodtan be lehet tenni, de a duplázása sem őrültség. Vol'jin teljesen jó. Amennyiben ő bekerülne a pakliba, egy Holy Smite betétele se lenne őrültség. Nagyon jó kombó és a Smite más helyzetekben is jól jöhet. Confessor Paletress szintén opció lehet. Kontroll ellen egész jól jöhet. Rend Blackhand se rossz, bár eléggé szituációfüggő lap és az Entombbal amúgy is meg tudunk oldani dolgokat. Chromaggus sem rossz lap. Kicsit lassú, de nem sokan akarják sokáig látni az ellenfél boardján őt, szóval elég nagy figyelmet fog kapni. Nefarian szintén jó lehet még. Szerintem egy gyengébb Ysera, még ha néha elég jó lapokat is kapunk belőle. Chillmaw nagyon erős aggro ellen, de mióta kevesebb Patron Warrior van, azóta nem látom annyira hasznosnak ezt a lapot. Ne felejtsük el a Lightbombot se, mert az is beleillik a pakliba. A Dark Cultist szintén jó, még erősebbé tehetjük vele a korai köreinket.

Ennyi lett volna. Köszöntem a figyelmet és jó szórakozást a játékhoz!
Véleményt és kritikát természetesen elfogadok hozzászólásban!

Ez egy kiváló pakli!

38

epitomernok profilképe

epitomernok (Common)

BattleTag: JárfásFerenc#2825

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

Létrehozott paklik: 1

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 38 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Priest

Priest lapok (18 db)

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettNorthshire Cleric x2 1 1 3
Legacy szettPower Word: Shield x2 1
Blackrock Mountain kaland módTwilight Whelp x2 1 2 1
Legacy szettShadow Word: Death x1 2
Legacy szettShadow Word: Pain x1 2
The Grand Tournament kiegészítőWyrmrest Agent x2 2 1 4
Legacy szettHoly Nova x2 3
Goblins vs Gnomes kiegészítőVelen's Chosen x2 3
Legacy szettCabal Shadow Priest x2 6 4 5
League of Explorers kaland módEntomb x2 6

Semleges lapok (12 db)

Név Mana Támadás Élet
Blackrock Mountain kaland módBlackwing Technician x2 3 2 4
Blackrock Mountain kaland módDragonkin Sorcerer x1 4 3 5
Blackrock Mountain kaland módHungry Dragon x1 4 5 6
The Grand Tournament kiegészítőTwilight Guardian x2 4 2 6
Legacy szettAzure Drake x2 5 4 5
Blackrock Mountain kaland módBlackwing Corruptor x2 5 5 4
Goblins vs Gnomes kiegészítőDr. Boom x1 7 7 7
Legacy szettYsera x1 9 4 12

#1

2015.12.07 08:45

Athesto profilképe

Athesto (Diamond Common)

BattleTag: Athesto#2314

Közepes játékos

Keres: Barátot

Szevasz! Én is nagy rajongója vagyok a Sárkányoknak. Ment a +1!

#2

2015.12.07 10:42

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Szia! Nagyon kis korrekt, leírás. Bár többféle, sárkányos kombináció létezik, nem is nagyon szeretek ellene játszani. El kell ismerni ami jó az jó. ment a +!

#3

2015.12.08 09:18

Hage profilképe

Hage (Tesztelő)

BattleTag: Hage#2792

Tapasztalt játékos

14 battlecry-os lény mellé én betenném a helyedben Brann Bronzbeardet mondjuk a Hungry Dragon helyére, ami pont hogy rossz ha duplát adna az ellenfélnek. Így azért lennének beteg lények a boardon bőven. :)

#4

2015.12.08 14:47 | Válasz: (#3) Hage (Tesztelő) hozzászólására

epitomernok profilképe

epitomernok (Common)

BattleTag: JárfásFerenc#2825

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

Természetesen csábító lenne őt betenni a battlecry effektek miatt, viszont nem érzem benne azt, hogy akkorát dobna az egészen, hogy megérje kivenni érte mondjuk a Hungry Dragont, ami viszont eszméletlen erős!
A pakli maga az aggro megállítására van kitalálva ugye. Gyakorlatilag ha bejönnek a feltételek és a battlecry lények aktiváltan kerülnek ki a boardra, akkor az pont elég arra, hogy minimum 1, de legtöbb esetben több lénnyel is elbánjanak. Brann Bronzebeard az aggro ellen nem ad semmi előnyt szinte. (Ebben a pakliban legalábbis.) +1 támadás helyett kapnának a lények +2 egységet, ez miért lenne annyira jó? Nem jó, 2 és 3 támadással is leütsz minden lényt az aggro paklikból. Wyrmrest Agent és Twilight Guardian esetében lenne ez ugye, hogy 2/4 helyett kapnék egy 3/4-et és a 3/6 helyett egy 4/6-ot. Nem mérvadó az a + sebzés szerintem. Ha a lapok +1 HP-t kapnának, már inkább gondolkoznék el a dolgon. Blackwing Corruptor 3 helyett 6-ot lőne?! Ezt is nagyon jó így olvasni, de egy Flame Imp, vagy egy Knife Juggler a 3 egységtől is elpusztul. Cabal Shadow Priest is csak azt az egy megcélzott lényt lopná át, szóval itt se tenne hozzá túl sokat a paklihoz. Blackwing Technician esetében elég beteg lenne a +2/+2, de 3. körben a 3/5-ös test is már elég kemény, szinte minden pakli ellen. Azure Drake persze adna +1 kártyát, ami mindig jól jön. Dr. Boom pedig több bombát dobna ki, de őszintén, aggro ellen ez nem számít. 
A másik megközelítése a dolognak, hogy tempót vesztenék vele, ha ezeket az effekteket duplázni szeretném. Ugye az egyértelmű, hogy az első 2 körre szánt lényeimnek nem is adna plusz buffot, tehát maradnak a többiek. 3. körben le tudok tenni egy 3/5-öt, viszont ha Brannt szeretném kitenni, akkor maradna egy 2/4-es lény, ami nem csinál semmit abban a körben. A 4. körben már jó lenne a Guardiannak, de 3/6, vagy 4/6 ugye, nem nagy különbség. 
Ebben a pakliban Brannt egy win more lapnak érzem, aminek helyet szorítani luxus lenne.
Vannak paklik, amikbe kevesebb battlecry lénynél is megéri betenni, mert akkora pluszt adna hozzá az egészhez, de úgy érzem, ebbe a pakliba ő felesleges lenne.

#5

2015.12.08 14:52 | Válasz: (#1) Athesto (Diamond Common) hozzászólására

epitomernok profilképe

epitomernok (Common)

BattleTag: JárfásFerenc#2825

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

Üdv! Köszi szépen!
Anno a BRM bejelentésekor én nagyon megörültem, hiszen én is imádom a sárkányokat, de azokkal a kártyákkal még nem lehetett olyan erős paklit összehozni. Akkor egy jó Paladin paklival próbálkoztam, de sajnos nem váltotta meg a világot. TGT óta viszont már nála is egy sokkal jobb és erősebb paklit lehet összehozni, szóval érdemes próbálkozni.

#6

2015.12.08 14:52 | Válasz: (#1) Athesto (Diamond Common) hozzászólására

epitomernok profilképe

epitomernok (Common)

BattleTag: JárfásFerenc#2825

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

Üdv! Köszi szépen!
Anno a BRM bejelentésekor én nagyon megörültem, hiszen én is imádom a sárkányokat, de azokkal a kártyákkal még nem lehetett olyan erős paklit összehozni. Akkor egy jó Paladin paklival próbálkoztam, de sajnos nem váltotta meg a világot. TGT óta viszont már nála is egy sokkal jobb és erősebb paklit lehet összehozni, szóval érdemes próbálkozni.

#7

2015.12.08 23:05 | Válasz: (#4) epitomernok (Common) hozzászólására

Hage profilképe

Hage (Tesztelő)

BattleTag: Hage#2792

Tapasztalt játékos

Valóban így jobban megnézve a helyzet az, hogy Brann ide nem valami jó döntés. Meg kell jegyeznem, hogy ez az entomb beteg... Mind control ezentúl nem lesz pap pakliban, ez többszörösen jobb!
A mulligannél annyit mondanék még, hogy ha csak a twilight whelp van a kézben egyedül mint dragon, és Wyrmrest Agent is van nálunk, akkor tartsuk kézben, mert jobb a második körben kitenni a nagyobb testet mint a 2/1-et. Amúgy nagyon baba! Ment a +

#8

2015.12.10 19:50

Hali érdrklődni szeretnék cabal priestet mivel tudom cserélni sajna az még nincs meg :)

#9

2015.12.10 20:59

Hali megint mivel kiderült hogy nincs Twilight Guardian, -om se így bekerült a pakliba egy Volcanic Drake, és egy Nefarian, a 2 Cabal Shadow Priest, helyet pedig egy + Dragonkin Sorcerer, és egy Holy Champion, eddig így is nagyon tetszik sajna kevesebb a taunt így de kilehet hozni belőle amit kell :D köszi a paklit ment a +1 :D

#10

2015.12.11 16:50 | Válasz: (#9) a4upszii (Golden Common) hozzászólására

epitomernok profilképe

epitomernok (Common)

BattleTag: JárfásFerenc#2825

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

Hello!
Köszi szépen!
Az a baj, hogy a Cabal Shadow Priest egy nagyon erős lap, az nagyon sokat visszavesz a pakliból, ha nincs meg. Ha nagyon tetszik a pakli és szereted a Priestet is, akkor szerintem megéri gyűjteni rá a dustot és lecraftolni (minden Priest pakliba elfér, nem csak ebbe). Nagyon sok esetben lehet visszavenni a tempó előnyt a 6. körben, míg az általad betett lapokkal ez nem érhető el. Persze nem rossz lapok azok sem, de ha lesz rá lehetőséged, szerintem mindeképp cseréld őket a CSP-re.
Twilight Guardian szintén igen fontos része a paklinak, hiszen megfogja az aggrot elég keményen, míg a Volcanic Drake nem csinál semmit sajnos. Nefarian persze nem rossz lap, az bőven elfér benne.

Mindent egybevetve szerintem próbáld ki a paklit egy Volcanic DrakeSludge Belcher cserével. A Holy Champion-t is cserélném én szintén egy Sludge Belcherre. Nefarian és a Dragonkin Sorcerer már csak a sárkányok miatt is maradhat nyugodtan, ráadásul a DS-el még pár spellt is lehet kombózni. Ha nincs Sludge Belcher, akkor nyugodtan mehet két Sen'jin Shieldmasta a pakliba. Ők legalább szintén a 4 manás részbe esnek, ráadásul feltétel nélkül 3/5-ös taunt.

Szerkesztve: 2015.12.11 16:52

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás