Véget ér a Duels játékmód! Patch 29.2-vel megszűnik a Duels!
Összes pakli Új pakli

Standard- Tokken Druid ( Whizbang's Workshop )

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Fire Plume hátlap! Fire Plume hátlap

Üdvözletem!

Mai alkalommal egy Druid paklit hoztam nektek, ami nem más mint egy amolyan szerény tokken pakli próbálkozás. 

A Forbidden Fruit egy elég érdekes lapnak tűnt elsőre, ám nehéz jól kihasználni, szerintem. Korai körökben nem akarsz erre manát pazarolni úgymond, későbbi körökben meg már nem biztos hogy önmagában ez elég. Wild-ban kicsit más a helyzet, legalábbis gyanítom, mert ott jóval több mana csaló lapja van a kasztnak, így eltudom képzelni hogy ott ez a lap is nagyobbat szólna. Bár az előbb említett problémák szerintem ott is felütnék a fejüket. 

Úgy hogy amennyire jól hangzik elsőre, nem biztos hogy annyira hasznos is. 

A Cactus Construct már egy fokkal érdekesebb lap. Első körben is csinál valamit, és a következő körünket is előkészítheti, teljesen jó. 

Szokásos Living Roots itt is helyet kapott. Általában a két darab 1/1-es lényt érdemes választani, főleg a játék korai szakaszában. Később már inkább a két sebzés érheti meg jobban. Persze szituáció függő is a dolog. 

A Fanboy egy érdekes buffolási lehetőség, szitáció függő. de mivel átlagban a tempót szeretnénk diktálni, így a +2 támadás jobbnak tűnik mint a +2 hp. Lényeinket tekintve gyengék, és a Warlock egyes lapjaitól eltérően, ezekkel nem lehet olyan " ragadós " asztalt kreálni. Talán a Vicious Slitherspear, Gold Panner, és Park Panther lapokra mondanám hogy érdemes lehet a hp-t pakolni. Ugye a hal és a cica a további sebzés kiosztás miatt, az aranyásó pedig a további laphúzás miatt lehet fontos. Lpahúzást illetően a Metrognome is segítségünkre lehet, csak ügyesen kell használni. 

A cica Park Panther, egyébként még a Groovy Cat-el lehet érdekes. Nem alkotnak külön kombót, inkább csak a hősünkre felpakolható támadóerő az ami jelentőssé teszi a két macska együttes szerepét. Igazi cicabox amit leművelhetünk velük. :P 

A jó öreg Power of the Wild szolgáltatna némi buffolási lehetőséget a kisebb lényeinknek. Szorultabb helyzetben a 3/2-es párduc is megteszi. 

Korábban említettem a ragadós asztalépítést. nos azért nem teljesen volt igaz amit állítottam korábban hogy ez csak a Warlock sajátja, de tény hogy jobb eszköztárral rendelkezik az ilyenfajta stratégiák kiépítéséhez. Ám a Druid-ot sem kell félteni, egy két lap nála is elfért azért. 

Úgy hogy a lapok melyek megkeseríthetik ellenfeleinket, az asztalért vívott harc során, ( már ha igényel ilyet, lásd Mage, aminek nincs szüksége sokszor lényekre ) azok a következők:. Murmy és az Aerosoilizer lapok. E kurta listát még ki lehet egészíteni a Conservator Nymph lappal, mely az Aerosoilizer-el együtt jó, feltéve ha marad elég Treant a következő körre, amit át lehet alakítani. 

Illetve itt van még nekünk a Rhythm and Roots, amivel a tempó miatt inkább az első opciót érdemesebb választani. A 8/8-as óriások, inkább a végjátékban lehetnek érdekesek, de az már régen rossz ha erre kényszerülsz rá. 4 kör az rengeteg idő, azalatt sok minden történik, így ez egy olyan luxus amit tempo pakliként nem igen lehet megengedni magunknak. 

Nem mellesleg az ellenfélnek bőven lesz ideje rájuk készülni. Félreértés ne essék az 5/5-ös lényekre is feltud készülni, de ott már egy jóval szűkösebb időlimittel. Ezzel is kiválóan nyomás alatt lehet tartani az ellenfelet, mivel ott van hogy Secretly, vagyis titokban választhatunk, anélkül hogy ellenfelünk tudná melyik opciót választottuk. Persze az adott szituációban lesznek akik valószínűsíthetik hogy mire készülünk. Ezért is írtam korábban hogy lesz aki feltud majd készülni, mindkét eshetőségre. 

A Fire Fly lapra nem tértem még ki külön, igazából a Metrognome miatt érdekes még ez a lap. De ugyanígy az első körökben, és önmagában kirakva is jó, vagy inkább a szokásos tokken pakli nyitánynak is nevezhetném. 

És végül a jó öreg Leeroy Jenkins is itt van hogy ossza az áldást az ellenfeleinknek. Sajnos ebben a listában önmagában kell boldogulnia ennek a lapnak, mivel nagyon nincs mivel se buffolni, se kombózni. Őszintén szólván nem tudom hogy ha a Leeroy Jenkins-t együtt használjuk e a Fanboy lappal, akkor utóbbi a Leeroy Jenkins Charge képességét, elveszi, és helyette Rush-t ad neki? Mert ha igen akkor ezt a kombót nem javaslom, ha nem akkor meg egy érdekes kis " csalással " állunk szembe. Ha valaki erre tudja  választ az nyugodtan írja meg hogy hogyan működik a két lap együtt ilyenkor. 

A Power of the Wild viszont biztos hogy buffot jelent bármelyik lényünk számara, de ez inkább a kisebb lényeinkre van szánva, az is az asztalon való jelenlétünk miatt. Feltéve ha sikerült, rögtön az első körökben felépíteni valamit. Control paklik csúnyán ki tudnak véreztetni minket ha jól jönnek a lapjaik. 

Szóval a pakliból igazából hiányzik a sebzés, ironikus módon. Tudom az előbb említettem már pár olyan lapot melyekkel feltudjuk a pofánkat fújni, és szép kövér számokkal megbombázni az ellenfeleink arcát, de valahogy még sem az igazi a dolog. Hiányzik egy Savage Roar kaliberű lap, amivel igazán elnyerné a pakli a tokken megnevezést. 

Ezzel pedig végére is értem a bemutatónak! Nem is szaporítom tovább a szót, akit érdekel a lista az tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok hozzá!

1

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 461

365 napon belül: 65

Átlagos értékelés: 2.1 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Druid lapok

Név Mana Támadás Élet
TITANS kiegészítőForbidden Fruit x2 0
Showdown in the Badlands kiegészítőCactus Construct x2 1
Core szettLiving Roots x2 1
Festival of Legends kiegészítőFanboy x2 2 2 2
Festival of Legends kiegészítőGroovy Cat x2 2 2 1
Core szettPower of the Wild x2 2
TITANS kiegészítőAerosoilizer x2 3 2 2
TITANS kiegészítőConservator Nymph x2 3 3 4
Core szettPark Panther x2 4 4 4
Festival of Legends kiegészítőRhythm and Roots x1 4

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Core szettFire Fly x2 1 1 2
Core szettMurmy x2 1 1 1
Core szettVicious Slitherspear x2 1 1 3
Showdown in the Badlands kiegészítőGold Panner x2 2 1 2
Festival of Legends kiegészítőMetrognome x2 3 2 4
Core szettLeeroy Jenkins x1 5 6 2

Még több Druid pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás