Összes pakli Új pakli

Zöld jézus zöld serege

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Hali!

Az előző generációs sámán annyira nem volt a szívem csücske, ezzel a Jade-dologgal viszont rendesen volt kedvem megtolni, egészen amíg zöld barátunk arany keretbe nem foglaltatott. Nem állítom, hogy világverő csoda cucc, de megállja a helyét és lehet vele haladni a létrán is. Gyakorlatilag úgy kell játszani, mint egy midrange paklit, azzal a különbséggel, hogy lesznek ilyen nagy zöld cuccaink... :)

***

Mé ez va benne főnök, ménem amaz?

Az első érdekes dolog az lehet, hogy Maelstrom Portalból csak egy van... Játszottam kettővel, de általában nem volt elég, hiába a spell dmg, így az az 1 meg általában elvégzi a feladatát és én így oké vagyok ezzel.

2-2 Jade Lightning & Jade Spirit nem sok? A lightning egy csodálatos leszedés, talán a Spirit lehetne kérdéses... mivel nem mindig gólemekkel nyerünk, Thunder Bluff Valiantra cserélhető, ha valaki úgy érzi.

Jinyu Waterspeaker Amikor ezt a lapot megláttam, rettentően örültem. Sámánnak lény alapú nagy heal, amivel lehet célozni... mellesleg aggro ellen Brann + Jinyu és gyakorlatilag nyertünk. Érzés szerint lehet vele tauntokat, nagy gólemeket is gyógyítani.

Harrison Jones Nem mindig hasznos... viszont amikor igen, akkor nagyon. Az agresszív paklik közül szinte mind pörget fegyvereket, a reno- és egyéb lassabb paklik ellen pedig megengehető 1 lap, ami nem csinál semmit.

Jade Chieftain Kettő sok lenne, egy viszont tökéletes.

Ragnaros the Firelord Csak tedd be, jó lesz... ;)

***

Kártyatrükkök szabadtéri szemfényvesztéshez

Avagy a mulligan és a match up-ok... Általában mindegy mi az ellenfél, nagyjából ugyanazokat szeretnénk a kezünkbe látni: Tunnel Trogg, Jade Claws, Maelstrom Portal és Totem Golem. Ez összesen 7 lap, ha ebből kettőt beszedünk, királyság van. Aminek még mindig lehet örülni, az Bloodmage Thalnos és a Mana Tide Totemünk, illetve ha nem Reno pakli ellen játszunk, 1 Lightning Stormal se nyúltunk mellé. A két 4 manás Jade lapunk pedig tökre oké, ha nálunk a coin... szóval csak a tök egyértelmű.

Druid (~45%) Izgalmas match up. Nyerhetünk a gólemek nélkül, ha iszonyat jól húzunk végig, illetve jó esély van, hogy egy ideig fej-fej mellett rakosgatjuk őket. Ha csak a gólemeken múlna, esélyünk nem lenne, viszont nekünk jobb leszedéseink vannak, illetve az "other minions" kollekciónk is erősebb. Olyasmi dolog ez, mint a midrange hunter - control warrior, hogy nyerni kell, mielőtt megszalad.

Hunter (~75%) Hunter ellen imádok játszani ezzel a deckel, kár hogy nincs olyan sok belőlük. Előttünk kifogy a lapokból, 3-4-es gólemektől kezdve nem igazán tudja őket megoldani és nekünk van gyógyulásunk, neki nincs. A klasszikus Savannah Highmane + Hex kombó pedig gyakorlatilag a kegyelemdöfés. Ha borzalmas opcióink vannak mulligannél, 1 Jinyut megtarthatunk.

Mage (~45%) Reno mage jó esélyel megver minket... ha húz Renot. Ha nem, akkor pedig discoverel minden remek dolgot, amikkel meg... hát, szívat. Tempo és secret ellen viszont számomra érthetetlen módon jól szerepel a pakli.

Paladin (~70%) Paladinról nem igazán tudok nyilatkozni... kevés ellen játszottam, azok általában buffadinok voltak. A 70%-ot nem érzem reálisnak, de egyelőre ez van.

Priest (~55%) A Reno priest a többi reno deckhez hasonlóan kellemetlen ellenfél, a Dragon viszont elég oké. És mivel a Dragont akarjuk megverni, erőltethetjük nyugodtan a spell dmg-ek és a spellek mulliganjét, ellenük jól jön.

Rogue (~40%) Rogue ellen hasonlóan kell játszani, mint a Pirate warrior ellen, de azt inkább ott fejteném ki, mert rugó ellen kicsit tanácstalan vagyok :/

Shaman (~65%) Mirrorban egyszerűen jobb ez a lista, vagy én nem tudom. Elő kell adni, hogy midrange pakli vagyunk némi zölddel, és akkor többségében nyerni fogunk, igazából így ennyi.

Warlock (~35%) Na, és akkor ő tükrözi élethűen a reno elleni esélyeinket. Fontos naprakésznek lenni, követni napról-napra az aktuális reno listákat, egyébként ennél is gyászosabb %-okkal kerülhetünk szembe. És nem árt, ha játszottunk már pár száz meccset korábbi metákban renolockal... Egyszerűen tudni kell ellene játszani és reménykedni, hogy nincs nála minden. Tudom, szomorú, de hát ez van... :D Ha reno után nincs boardunk, nyugodtan adjuk fel, ellenkező esetben GO FACE, a SMorc power sokszor kihúzhat a biliből.

Warrior (~60%) Eleinte gyűlöltem, és azt hittem emiatt a pakli miatt nem lesz játszható ez a dolog... Aztán mióta elérte a pakli a végleges verzióját (ez az 1.8 :P ), azóta semmi gondom nincs vele. A mulligan hasonló mint alapesetben, kivéve Jinyu, őt fixen meg kell tartani. A Jinyu + Brann az elsődleges win condition, de egy jó Harrison utáni remek 5/5 taunt is megfoghatja a paklit. Feral Spiritre nincs szükség, bármennyire jól hangzik, az a verzió amiben futott Feral meg Lava Shock is, szinte képtelen volt nyerni. A győzelemhez vezető út gyakorlás kérdése, illetve a Mortal Strike lethal "körbejátszása".

Ez egy kiváló pakli!

48

Zsee profilképe

Zsee (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Zsee#2763

Tapasztalt játékos

Létrehozott paklik: 19

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 15.16 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Paladin

Shaman lapok

Név Mana Támadás Élet
League of Explorers kaland módTunnel Trogg x2 1 1 3
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőJade Claws x2 2 2 2
one Night in Karazhan kaland módMaelstrom Portal x1 2
The Grand Tournament kiegészítőTotem Golem x2 2 3 4
Legacy szettHex x2 3
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőJade Lightning x2 3
Legacy szettLightning Storm x2 3
Legacy szettMana Tide Totem x1 3 0 3
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőJade Spirit x2 4 3 3
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőJinyu Waterspeaker x2 4 4 6
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőAya Blackpaw x1 6 6 3
Legacy szettFire Elemental x2 6 6 5
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőJade Chieftain x1 6 5 5
Whispers of the Old Gods kiegészítőThing from Below x2 6 5 5

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettBloodmage Thalnos x1 2 1 1
League of Explorers kaland módBrann Bronzebeard x1 3 2 4
Legacy szettAzure Drake x2 5 4 5
Legacy szettHarrison Jones x1 5 5 4
Legacy szettRagnaros the Firelord x1 8 8 8

Még több Shaman pakli

#1

2016.12.13 16:20

Vendég profilképe

Vendég

Kiváló leírás, jó kis deck! Ment a +!

#2

2016.12.13 21:27

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Tetszik, toltam rá a + -t

#3

2016.12.13 22:12

Ment a +, mert jól leírtál mindent, meg a pakli is jónak néz ki. A kérdésem az, hogy próbáltad feral spirittel lava shock nélkül? Az talán még megérhet egy misét.

#4

2016.12.13 22:27 | Válasz: (#3) BambinOO (Diamond Common) hozzászólására

Zsee profilképe

Zsee (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Zsee#2763

Tapasztalt játékos

Úgy gondolom, ebbe a "lényesebb" verzióba nem működik jól sehogy se, túl sok lenne az overload. A spellesebb verzió, amiben pl. van spell alapú húzás, abban ott van a Feral és a Lava Shock is. De ha mindenképp be szeretnék tenni 2 Feralt, akkor Harrisont és az egyik Spiritet vennék ki.

#5

2016.12.14 20:40

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Jó a pakli, jó a leírás is, ment is a plusz. Viszont a nyerési esélyeket elég hasraütésszerűen írtad be szerintem. A Shaman 65%-ot pl. kizártnak tartom. Jáde mirrorban 50% körüli eredmény a reális, az "oldskúl" totemes vezió ellen pedig még annyi sem (játszottam mindkét oldalról azt a mech-upot), a kalózos aggroszerű borzalom ellen tényleg jó ez a deck, viszont abból meg nincs annyi, hogy kijöjjön a 65%.

Szerkesztve: 2016.12.14 20:41

#6

2016.12.14 21:19 | Válasz: (#5) vaskaktusz (Golden Rare) hozzászólására

Zsee profilképe

Zsee (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Zsee#2763

Tapasztalt játékos

A %-okat DeckTracker statisztikái alapján írtam be, "bolti kerekítést" (0 vagy 5) és az előző verziók eredményét figyelembe véve, ha nem láttam megfelelőnek a lejátszott meccsek számát. A pontos adat ezzel a paklival 62%-os winrate sámán ellen, az összes verziót figyelembe véve pedig 64%. Mivel nem tartom magam profinak, és a kettő közötti 63-at nyugodtan lehet kerekíteni 65-re, ezért lett 65% ;)

Illetve vegyük hozzá, hogy lejátszottam ezzel a paklival pár nap alatt 187 meccset, így azért a legtöbb mirrorban valószínáleg több tapasztalatom volt a paklival mint az ellenfélnek, aki valószínűleg netdeckelt valamit, míg én hétszer alakítottam az alapötleten, a saját stílusumra ;)

Szerkesztve: 2016.12.14 21:25

#7

2016.12.18 18:45

Tökéletes deck. Folyamatosan nyerek vele. Gratula! :)

#8

2016.12.26 14:21

Zeynos profilképe

Zeynos (Diamond Common)

BattleTag: Zeynos#2354

Ez a decket egy csoda! Az utóbbi időben rank6-ról kb 15 óra játék után visszestem 10-re. Ezalatt próbáltam miracle/jade rogue-t és druidot, aggro sámánt, pirate warriort, reno lock/mage-et, de semmivel nem tudtam haladni. Végül kipróbáltam ezt a paklit és 2 óra alatt 13-1 győzelmi aránnyal felszaladtam rank5-re. Külön élvezet volt a pirate warikat 4-0 eredménnyel megverni. Annyit változtattam rajta hogy 1 thing from bellow(mert nincs belőle 2) ês 1 fire elemental helyére betettem 2 lightning boltot.

Nagyon szépen köszönöm, hogy ezt a paklit megosztottad velünk! :)

Szerkesztve: 2016.12.26 14:22

#9

2016.12.30 09:32

Gus Bohóc profilképe

Gus Bohóc (Premium) - Közösségépítő

BattleTag: Gustheclown#21213

Tapasztalt játékos

Szia Zsee!

Bár már rengeteg pozitív visszajelzést kaptál a többiektől, én is beállok ebbe a hosszú sorba. Sikerült megdöntenem vele az én egyéni rekordomat, és PHOENIX-től a napokban tudtam meg, hogy rank 5 alatt nincs win streak. :)
Természetesen én módosítottam rajta egy kicsit, hogy egy kicsit úgymond magaménak tudhassam a paklimat. Kivettem egy Jinyut és betettem a helyére egy Healing Wave-et, továbbá elegendőnek találtam egy Lightning Storm-ot és helyettesítettem egy Ancestral Knowledge-el, mert előfordult, hogy egy rossz topdeckelés miatt buktam a meccset, így egy kis plusz laphúzás  csökkentette ennek az esélyét.

Gondolom ez a láda nem ad többet a rank5-ösnél, mindenesetre nekem ez dicsőség. Talán jövőre mégjobb leszek és elérem a LEGEND elhelyezést is! :D (már amennyire időm engedi)

https://hearthstonehungary.hu/userupload/03e7ef47cee6fa4ae7567394b99912b7/7c2e8ab.png

Szóval köszönet az ötletért!
Üdvözlettel:
Gus Bohóc

#10

2016.12.30 13:57 | Válasz: (#9) Gus Bohóc (Premium) hozzászólására

Zsee profilképe

Zsee (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Zsee#2763

Tapasztalt játékos

Hogyaza... Wildban?! :D Azta, gratulálok. Nem hittem volna, hogy ott is jól működik ez a dolog.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás