Véget ér a Duels játékmód! Patch 29.2-vel megszűnik a Duels!
Összes pakli Új pakli

Standard- A lopkodós nagák!

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Üdvözletem!

Mai alkalommal egy Rogue paklit hoztam nektek, ám nem a szokásos Pirate pakliról lesz most szó!

Azt gyorsan leszögezem hogy ez inkább egy fun pakli, és úgy is kell hozzá állni! Nem mondom hogy lehetetlen vele nyerni, nekem is sikerült már többször is, ám aggro ellen a Rogue kaszt továbbra is nehezen veszi fel a harcot. Ellentétben a lassabb paklikkal, és ez erre a paklira is igaz, hogy lassabb paklik ellen hatásosabb tud lenni. 

Így egy mech Mage, vagy Demon Hunter, és pirate Warrior ellen ne is nagyon húzzátok az időt, ha úgy adódik akkor inkább adjátok fel és menjetek tovább, egy következő meccsre! 

Fura lehet hogy ezt mondom, de valójában csak időhúzás és szenvedés egy egy olyan meccsbe bele menni, ahol tudjuk hogy mi lesz a kimenetele. Persze ez is egyéntől, és nem is akarom ráerőltetni ezt a mentalitást senkire se, csak mint javaslatot hoztam fel! Én már így állok a játékhoz, mert épp elégszer húzta már az időmet, és idegeimet is kímélve inkább elengedem az esélytelen felállásokat! 

Na de a konyhafilozófiát félretéve, a pakli egyik fele a Naga lények köré, míg a másik fele pedig, olyan lapok köré épül amikből szerezhetünk magunknak, más kasztoktól lapokat. 

Alapvetően a Naga lények nem rosszak, ám nem számottevőek, viszont van egykét érdekes kombóra lehetőségünk velük. Ezt főleg az Amalgam of the Deep és Zola the Gorgon lapoknak köszönhető, mivel belőlük szerezhetünk magunknak extra lényeket. Lényeink zömét a Naga és Pirate lények teszik ki. Mondjuk Pirate lényekkel nagyin nem vagyunk eleresztve, de szerintem ez annyira nem is baj, főleg hogy gondolom vannak olyanok akik már most meguntáka a kieg eleji pirate Rogue dömpinget.

A nagáknak inkább a board jelenlétben van szerepük, illetve egy egy kombóhoz is jól jönnek. A 2 db pirate lény segítségével pedig más kasztoktól szeretnénk lapokat elcsenni! 

Nem minden lapra fogok kitérni külön, így is érzésem szerint elég hosszú lesz a bemutató! :)

Kezdeném is rögtön a " combo " lehetőségekkel! 

 • Blackwater Cutlass, egy darabbal játszunk a pakliban, és ez bőven elég is. Átlagosan folyamatosan szeretnénk cserélni a lapokat vele, mivel a tradeable képességének köszönhetően, lecsökkenti a mana költségét egy spell lapunknak a kezünkben. A jelentősebb spell lapjaink pedig elég drága mulatságokat jelentenek, így kell amivel olcsóbbá tudjuk őket tenni. Ebben mondjuk a klasszikus Preparation is a segítségünkre lesz!!! 
 • Vicious Slitherspear, tudom nem egy nagy combo lehetőség, már ha lehet egyáltalán annak nevezni, de én mégis ide sorolom most. Ez a lény ha lent van és életben is marad, minden egyes kijátszott spell lap után, extra támadó erőhöz jut! Bár a mostani meta szempontjából ez nem egy olyan nagy dolog, de lényegében ez is csak egyfajta combo, nem csak a Rogue kasztnak. Nem mellesleg a többi Naga lappal is jó szinergiákat alkot! 
 • Ilyen szinergiát alkothat például a Crushclaw Enforcer lappal is! Ez egyébként egy teljesen korrekt 3 manás lény, ami feltétellel ugyan, de lapot is tud húzni. 
 • Preparation + Shroud of Concealment kombóval akár az előbb említett lényeket is meglehet spékelni. Vicious Slitherspear különösen megtudja hálálni ha elbújtatjuk a susnyásba egy időre! :D

A most következő lapokat egybe veszem, mivel hasonló funkciót látnak el! Ezek pedig nem más mint a Preparation és Murkwater Scribe lapok. 

 1. Reconnaissance, bár alapból olcsó, mégis ha a Murkwater Scribe lénnyel együtt tesszük ki ezt a lapot, akkor egyfajta tempo play-t is megjátszhatunk. Tess Greymane-el se alkot rossz kombot, főleg ha sikeról valami combos lényt felfedeznünk ebből a lapból. Lassabb paklik ellen érdemes valami drága és nagy deathrattle lényt választani, amiben több érték van, aggro ellen pedig főleg valami olcsó dolgot érdemes választani hogy tudjuk tartani a tempo-t. 
 2. Shroud of Concealment, szintén csak jó tempo play lehetőség ha a Murkwater Scribe-l együtt használjátok a lapot. Bár sajnos így is előfordul hogy a felhúzott lényeket nem fogjátok tudni kirakni még ezek mellé. Preparation ilyen szempontból jobb, mivel ott már lesz lehetőség arra hogy a felhúzott lényeink közül egyet kitudtok majd rakni, ami így egy Stealth-es lény lesz! Ez főleg Quest Hunter ellen lehet érdekes " megoldás ". 
 3. Contraband Stash, nem mondanám egy jó lapnak, sőt, még ide se mindig jön jól, aztán ez a lap kerül 5 manába. Valamikor meg iszonyat durva is tud lenni. Összességében inkább egy fun lapnak mondanám, de akinek nem tetszik az nyugodtan tegyen valami mást a helyére! Főleg hogy elég furán hangozhat, de nehezen jön össze az 5 lap más kasztoktól, mivel nem sok lehetőségünk van más kasztoktól lapokat szerezni, így ez egy lassú folyamat, legalábbis ennél a paklinál! Így könnyen meglehet hogy ez a lap körökön keresztül csak a helyet foglalja majd. 
  • Blood in the Water, viszont egy igen csak hasznos kis lap, főleg a Preparation-el. Ám erre még és ez előbb említett Contraband Stash lapokra is van egy jobb megoldás mint a Preparation, vagy Murkwater Scribe. Ez a lap pedig nem más mint a Swiftscale Trickster. Ez a lap ugyanis battlecry képességgel rendelkezik, tehát nem kell kombózni, és lényegében ingyenessé tesz a spell lapjainkat, mindaddig amíg egyet ki nem játszunk a kezünkből. Na és én erre értem azt hogy ez egy jobb irány, ami az ingyenes dolgokat illeti!!! Egyszeri dolog, és végtelen kombokat nehéz vele összehozni, mivel maga a naga lény is elég drága, ráadásul gyenge értékekkel! Valamit valamiért, amit ritkán látok a játékban a classic format óta! 
 4. Zárás képen pedig ott vannak még azok a spell lapok amiket a Swashburglar és Hench-Clan Burglar-ból kaphatunk. Hangsúly a kaphatunk szón van, mivel nincs garancia rá hogy bármelyikből is kaphatunk spell lapot. 

Ha már Swashburglar és Hench-Clan Burglar, akkor a következő lista azoké a lényekké lesz amiket az Amalgam of the Deep és Zola the Gorgon-al érdemes kombozni!

 1. Az összes Naga lényre igaz hogy érdemes rájuk elhasználni az Amalgam of the Deep-t. Ezek pedig a következő naga lények:. Vicious Slitherspear, Amalgam of the Deep ( mivel all lény típusú kártya, így önmagára is érvényesnek kellene lennie a dolognak, bár ez csak elmélet, sajnos még nem tudtam tesztelni hogy tényleg működik e a dolog vagy sem! Valamint ha működik is, olyankor mik közül lehet majd válogatni? Szerintem elég izgalmasan hangzik az egész, de aki tudja rá a választ majd világosítson fel, előre is köszönöm! ), Murkwater Scribe, Crushclaw Enforcer, Treasure Guard, Zola the Gorgon, Swiftscale Trickster
 2. Ám nem csak Naga lényekre érdemes elhasználni az Amalgam of the Deep-t. Vannak itt Pirate, Beast, Mech, és Murloc lények is. Ezek pedig a következő lények:. Swashburglar, Hench-Clan Burglar, Crabatoa, Mutanus the Devourer, Goliath, Sneed's Masterpiece. Ezekkel a lényekkel egyébként még szélesebb lehetőséget tud nekünk nyújtani az Amalgam of the Deep
 • És akkor most jöjjön Zola the Gorgon. Vele a következő lapokat érdemes lemásolni:.
 1. Swashburglar és Hench-Clan Burglar hogy még több lapot tudjunk magunknak szerezni más kasztoktól. 
 2. Amalgam of the Deep, ha esetleg extra kell belőle, vagy más lénytípusból szeretnénk magunknak valamit keresni. 
 3. Swiftscale Trickster, hogy biztosan legyen minden nagy mana költségű spell lapunkhoz egy ilyen lény is, aminek a segítségével ugye ingyen ki lehet játszani a dolgokat.
 4. Blood in the Water- lapból kapott Rush-os lényt is érdemes lehet lemásolni a Zola the Gorgon-al. 
 5. Crabatoa, ha esetleg ez a nagy rák vagy kraken ( igen régi elbeszélésekben a krakent nem csak polip de rák formájában is ábrázolták, ezt csak érdekességnek :) ), nem lett volna elég fenyegető elsőre. :)
 6. Mutanus the Devourer, mondanom se kell szerintem miért hasznos lemásolni ez a dögöt! :)
 7. És a következő lapokat is érdemes lehet, ha életben maradnak. Ezek pedig nem más mint a Tess Greymane, és Goliath, Sneed's Masterpiece

Crabatoa egyébként önmagában se egy vészes Colossal lény, de első sorban maga az ábrázolás és ahogy ki lett találva, az fogott meg benne. Nem mellesleg egy tematikus mini történetszálas paklimba is be fog illeszkedni a dolog, annyit ellövök hogy a Chef Scabbs és Chef Nomi visszatérnek még. :)

( Wild ) Ünnepi lakoma minden... 14060

Pakli megtekintése

Mutanus the Devourer-l, főleg a lassabb paklikat szeretnénk szívatni, vagy a Questes paklikat azzal hogy megesszük a Quest jutalmukat. 

Goliath, Sneed's Masterpiece, amolyan aggro elleni leszedés is lehet, bár önmagában ez a lap kevés egy ilyen akcióhoz! Így ezzel a lappal is a lassabb paklik orra alá, szeretnénk borsot törni! :)

Tess Greymane pedig biztosítja majd a nagy tűzijátékot! :) 

Ha ügyesek vagytok akkor jó hosszú és látványos effekteket lehet összehozni a Tess Greymane-l. Vigyázat, azt nem garantálom hogy jól is fog elsülni a dolog. :D

És ezzel végére is értem a paklibemutatásnak, végül csak kitértem majd minden lapra, egy két kivétellel. :P 

Nem baj legalább jó részletes lett a bemutató, lesz mit csemegézni. Ahogy látható és említettem az elején is ez egy " FUN " pakli, így azoknak ajánlom első sorban akik vevőek az effajta mulatságra!!! :)

A többieknek csak saját felelősségre, ha kiviszitek a rankedre! Mondom lehet vele nyerni, de nem ezzel fogtok eljutni legend-ig az if biztos! :) 

Nem is szaporítanám tovább a szót, akit érdekel az tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok a paklihoz!

Ez egy kiváló pakli!

3

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 461

365 napon belül: 65

Átlagos értékelés: 2.1 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Rogue lapok

Név Mana Támadás Élet
Core szettPreparation x2 0
United in Stormwind kiegészítőBlackwater Cutlass x1 1 2 2
Core szettSwashburglar x2 1 1 2
Fractured in Alterac Valley kiegészítőReconnaissance x2 2
Forged in the Barrens kiegészítőShroud of Concealment x2 3
Core szettHench-Clan Burglar x2 4 4 4
Voyage to the Sunken City kiegészítőSwiftscale Trickster x2 4 2 2
Fractured in Alterac Valley kiegészítőContraband Stash x2 5
Voyage to the Sunken City kiegészítőBlood in the Water x2 6
Voyage to the Sunken City kiegészítőCrabatoa x1 6 6 5
Core szettTess Greymane x1 7 6 6

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Voyage to the Sunken City kiegészítőVicious Slitherspear x2 1 1 3
Voyage to the Sunken City kiegészítőAmalgam of the Deep x2 2 2 3
Voyage to the Sunken City kiegészítőMurkwater Scribe x2 2 3 2
Voyage to the Sunken City kiegészítőCrushclaw Enforcer x1 3 3 4
Voyage to the Sunken City kiegészítőTreasure Guard x1 3 1 5
Core szettZola the Gorgon x1 3 2 2
Forged in the Barrens kiegészítőMutanus the Devourer x1 7 4 4
United in Stormwind kiegészítőGoliath, Sneed's Masterpiece x1 8 8 8

Még több Rogue pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás