Összes pakli Új pakli

A jó öreg kézből bilincselő

Jó estét, jó szurkolást!

Másfél hete kezdtem újra játszani, mert ez a WotOG-meta nem igazán élvezetes számomra, viszont arénázni szeretek. És valamivel meg kell csinálni a questeket, ha arénában nem úgy jön ki, úgyhogy volt alkalmam kísérletezni. Egészen a BRM megjelenéséig a Handlock volt a kedvenc paklim, így nem kellett sokat gondolkonom, mit szeretnék összerakni.

Nem tudom magas rankon hogy teljesít, mint mondtam, nem igazán létrázom, viszont rettentően élvezetes. Értelemszerűen, a létra aljától a közepéig season végén átment mint kés a vajon :) A 20 manás Molten Giant nélkül nehezebb vele érvényesülni, de azért nem lehetetlen. A paklit egészében nem fogom bemutatni, a spanyol viaszt már feltalálták előttem, és eléggé kéz, illetve szituációfüggő a játék ezzel a paklival, nem igazán lehet konkrét stratégiára építeni. Nem úgy mint régen: Kirakom a két Moltent, taunt aztán hello. Lapról lapra viszont érdemes végigmenni az érdekesebb kártyákon.

Mortal Coil Early game-re remek lap, aggro paklik ellen fix keep, segít hogy az első körökben ne kerüljünk túl nagy tempóhátrányba.

Acidic Swamp Ooze Handlockban erősebb lap, mint Harrison Jones: Kevesebb mana, laphúzásra meg nincs szükségünk. Arra majd később kitérek, miért szerepel mégis mindkét lap a pakliban.

Dark Peddler Ideális esetben az első 2 körben nem akarunk kijátszani semmit Mortal Coilon kívűl, ami vele standardben megváltozott. Lett egy 2 dropunk, aminek kijátszásával nem lesz kevesebb lap a kezünkbe, vagyis az elején nem veszítünk annyi tempót, illetve egy jó discover eldönthet egy meccset.

Spellbreaker A 3 manás bagoly szerintem játszhatatlan, úgyhogy le kell mondanunk az Ancient Watcher + silence kombóról (kempó ikszdé lul). Egy silencere viszont szükség van és a 4-ért 4/3 nem a világvége, jobb mint a 3-ért 2/1.

Cult Apothecary Nem egy healbot, általában 4-6-ot fog healelni, de amikor megszalad... és a statjai is jobbak. Egész használható.

Harrison Jones Na, és akkor minek van itt az öreg János, ha már van egy takony. A válasz roppant egyszerű: A fegyveres paklik okozzák a legnagyobb kihívást. Ha épp olyan a meta, nyugodtan le lehet cserélni valami másra, de nekem eddig nem okozott problémát.

Twisting Nether Ugyebár a Molten Giant + Shadowflame kombináció kiesett, én pedig ezzel próbáltam pótolni. Nem vártam tőle csodát, nem is okozott, de oké.

Ragnaros the Firelord Nem képezi alapját a paklinak, tetszés szerint cserélhető valami egyéb 7+ manás jószágra. Mindenesetre vele se nyúlunk nagyon mellé.

Alexstrasza Kevesen használták handlockba, de én imádom itt játszani. A funkciója nagyjából ugyanaz, mint control warriorban, standarben szerintem meg helye van a listában, nem szívesen venném ki.

 

Némileg több játék után, gondoltam ha már ennyire népszerű lett a pakli, írok még hozzá :)

Warrior ellen remekül működik a pakli. Iszonyatosan nehéz jól játszani az összes warrior pakli ellen, de ha ügyesek vagyunk ritkán fogunk kikapni tőlük. értelemszerűen, a Control és C'Thun Warriorok a legnehezebbek, ritka hogy nem fogy el valaki paklija. A győzelem kulcsa az ellenfél paklijának ismerete és a megfelelő kártyák betartása. A heal-ekkel jól kell bánni, mindig számoljuk ki, az ellenfél kivégezhet e minket. Ha csak 1 hp-val, de kibírjuk, ne gyógyuljunk, hacsak tényleg nincs más értelmes játékunk a körben. A kulcslapok, amikkel spórolni kell a végjátékra: A 3 tauntot adóból 1-et mindenképp tartsunk be, Alexstrasza, Twisting Nether és Ragnaros the Firelord. Mindhárom lap képes megnyerni a meccset.

Provokatívan kell játszanunk, a Twilight Drake és a Mountain Giant remek célpont az Executenak és a Shield Slamnek. A 2 Brawlt próbáljuk meg előcsalni az 1-5 manás lényeinkkel.

Harrison Jonest érdemes betartani a Gorehowlra, ha kiment az Acidic Swamp Oozeunk, az ellenfél nem fog rá számítani és lehet előtte ellő pár megoldást, mert számít a fegyverére.

Végső soron pedig a kártya, ami lehetetlen helyzetekből hoz vissza: Lord Jaraxxus! Azt, hogy mikor kell kijátszani nem lehet tanítani, egyszerűen rá kell érezni. Ha megnyerünk vele pár meccset, tudni fogjuk mikor kell hamarabb betolni vagy épp kivárni vele.

És hogy miért foglalkoztam csak ezzel az egy hőssel, ráadásul ennyit? Minden más mérkőzés eldől a 10-12. körben, itt viszont brutális matekozás, spekulálás megy végig, nem riktán 15-20 körös végletekig kiélezett meccs megy, ami sokszor fatigue-al ér véget. Ha pedig egy meccs 15-20 percig is eltarthat, nem szeretnénk elveszteni. Sokkal demoralizálóbb, mint kikapni egy aggrótól rossz kézzel, és ha itt megtanulunk pengeélen táncolva, hidegvérrel játszani, akkor onnantól megtanultunk játszani a paklival ;)

 

Háde folyton Jarra, Twisting, Ragna, Alex a kezdőkezem, BabyRage

Ugyan nem merült fel, de akkor egy ilyet is firkantok, hogy mit érdemes megtartani.

Aggro: Mindent, ami 1,2 vagy 3 manába kerül. Ancient Watchert csak akkor, ha fixen van mellé taunt vagy Shadowflame és persze a Hellfire. Én személy szerint face paklik ellen nem tartom meg a Twilight Drakeet, úgy vettem észre jobban teszem ha nem rá koncentrálok.

Midrange: Midrange ellen nem kell annyira ráfeszülni a boardclearekre, viszont itt már játszanunk kell a Twilight Drakere. Midrange pakliknál valószínűleg lesz megoldás a Mountain Giantre, megtartható, de ne áldozzuk be miatta az első 3 körünket.

Control: Itt már meg kell tartanunk a Mountain Giantet is, illetve néha megéri elgondolkodni a Spellbreakeren is. Ugyanis szeretünk kirakni 3. körben Twilight Draket, nehogy Doomsayer áldozata legyen, vagy a paladin ne tudja leredukálni az óriásaink statjait. Ha a többi lapunk oké, be lehet vállalni az egy szem silence-ünket.

Szerencsére elég sok lapot megtarthatunk, ezért ritkán lesz borzasztó kezdőkezünk. Ha mégis, még mindig ott a life tap. Valahogy meg kell próbálni kihúzni a 9. körig, onnantól bármilyen állásból 1 lappal tudunk fordítani ;)

Ez egy kiváló pakli!

54

warlock HearthstoneZsee profilképe

(Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Zsee#2763

Tapasztalt játékos

Létrehozott paklik: 19

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 14.95 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Paladin

Warlock lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Mortal Coil x2 Spell 1
League of Explorers kaland módDark Peddler x2 Lény 2 2 2
Hellfire x2 Spell 4
Shadowflame x1 Spell 4
Siphon Soul x1 Spell 6
Twisting Nether x1 Spell 8
Lord Jaraxxus x1 Lény 9 3 15

Semleges lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Acidic Swamp Ooze x1 Lény 2 3 2
Ancient Watcher x2 Lény 2 4 5
Sunfury Protector x2 Lény 2 2 3
Earthen Ring Farseer x2 Lény 3 3 3
Defender of Argus x1 Lény 4 2 3
Spellbreaker x1 Lény 4 4 3
Twilight Drake x2 Lény 4 4 1
Whispers of the Old Gods kiegészítőCult Apothecary x2 Lény 5 4 4
Harrison Jones x1 Lény 5 5 4
Blackrock Mountain kaland módEmperor Thaurissan x1 Lény 6 5 5
Sylvanas Windrunner x1 Lény 6 5 5
Ragnaros the Firelord x1 Lény 8 8 8
Alexstrasza x1 Lény 9 8 8
Mountain Giant x2 Lény 12 8 8

#1

2016.07.02 17:07

Zsee profilképe

Zsee (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Zsee#2763

Tapasztalt játékos

A nagyszerű pakli címét már párszor megkaptam, de a +10-es értékelés őszintén szólva meglepett. Kösz srácok! :)

#2

2016.07.13 07:19

Eléggé old school érzésem van amikor játszom, már amikor megláttam is tetszett, sajnos nem játszottam vele sokat, csak 6-7 meccset, amiben kikaptam az vagy eleve rossz matchup (akármilyen burstel játszó shaman) vagy az én hibámból volt. Rank20ról indulóknak én nagyon nem ajánlom, mert 7 év és 9 hónap egy átlagos győztes meccs :D. DE! (szerintem) sokkal effektívebb mint a reno-s változatok. (ui.:Nem játszok túl sokat, rank 7en próbálltam ki, rank6 közepe fele vagyok, valószínüleg nem ezzel fogok ladderezni, Combo-lock párti vagyok, de ez nagyon jó deck.)

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás