Összes pakli Új pakli

LowbudgetKotFT#1 Druid

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

# LowbudgetKotFT 

Annyi pozitív visszajelzést kaptam az oldalon a paklijaim okán, a kezdő játékosok lowbudget paklijait pedig annyi kritika éri, hogy úgy gondoltam közösségépítőként egy jó ötlet lenne a legújabb kiegészítő, a Knights of the Frozen Throne miatt, az új lapokra támaszkodó "lowbudget" avagy olcsó paklikat csinálni, leírással, mindennel. Ezek a paklik csak basic, common és rare lapokat tartalmaznak majd, Standard formátumra és az utolsó még játékban lévő advanture, a One Knight In Karazhan lapjait is mellőzve. A sorozat első részében pedig a Druid-al fogunk foglalkozni.

Tehát a Druid

Több ötletem is volt a Druidra, de mindkettőhöz nélkülözhetetlen a Karazhan megléte. Először Beast, majd Egg Druidra gondoltam, de ugye ezek advanture nélkül nem működnek, úgyhogy maradt az aggro.

Hogyan kell játszani?

Ezzel a paklival néhány kivételes esetet eltekintve mindig agresszívan kell fellépni. Nekünk kell támadni, lehetőleg az ellenfelünk hősét, tradelni csak a rettentően kellemetlen lényekkel szükséges, mint a Doomsayer. A körültekintő játék egy aggro paklinál is elengedhetetlen, az ellenfelünk AoE spelljeire (pl. Consecration, Holy Nova vagy Blizzard) vigyázzunk, próbáljuk meg őket körbejátszani ha van rá lehtőségünk. Egy Coin + Consecration kombót könnyen megakadályozhatunk, ha a 2 HP-s lényeinket megbuffoljuk Mark of the Lotus-al vagy Power of the Wild-al.

Hogyan nyerünk?

Mindig arra játszunk, hogy sok lényünk legyen lent, amiket tudunk buffolni. Néha az is elég a győzelemhez, hogy 3-4 pici lényünk jól megnő és ha az ellenfél nem tudja őket megoldani, csak leütjük az arcát. Ha kell egy kis bónusz sebzés, arra tökéletes a Savage Roar.

Mirror vagy más aggro pakli elleni mérkőzés

Mirrorban vagy más aggro paklik ellen remek ellenszereink vannak: Viszonylag nagy tauntok. A Druid of the Swarm-nál szinte kivétel nélkül az 1/5 és Taunt opciót válasszuk, a Crypt Lord és a Tar Creeper is meg tudják fogni az ellenfél rohamait. Illetve használhatjuk őket saját lényeink védelmére: Míg az ellenfélnek muszáj megoldani a tauntokat, mi felbuffolhatjuk a kis lényeinket. Illetve Wrath-el vagy Swipe-al is megölhetjük az ellenfél lényeit, hogy ne kelljen feláldoznunk a mieinket. Spreading Plague-val pedig elveszettnek tűnő mérkőzéseket hozhatunk vissza a semmiből.

MVP

A pakli legerősebb kártyája a Vicious Fledgling. Igyekezzünk vele mindig hőst támadni, ha Windfury-t választunk üthetünk vele még egyszer, ezért elsődlegesen ezt szeretnénk kapni. Ha a windfury megvan, érdemes Divine Shield, Can't be targeted by spells, +3 health vagy Stealth-et választanunk neki, hogy minél nehezebb legyen megoldani. Esetleg választhatjuk neki az egyetlen deathrattle effektet is, a két 1/1-es is jól jön a boardon. Ha bevédtük egy jó adapt-al vagy taunt mögött van, választhatjuk az offenzívabb képességeket is, mint a +1/1 vagy a +3 attack.

Mulligan

Amire nagyon vadászni akarunk első körre, az az Innervate és a Fire Fly, illetve a 0,1,2 manás Beastek, amiket meg akarunk buffolni Mark of Y'Shaarj-al. Coin-nál a Vicious Fledgling is tartandó kártya, fix Innervate-nél meg pláne. Egyébként minden 0,1,2 manás kártya oké kezdőkézben, kivéve a buffok: nem akarunk beleszaladni egy olyan kézbe, amiben csak buffok vannak, de nem igazán tudunk kirakni hozzájuk lényt.

Oké ez megvan, hogyan tovább?

A paklin természetesen rengeteget lehet fejleszteni, az én verzióm (ami alapján ez is készült) kódja a következő: AAECAZICBEDEBtkHkbwCDf4B9wPmBeUHwasCtrMCzbsChsECn8ICr8IC68ICm80CkdACAA==

Persze van lehetőség részletenként is fejleszteni, a pakli minden egyes cserével egyre jobb lesz és persze más verzióikat is ki lehet próbálni. A lapok cseréje a következő:

Snowflipper Penguinx2 --> Enchanted Ravenx2

Dire Wolf Alphax1 és Novice Engineerx2 --> Patches the Piratex1 és Bloodsail Corsairx2

Wrathx1 és Swipex1 --> Bittertide Hydrax2

Spreading Plaguex2 --> Living Manax2 (Ha nincs Living Mana ki lehet próbálni a Violet Teachert is helyette)

Olomkatona észrevétele alapján a Wrathx1, Swipex1 és Spreading Plaguex2 lapok helyett nyugodtan ki lehet próbálni a Violet Teacher-t is az epic lapok hiányában.

 

Minden kultúrált kérdést és észrevételt szívesen fogadok, igyekszem majd rájuk reagálni illetve megválaszolni őket ;) Illetve fogadtatástól függően folytatom a sorozatot, ha lesz rá igény akkor a következő másfél hétben jön a másik 8 class. Ha nincs, akkor nincs...

 

Ez egy kiváló pakli!

22

Zsee profilképe

Zsee (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Zsee#2763

Tapasztalt játékos

Létrehozott paklik: 19

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 15.16 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Paladin

Druid lapok

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettInnervate x2 0
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőMark of the Lotus x2 1
Knights of the Frozen Throne kiegészítőDruid of the Swarm x2 2 1 2
Whispers of the Old Gods kiegészítőMark of Y'Shaarj x2 2
Legacy szettPower of the Wild x2 2
Legacy szettWrath x2 2
Knights of the Frozen Throne kiegészítőCrypt Lord x2 3 1 6
Legacy szettSavage Roar x2 3
Legacy szettSwipe x2 3
Knights of the Frozen Throne kiegészítőSpreading Plague x2 6

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Knights of the Frozen Throne kiegészítőSnowflipper Penguin x2 0 1 1
Journey to Un'Goro kiegészítőFire Fly x2 1 1 2
Legacy szettDire Wolf Alpha x2 2 2 2
Journey to Un'Goro kiegészítőRavasaur Runt x1 2 2 2
Journey to Un'Goro kiegészítőTar Creeper x1 3 1 5
Journey to Un'Goro kiegészítőVicious Fledgling x2 3 3 3

Még több Druid pakli

#1

2017.08.30 20:21

Neveletlen profilképe

Neveletlen (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Mordigo#2873

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Jónak tűnik, bár én nem játszok aggrot de nem is nekem készült :)

1 észrevétel, Karazhannak az első, ingyenes csatája után már meg is van az Enchanted Raven ami így gyakorlatilag free lap, szóval mehet nyugodtan bárkinek

1 pluszt azért megér.

#2

2017.08.31 10:53

Törölt felhasználó

Kifejezetten jó ötletnek tartom, hogy csak a classic és az idei lapokból van a pakli. Így tényleg az új játékosoknak készült. Én is belefutottam itt egy olyan low cost pakliba a minap hogy kb kompletten craftolnom kéne a paklit mert tele van Gvg mechekkel meg gnómokkal. Ugyan a készítő is írta h a cserék megengedettek de sztem mivel ennyi spell van a pakliban érdemes játszani Violet teachert is. Azt nem tudom mi helyett rakjuk be :) Remélem érkezik a többi kaszthoz is pakli. 

Még érdekes lenne egy olyan low cost pakli is ami az adott kaszt DKjára épít, most hogy minden új játékosoknak van legalább egy DK lapja. Tegnapi streamben kapta Csonti a kérdést egy pár napos játékostól: betörjem e a Dk Thrallomat? Mert gondolom nem volt semmi ötlete hogy tudná kihasználni. Erről jutott eszembe 

#3

2017.08.31 14:55

Zsee profilképe

Zsee (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Zsee#2763

Tapasztalt játékos

Violet Teacher őszintén szólva eszembe se jutott, de jó ötlet. Living Mana helyettesítőként a csak Spreading Plague jutott eszembe, de ahelyett játszhatónak tűnik a Teacher is.

A DK-s dolog egyébként tetszik. Mivel elég jó értékelést kapott a dolog, fogom folytatni, majd ahova passzol az adott class DK-ja ott megírom hogy játszható a pakliban.

#4

2017.08.31 17:43 | Válasz: (#3) Zsee (Golden Rare) hozzászólására

Törölt felhasználó

Nem az én ötletem. A múltkori Most kezdted a játékot vagy kicsi a lapkészleted? Ezek a paklik neked készültek cikkben láttam a Druid pakliban és mivel még soha nem játszottam aggro druidát így kipróbáltam azt a paklit. Engem is meglepett milyen gyorsan tele lett a board 3/3asokkal. 

Egyébként respect hogy foglalkozol a kezdőkkel.

#5

2017.09.19 11:15

WATERDACA profilképe

WATERDACA (Diamond Common)

BattleTag: SaintGermain#2828

Pro játékos

Keres: Barátot

Na újra lehet gondolni ezt a rákot kollégáim a nerf után. Ja, mégse. Így is erős a Druid! ^^

#6

2017.12.11 19:40

vini28 profilképe

vini28 (Common)

BattleTag: Druid

Szia.még uj vagyok itt és lehet azért,de nem látom hogy milyen kártyák vannak a pakliban.

#7

2018.01.19 15:34

Egy gyors kerdes ebbe a pakliba valahova  Malfurion the pestilentet belehet szoritani vagy erdemes-e? es ha higen ki helyet?

#8

2018.01.20 07:20 | Válasz: (#7) Krippy (Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Az egyik Spreading Plague helyett mehet be ha mindenképp játszani akarod. És érdemes beleerőltetni az új 1 manás 1/3as beast vakondot vagy mit.

Szerkesztve: 2018.01.20 07:25

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás