Összes pakli Új pakli

Tempo Druid

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Sziasztok!

Meglehetősen régen jelentkeztem egy paklival, most megosztom veletek ezt, ami többé-kevésbé saját fejlesztés, bár az alapjai többféle, jelenleg ladderen leginkább használt Druid deckből vannak összegyúrva. Lássunk is neki!

A Mamut évében egyre jobban visszaesőben vannak a Druid paklik, gyakorlatilag  egy-két archeotípus van rankeden, azok sem mérhetők a Priestek diadalmenetéhez, de nekem sikerült elég jó eredményeket elérni ezzel a felállással. A pakli egyszerre vicces és hatékony, de a gondolkodósabb partikat kedvelők is fognak benne élvezetet találni.

A deck alaplényege a board minél hamarabbi  biztosítása, majd a Vicious Fledgling/Stranglethorn Tiger + Menagerie Warden + Savage Roar kombóval a gyors kivégzés, általában 5-7 körön belül. Gyakorlatilag az első 4 kör sorsdöntő, ha ezalatt nem tudjuk megszerezni a kellő tempóelőnyt akkor kifogyunk, laphúzásunk és late game-megfordító lap nagyon nincsen, tehát nagyjából ennyi időnk van az ellenfél Concede-ba vagy biztos vereségbe hajszolására.

A pakli meglehetősen flexibilis, nekem ezekkel a lapokkal jött be, de el lehet vinni mind a beast (pl. Tyrantus vagy Celestial Dreamerek hozzáadásával) mind a tempo szinergia felé is. (Bittertide Hydra , Living Mana , Leeroy Jenkins) A laddeertől függően lehet cserélegtni a lapokat, ha sok az aggro beleférhet még taunt vagy removal, ha több a control akkor mehet bele pár nagyobb lény vagy spell is.

Mulligan: Fő célunk a mana curve, általánosságban 1-es, 2-es és 3-as dropokat keresünk, nagyobb lényekkel és 3-as dropokkal az Innervate is remek, de ha megvan a rendes curve akkor nem kell.

1-es dropok: Enchanted Raven Ha ő jön ne keverjük le, max akkor, ha nagyon keresünk bizonyos lapokat az adott kaszt ellen (pl. wari ellen mindent lekeverünk ha nincs Golakka Crawler) Olyan kasztok ellen, akiknek van 1 mana 2/1-esük inkább a Fire Flyt keressük!

2-es dropok: Fire Fly Tudom-tudom, ez egy egyes drop, csakhát nem az. Ez egy 2 mana 2/4 csak két minionban, második körre tökéletes. Ha nincs egyes dropunk és nagyon kell a board ki lehet játszani, de inkább a kistestvérrel együtt a második körre tartogassuk.

Golakka Crawler 2 mana 2/3-ként amúgyis egy megfontolandó 2-es drop, de Rogue és Warrior ellen kötelező. A Roguek ellen (mert irdatlan tempó kell a quest ellen) ne keverjünk le mellőle más, jó tempót adó lapokat (pl. Vicious Fledgling), wari ellen viszont mindent ami létezik, oda egyszerűen kell!

Tortollan Forager Nem szeretem kezdőkézbe, lassú. 4-5 körben egész ideális, de amúgy gyenge lábakon áll, nem az igazi a pakliba. Ha cserélgetni akarunk lapokat, kezdhetjük is ezzel, de ha a pakliban hagyjuk sen éri meg őt keresni a mulligannél egyik kaszt ellen sem.

Power of the Wild Ezt a spellt inkább a +1/+1 miatt szeretjük. Kezdőkézbe mehet, ha Innervate/Coin és Fire Flyok segítségével a második körben 2-3 minionra rá tudjuk nyomni, illetve ha nagyon nincs semmink, kivehetjük belőle a 3/2 cicust, de összességében lekeverendő lap.

Mark of Y'Shaarj Minden esetben keverjük le, amennyiben nem húztunk fel Enchanted Ravent mellé. A hollóval együtt egy király kettes drop (3 mana 4/4 + laphúzás), amúgy inkább midgame kártya.

Wrath Mivel laphúzás így mindig jól jön, ha feldobja ne keverjük le, garantáltan fogjuk valamire  használni.

3-as dropok: Tar Creeper Ezt a lapot ritkán keverjük le, ha már a kezünkbe dobta a játék! Ha nincs meg a curve akkor persze mehet vissza a pakliba, de összességében ritka az az eset, mikor nem fogunk rászorulni. A még nálunk is gyorsabb játékot játszó kasztok (Hunter, Warrior, Druid) kötelező, ha egy Innervate is repül mellé az első körben kidobhatjuk, hogy fedezze a későbbi boardépítésünket. Szuper lap!

Vicious Fledgling Dúskálunk a zseniális 3-as dropokban, ahogy a Tar Creeper, úgy szárnyas barátunk is képes meccseket nyerni nekünk! Alapjáraton nem feltétlenül kell a kezdőkezünkbe, a 4-5 kör környékén egy stabil boardra ledobva és egy Menagerie Wardennel lekopírozva lesz az igazi. Ha Innervatet találunk húzni mellé mehet az első körben is, de figyeljünk rá, hogy az ellen kasztnak ne legyen olcsó removalja rá (Priest - Shadow Word Pain; Mage - Frostbolt; Warrior - Fiery War Axe stb.)

További lapok amiket kereshetünk: Swipe maradhat minden erős aggro ellen (ritkán fogjuk a kezünkben hagyni, ha jó a curve azért ha rossz akkor azért, de néha érdemesebb megtartani, mint 3 körön keresztül imádkozni a topdeckért, majd csalódottan benyomni a Concede-t)

 

Összességében ennyi lett volna, nagyon a matchupokról nem beszélnék mert kb. a mulliganben ki is merül a rájuk való felkészülés, a játékstílus meg ugyanaz mindenhol. A Mage-t nagyon nehéz verni, ha attól kikapunk ne legyünk frusztráltak, a Quest Rogue ellen minden a tempónkon múlik (egyszerre kell tradelni és ütni a facet + ha mákja van így se mindig nyerünk), Priestnél legyünk türelmesek, ne rohanjunk ki a boardra, (khm Dragonfire Potion khm) gondolkodjunk logikusan és ne hagyjuk boardot építeni (magyarul akármilyen hihetetlenül is hangzik: FÁRASSZUK KI! Nem, nem lehetetlen!) A többi kaszt ellen 50-50, nagyrészt a tudásunk és a mulligan fog dönteni. ( Jó kezdőkézzel nincs az a kaszt ami nem verhető, talán a mágus, de még dolgozom hogy hogyan lennénk ott jobbak - egyszerűen felzabál az a sok removal... )

Jó szórakozást a paklival, ha valaki módosít rajta és úgy jobban találja elfogadok még tippeket!

 

Ez egy kiváló pakli!

12

Szöcsi profilképe

Szöcsi (Diamond Common)

Létrehozott paklik: 9

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 12 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Druid lapok

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettInnervate x2 0
one Night in Karazhan kaland módEnchanted Raven x2 1 2 2
Whispers of the Old Gods kiegészítőMark of Y'Shaarj x2 2
Legacy szettPower of the Wild x2 2
Journey to Un'Goro kiegészítőTortollan Forager x2 2 2 2
Legacy szettWrath x2 2
Legacy szettSavage Roar x2 3
Legacy szettSwipe x2 3
one Night in Karazhan kaland módMenagerie Warden x2 5 5 4
Legacy szettDruid of the Claw x2 6 4 6

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Journey to Un'Goro kiegészítőFire Fly x2 1 1 2
Journey to Un'Goro kiegészítőGolakka Crawler x2 2 2 3
Journey to Un'Goro kiegészítőTar Creeper x2 3 1 5
Journey to Un'Goro kiegészítőVicious Fledgling x2 3 3 3
Legacy szettStranglethorn Tiger x2 5 5 5

Még több Druid pakli

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás