Összes pakli Új pakli

Legenda Midrange Hunter

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Az alábbi paklit TheJordude készítette, aki egy profi játékos az észak-amerikai régióban és a jelenlegi, (2015 júliusi) 16. szezonban elérte a legenda rangot ezzel a Midrange Hunter paklival. Az 5-ös rangtól kezdve 100%-os nyerési arányt ért el a paklival és jelenleg a legenda rangon belül a 4. helyen áll a paklijával.

Kép a 100%-os nyerési arányról

Megtalálhatjátok őt Twitch-en ide kattintva, illetve Twitter-en, ha ide kattintotok.

Hogyan használd a paklit

Sokan azt állítják, hogy a Hunter-rel a legegyszerűbb játszani. Azonban én ezzel nem értek egyet, hiszen sok döntést meg kell hozni ezzel a Hunter paklival.

 • A paklival próbálj
  • Board Control-t szerezni, amilyen hamar csak lehetséges (legkésőbb a 6. körre). Ehhez agresszívan kell játszani, trade-elni kell a lényeket, használni a spell-eket és a fegyvereket.
  • Nagy tempó előnyhöz jutni. A Mad Scientist-ből szerzett Freezing Trap-pel, a Houndmaster-rel, a Hunter's Mark-kal, a Knife Juggler-rel, az Unleash the Hounds-al, az Eaglehorn Bow-val és további lapokkal is hatalmas előnyökhöz juthatsz.
  • Legyél annyira hatásos, amennyire csak lehet. Például a 3. vagy 4. kör után használd annyira előnyösen a manádat, amennyire tudod. A későbbi körökben pedig mindig használd a Hero Power-edet a sebzés maximalizálásához.
  • Tudd, hogy mikor legyél agresszív. A játékban egy bizonyos pont elérése után az irányított harcteret szeretnéd agresszív támadásba átvinni. Ez bármikor megtörténhet a 4. körtől kezdve, a szituációtól és az ellenféltől függően. Más aggro paklikkal szemben választhatsz, hogy a harctér irányítására koncentrálsz, vagy inkább versenyre kelsz velük. Midrange/Control paklik ellen inkább az agresszív módot kell választanod, mert tudod, hogy hamarosan nem lesz elég erő a paklidban, ezért gyorsan meg kell őket ölnöd.
  • A paklid a legerősebb a 2.-tól a 6. körig. Ha a játék elején tied a harctér, onnantól elég nehéz veszíteni.

Kártyák indoklásai

 • Hunter's Mark: Nagyon értékes lap, amikor például egy Ancient of War-ra használod el, amit utána egy Webspinner-rel is kivégezhetsz.
 • Webspinner az Abusive Sergeant vagy a Leper Gnome helyett: A Webspinner nagyon jól működik együtt a Kill Command-dal és a Houndmaster-rel. Továbbá a kártyával elképesztő jó lapokat is kaphatsz, mint például egy Savannah Highmane vagy egy Stranglethorn Tiger. Control-ra játszol, ezt ne feledd el, egy Leper Gnome pedig nem adna sok előnyt a játék későbbi szakaszaiban.
 • Freezing Trap: Hatalmas tempó előnyt ad, ha jó időben játszod ki, vagy a Mad Scientist-tel került ki.
 • Snake Trap: Sokan azt hihetik, hogy ez egy Explosive Trap vagy Freezing Trap, amivel igazán tönkreteheted az ellenfeleid játékát. Aktiválódását követően a kígyók nagyon hasznosak maradnak és jól működnek együtt a Houndmaster-rel, a Hunter's Mark-kal és a Kill Command-dal.
 • Haunted Creeper: Egyszerűen erős, két manából egy Beast, ami hatékony a Houndmaster-rel és halála után az 1/1-esek jók a Hunter's Mark-nak.
 • Ironbeak Owl: Annyi olyan lény van, amire el lehet használni egy Silence-t, hülyeség lenne kihagyni a pakliból.
 • Knife Juggler: Nagyon jól kombózik a Snake Trap-pel és szinte azonnal megnyeri neked a játékot zoo ellen, amikor még Unleash the Hounds-al is kombózod.
 • Mad Scientist: Ez a kártya annyira durva, hiszen halála után ingyen kapsz egy Secret-et a paklidból. Mivel 3 secret van a paklidban, ezért kicsi az esélye, hogy haszontalan legyen a Deathrattle-je.
 • Eaglehorn Bow: Nagyszerű fegyver a lények eltávolítására és a harctér irányítására. A secret-ekkel kombinálva pedig még jobb és még több sebzésre képes.
 • Animal Companion: 3 Manából az egyik legjobb értékű lapokat kaphatod ebből a spell-ből.
 • Kill Command: Nagyon hasznos lények eltávolítására vagy a végső sebzés kiosztására is.
 • Unleash the Hounds: A legtöbb játékos csak egyet használ ebből a kártyából, de én igazán szeretem a kettőt. Olyan sokszor tud nagyon hasznos lenni ez a kártya. Akár leathal-re, akár egy teli harctér letisztítására, vagy a Knife Juggler-rel való kombózásra, esetleg Houndmaster-rel is használható. Manapság a legtöbb pakli megtelíti a harcteret, ezért két Unleash the Hounds jelenleg jól működik.
 • Houndmaster: A sok Beast-nek köszönhetően szükséges ebből is a kettő, hiszen a Taunt, a +2 Élet és Támadás hatalmas előnnyel jár, ami mellé egy 4/3-mas lény is társul.
 • Piloted Shredder: A Houndmaster alternatívája 4 Manánál, amikor nem tudod a Houndmaster Battlecry-át kihasználni. Ez a lény minden midrange pakliban megállja a helyét.
 • Loatheb: 5 Manáért nagyszerű 5/5-ös értékekkel rendelkezik és biztos lehetsz benne, hogy az ellenfeled elkerüli a spell-ek használatát a következő körben.
 • Savannah Highmane: A legjobb lény a játékban. Nem hat rá a Big Game Hunter. Halála után megidéz két 2/2-es leopárdot és mindössze 6 Mana.
 • Dr. Boom: A (Boom Bot)-ok OP-k. Ezen nincs is mit magyarázni. Sok nyomást gyakorol az ellenfélre. Ha már kezdesz kifogyni a lapokból és gyengül a nyomás az ellenfélen, akkor Boom gyorsan megfordíthatja a helyzetet.

hunter artwork

További választható kártyák

 • Harrison Jones: A második Piloted Shredder helyére célszerű berakni, ha túl sok fegyvert használó kaszttal találkozol.
 • Sludge Belcher: Masszív 5 Manás lény, de ebbe a pakliba annyira nem illik bele, hiszen nem okoz elegendő nyomást az ellenfélre nézve.
 • Explosive Trap: Ha túl sok az aggro, akkor a Snake Trap helyére be lehet tenni. Azonban úgy érzem ebben a Midrange Hunter-ben ez egy picit gyenge.
 • Második Quick Shot: Lecserélheti a Snake Trap-et vagy egy Piloted Shredder-t. Én nem szeretek kettőt használni belőle, mert nem járul hozzá a harcteredhez és az olyan fura, amikor kettő van a kezedben belőle.
 • Glaivezooka: Jó fegyver, de néha pazarlásnak érzem, amikor el kell pocsékolnom egy Eaglehorn Bow helyett.

Mire cserélj a játék elején

 1. Webspinner
 2. Mad Scientist
 3. Haunted Creeper

Amennyiben nálad a Coin, az ellenfeled alapján ezen lapok egyikére lenne még szükséged

Meccsek

Druid: Kedvező

Csak akkor van esélyük, ha Wild Growth-tal és Innervate-tel kezdik a játékot, különben nem tudják már visszahozni a meccset.

Hunter ellen: Bármi lehet

Általában a lapok húzásán múlik és, hogy tempó előnyhöz tudsz-e a jutni a játék elején. Azonban ha Face Hunter ellen játszol, akkor kedvezőtlen helyzetbe kerülsz.

Mage ellen: Bármi lehet

Ha tempó, akkor a játék elején nagyon sok múlik a tempón. Freeze ellen, pedig egy jól időzített Loatheb-re van szükség.

Paladin: Kedvező

Aggro ellen az Unleash the Hounds megnyerni neked a meccset. Midrange ellen egy jó kezdéssel szintén könnyű dolgod van. A Paladin-oknak akkor van esélyük, ha nagyon jól kezdik az 1. és a 2. kört.

Priest: Kedvező

A Priest-ek általában lassúak a játék elején, aminek köszönhetően jó harcteret tudsz készíteni magadnak és sok nyomást gyakorolni rájuk. A problémát az okozhatja, ha a Priest Zombie Chow-val nyit.

Rogue: Kedvező

A Freezing Trap nagyon sok gondot okoz a Rogue-nak. Ideális esetben tempó előnyre teszel szert és elég nyomást gyakorolsz rájuk, mielőtt belejöhetnének a játékba.

Shaman: Kedvező

Akár Mech vagy Midrange, mindenképpen jobb helyzetbe leszel, hiszen a Shaman-ok lemaradnak az overload-dal és nem tudnak gyógyítani.

Warlock: Kedvező

Az összes Warlock elleni meccs nagyon kedvező a számodra, mert a játék elején olyan erős harctered lesz a lassú Warlock-ok ellen, amivel már nem tudnak időben mit kezdeni. Zoo ellen pedig a Knife Juggler és az Unleash the Hounds okozza a vesztüket. A Secret-jeid szintén fontosak a Warlock-ok ellen.

Warrior: Kedvező

Control ellen a Midrange Hunter jól szerepel. A Patron-okra azonban figyelni kell és a játék elején elegendő nyomást kell gyakorolnod, hogy ne tudjanak kombózni.

Amennyiben nem értek el sikereket ezzel a paklival, ne adjátok fel. Kell egy kis gyakorlás, mire megértitek, hogy pontosan hogyan kell ezt a paklit használni és, hogy mindig a jó döntéseket hozzátok meg. A legtöbb esetben több lehetőség közül is választhattok a legtöbb kör esetében, ezért az sokat segít, ha visszanézitek a meccseteket, alaposan végignézitek és megtudjátok, hogy melyik lett volna a legjobb lépés. Ha úgy érzitek, segítségre van szükségetek, akkor angolul privát üzenetben írhattok Thejordude-nak a Hearthpwn-on, ehhez csak kattintsatok ide.

Időközben már elszenvedett egy vereséget, amikor a 4. helyről próbált feljebb jutni, tehát már nem rendelkezik 100%-os nyerési aránnyal.

Videók

Midrange Hunter vs Face Hunter

Midrange Hunter vs Aggro Paladin

Forrás: HearthPwn - 100%-os nyerési arány Midrange Hunter

43

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: PHOENIX#2680

Létrehozott paklik: 1218

365 napon belül: 43

Átlagos értékelés: 2.25 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Priest

Hunter lapok (19 db)

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettHunter's Mark x1 1
Curse of Naxxramas kaland módWebspinner x2 1 1 1
Legacy szettFreezing Trap x2 2
Blackrock Mountain kaland módQuick Shot x1 2
Legacy szettSnake Trap x1 2
Legacy szettAnimal Companion x2 3
Legacy szettEaglehorn Bow x2 3 3 2
Legacy szettKill Command x2 3
Legacy szettUnleash the Hounds x2 3
Legacy szettHoundmaster x2 4 4 3
Legacy szettSavannah Highmane x2 6 7 5

Semleges lapok (11 db)

Név Mana Támadás Élet
Curse of Naxxramas kaland módHaunted Creeper x2 2 1 2
Legacy szettKnife Juggler x2 2 3 2
Curse of Naxxramas kaland módMad Scientist x2 2 2 2
Legacy szettIronbeak Owl x1 3 2 1
Goblins vs Gnomes kiegészítőPiloted Shredder x2 4 4 3
Curse of Naxxramas kaland módLoatheb x1 5 5 5
Goblins vs Gnomes kiegészítőDr. Boom x1 7 7 7

Még több pakli a feltöltőtől ()

#1

2015.07.14 21:42

Beni profilképe

Beni

Szia!Ezt a deck-et te is kipróbáltad és jól működött?Nagyon tetszik egyébként:)

 

#2

2015.07.15 20:25 | Válasz: (#1) Beni hozzászólására

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: PHOENIX#2680

Szia,

Nem igazán volt még időm kipróbálni.

Hearthstone Hungary Admin

#3

2015.07.16 15:33

Lali profilképe

Lali

Szerintem ez a deck nem lehet olyan jó...miért midrange-eljek hunterrel, ha vannak olyan kasztok akiknek ez megy is:D...szerintem ez egy unalmas felépítése a hunternek. És azt sem értem miért van mindenki elájulva tőle amikor egyáltalán semmi újdonság nincs benne 5 hónappal ezelőtt is volt midrange hunter, csak lehet valaki a jelenlegi metában sikeresebb-nek érzi (pedig nem az). Próbáltam én is a paklit régebben , és most is szerintem detto olyan használhatatlan mint eddig. Okés, hogy legend rank-od el lehet vele érni csak kb 30 x annyi meccs. 
"Kedvező meccs" Druid-nál akadt meg a szemem. Ez isteni szerencsével veri csak meg azt, vagy egy kezdőt...de azért sok szerencsét hozzá 

#4

2015.07.16 21:05 | Válasz: (#3) Lali hozzászólására

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Ezt ügye te se gondolod komolyan? Dettó olyan használhatatlan, mint eddig? Mégis mikor volt a midage hunter használhatatlan?

A Blizzardnak az éles játék indulása óta 6-szor kellett belenyúlnia a metába és ebből 3 egyértelműen midrage hunter miatt történt (UTH nerf, Buzzard nerf, Undertaker nerf). Tény, hogy a jelenlegi midrage hunter nincs olyan op, mint az Undrtakeres, vagy a 4 manás UTH+Buzzard kombóval nyomuló volt, de még igy is az egyik legstabilabb pakli a jelenlegi metában (lényegében csak a Freeze Mage, a Patron Wari meg a Taunt Dudu rossz metchup neki).

#5

2015.07.17 19:14

Lali profilképe

Lali

Az igaz, deathrattle-ös midrange hunter mocskos erős volt ez nem vitás. Csak ez nem az:). Mint a leírásomban is említettem el lehet vele érni a legend rank-od de szerintem erre pl egy handlock alkalmasabb, és ha igazán erős deck-et akarok akkor nem ezt választom...személy szerint. Ez olyan low budge mindenkinek pakli..
 

#6

2015.07.20 09:28

Lehet, hogy low budget mindenkinek, viszont meglehetősen eredményes. Én két estét játszottam és 25-ről level 8-ra mentem vele. Lényegében egyedül a hunterekkel van problémám (midrange), hiszen ott a managörbén áll vagy bukik a dolog véleményem szerint. Értsd, aki behúz egy highmane-t vagy boom-ot és előbb hozza ki, 80%-ban hozta a meccset, mivel nincs igazán erős removal a pakliban (ez az eddigi tapasztalatom :)). Annyi módosítással játszom, hogy a Quickshot helyett Flare-t hozok, ezzel a hunter-eket és a mage-ket jó pár meccsen megfogtam (mondjuk kipróbálnám quickshot-tal is, de még nem szántam rá magam, hogy megvegyem a BRM-t :D).

Arra reagálva, hogy vannak "igazán erős" deck-ek és ez nem az. Ez így kijelentve eleve vicces, de a jelenlegi metában nagyon megálja a helyét ez a pakli és arra, hogy 5 alá betornázd magad rövid idő alatt, mindenképpen alkalmas. Onnan pedig nem árt figyelni jobban, hogy éppen mi a mainstream. Tehát igen, például egy handlock is kellhet ahhoz, hogy elérd a legend rankot, ha a meta úgy kívánja, de ilyen gyorsasággal nem tudsz létrázni, ami a Legend eléréséhez elengedhetetlen :)

#7

2015.07.25 04:25

Beni profilképe

Beni

Az én tapasztalataim sszerint minden az elso 2-3 körben döntődik el.Ha én rakom ki az ekső minionokat akkor valószínü hogy nyertem de ha nem akkor sehogy sem tudom átvenni a vezetést.Esetleg elmondhatnád te hogy csinálod

#8

2015.07.27 10:20 | Válasz: (#7) Beni hozzászólására

Hát, nehéz ezt így egyben leírni. Kezdésnek annyit, hogy a jelenlegi változatomban a quickshot helyett ooze-t használok, mert most hétvégén eljutottam Rank 3-ra és rengeteg a hunter, eboladin és warrior, ahol az ooze egy nagyon erős 2drop lehet (nem egyszer hozta le a meccset is).

Továbbá amit írsz, az alapvetően igaz is. Viszont, ahogy a leírás is rámutat, fontos kitapasztalni, hogy mikor mire mulliganeljünk. Ehhez pedig szükséges a meta ismerete, nagyjából tudnod kell, hogy mire számíthatsz az ellenféltől. Ezen felül pedig tapasztalatom szerint azért nehéz ezzel a paklival játszani, mert a lehetőségekhez mérten jó előre meg kell tervezni az elkövetkező 2-3 kört. Mesterien kell bánni a trap-ekkel, én úgy gondolom, hogy elsősorban azok tudják biztosítani a tempót a ragadós minionjaikon túl, illetve jól kijátszva megfordítják a meccs állását (snake trap-re senki nem számít, így nagyon hatékonyan lehet használni.. kedvencem, mikor az aggro pala boardját a juggler snake kombó megoldja, mert amikor berakom a secret-et és nyomok egy thanks-et, akkor egyből explosive trap-re gondol vagy maximum freeze-re, de ez (snake) meg sem fordul valahogy a fejükben :D). Ehhez kapcsolódóan, ahogy a leírásban is említik, rá kell érezni, hogy mikor kell a board controll kialakítását aggro-ba átfordítani, ami szintén azon alapszik, hogy mit tartogatsz a kezedben. A mana kihasználása különösen fontos, hiszen az én változatomban gyakorlatilag a laphúzás semmilyen formája sem található meg (quickshot ugye nincs, a spinnerek cycle-jét pedig nem számolom :D), így ha pazarlunk vagy nem optimálisan játszuk ki a lapokat, akkor könnyen elfogy a nafta és a topdeck-elés felértékelődik. De ez általában már régen rossz, hiszen a tempót, amire a pakli alapszik, elvesztettük.

R.I.P tempó

Mindent egy lapon említve, nem akarok regényt írni, illetve nem is tudok, mert túl sok mindent kellene :D Viszont ahogy említi a leírás, ha kitapasztalod a paklit és "megtanulsz" vele játszani, akkor nagyon eredményes, kb. 130 körüli meccsből lett meg Rank3, a nyerési arány pedig egyelőre magasan 50% felett van (60 és 65% között mozog eddig, ami ugyan nem 100, de megteszi).

#9

2015.07.30 11:45

Beni profilképe

Beni

Na mostanra én is játszottam annyit a dek-el hogy simán megy vele igazán erős!

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás