Paklik Új pakli

Post-Nerf Taunt Druid

6

Adatok

Sziasztok!

A nerfek után ismét visszaeveztem Wildról Standardra, és a kedvenc kasztommal, a Druiddal próbálok meg feljutni a ladderen. Számomra jelenleg a legszórakoztatóbb, de egyben azért kihívást is jelentő pakli a Taunt Druid, ebből osztanám meg veletek a saját változatom!

Miről is szól a pakli?

A pakli egyértelműen a Hadronox+Naturalize kombó köré épül, ami lehetőséget ad nekünk arra, hogy az egész boardot beborítsuk korábban elhalálozott Tauntos lényeinkkel. Később a Witching Hour+Carnivorous Cube ezt még többször lehetővé teszi. Sokak szerint ez ettől egy "rák" pakli lesz, de szerintem ez egy olyan deck, amit nem egyszerű mindig jól játszani, tiszta előnyei és világos hátrányai is vannak.

Mint a legtöbb Druid paklinál, a manacurve itt is elképesztően fontos. A két Wild Growth ennek a folytonosságáért felel, de néha a Nourishból is érdemes kivenni a két kristályt. Az aggrok ellen a tauntok és a sok armor segítenek minket túlélni a lategame-ig, a kontroll ellen ott a több nagy minion és a kombó, ami egyértelműen a deck végső (és egyetlen) win-condition-je.

Kártyák

Bár a legtöbb lap szerves részét képezi a jelenleg futó Druid deckek többségének (pl. Lesser Jasper Spellstone, Swipe) vannak azért érdekes döntések, amiken itt és most végigmennék.

Tar Creeper: Nem minden Taunt Druid használja ezt a kártyát, mondván, jelentősen gyengíti az Oaken Summons értékét. Ez igaz, de a 4 mana 6 armor + Tar is jó value, és gyakorlatilag a deck egyetlen hármas dropja, ami miatt szerintem kihagyhatatlan. Illetve az 5. körben is jól jöhet, ha mellette kell még használni a Hero Powert. Csere: Rotten Applebaum

Harrison Jones: Nincs mese, kell a fegyver-leszedés. Hogy miért a jó öreg Harrison? A válasz egyszerű: az a fránya Oaken Summons kitenné az Acidic Swamp Ooze/Gluttonous Ooze páros tagjait, így mindenképp kellett egy 4 mana pluszos removal. Ja, hogy még lapot is húz? 10/10 Csere: nincs

The Black Knight: Gyakorlatilag nekem ő egy specifikus silence-lap. 6 mana 4/5,  Battlecry: Destroy an enemy The Lich King, Sunkeeper Tarim or Voidlord. A viccet félretéve nagyon erős lap, és nagyon kevesen számítanak rá, hogy előkerül a pakliban, ez pedig meccseket dönthet el. Csere: Spellbreaker, Tinkmaster Overspark vagy egyéb silence lapok

Master Oakheart: Remek value lap, ideális esetben egy Tar Creeper, egy Dragonhatcher és egy Ironwood Golem érkezik 9 manáért, plusz a Dragonhatcherből még  egy sárkány. (a Sleepy Dragon pl. egyenesen ezért van benne a pakliban, az is egy meglehetősen alulértékelt lap) Az igazi ok, ami miatt viszont Oakheart papa kihagyhatatlan ebből a pakliból, hogy megidézheti nekünk Hadronoxot. Bizony, a játék vége felé, ha már nincs 3 támadású lényünk a pakliban a pókon kívül, akkor Oakheart garantálja nekünk a kombót a Naturalize-zal. Egy "kombó pakliban" egy lap, ami képes rá hogy instant megidézze a legfontosabb lapot akár 10-12 kártya közül is, felbecsülhetetlen. Csere: nincs

Dragonhatcher: Őszinte leszek, eredetileg csak azért került be, mert kellett egy 2 támadású lény, ha már ott van Oakheart. Aztán betettem egy Sleepy Dragont az Ultimate Infestation helyére, ami egy fasza kis kártya volt, csak éppen kontroll ellen elképesztő hátrányba vert minket azzal a +5 fatigue-val. (Mai napig a mirror meccsek 90%-át azért nyerem meg, mert elhúzzák a pakli felét ezzel a lappal teljesen feleslegesen). Gondolkoztam egy Ysera-n is, de úgy döntöttem, többet ér a taunt. Aztán rájöttem, hogy ami a Dragonhatcher igazi ereje (azon túl, hogy ad egy extra parancsot Oakheart battlecry effektjéhez azzal, hogy egy 4 attackos miniont is recruitol) nem az, hogy a 9. körben kihoz egy ingyen 4/8 vagy 4/12 testet és vékonyítja a paklit, hanem hogy az ellenfél elképesztő mennyiségű erőforrást beleöl abba, hogy egy 2/4-es kártyát leszedjen. Silencek, removalok tömkelege üti ezt a lapot gyakran olyankor, amikor már nincs is több sárkány a pakliban. Sokszor fog a kezünkben ülni, sokszor nem lesz annyi haszna, amit tudjuk, hogy nyerhetnénk belőle, de képes nagyot szólni. Csere: gyakorlatilag bármilyen nagyobb legend vagy 2-támadású minion tetszés szerint. Figyelem: cseréje esetén a Sleepy Dragon is cserélendő!

Mulligan

Lesser Jasper Spellstone, Wild Growth, Oaken Summons, Tar Creeper mindig maradjon. A Swipe-ot keressük agresszív paklik ellen (helló, Odd Paladin) Harrison Jonest pedig tartsuk meg, ha az ellenfél hamar játszik fegyvert (Rogue, Paladin, Hunter, Warlock ellen). Master Oakheart maradhat, ha miénk a Coin és van curveünk, de tényleg csak akkor tartsuk meg, ha biztos, hogy minden körben tudunk majd mit csinálni. Ironwood Golem maradhat, ha van Oaken Summons vagy Wild Growth nálunk, illetve aggro ellen is érdemes tartani, de csak ha ven egy 2-es vagy 3-as dropunk. (Ha Ironwood és Oaken is van a kezünkben, először mindig a miniont játsszuk ki, így a következő körben a spell után már támadhat, így nyerünk két extra sebzést, ha az Oaken egy Tart hozna ki)

Jó szórakozást a paklihoz, minden észrevételt szívesen fogadok!

 

Megnyitás a pakli készítőben

Nagyszerű pakli

Lunara HearthstoneSzöcsi profilképe

Szöcsi (Rare)

Létrehozott paklik: 11

365 napon belül: 4

Átlagos értékelés: 9.09 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Druid lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Kobolds & Catacombs kiegészítőLesser Jasper Spellstone x2 Spell 1
Naturalize x2 Spell 1
Wild Growth x2 Spell 2
The Witchwood kiegészítőWitching Hour x2 Spell 3
Kobolds & Catacombs kiegészítőBranching Paths x2 Spell 4
Kobolds & Catacombs kiegészítőIronwood Golem x2 Lény 4 3 6
Kobolds & Catacombs kiegészítőOaken Summons x2 Spell 4
Swipe x2 Spell 4
Nourish x1 Spell 5
Knights of the Frozen Throne kiegészítőHadronox x1 Lény 9 3 7

Semleges lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Journey to Un'Goro kiegészítő Tar Creeper x2 Lény 3 1 5
Kobolds & Catacombs kiegészítő Carnivorous Cube x2 Lény 5 4 6
Harrison Jones x1 Lény 5 5 4
The Black Knight x1 Lény 6 4 5
Journey to Un'Goro kiegészítő Primordial Drake x2 Lény 8 4 8
Knights of the Frozen Throne kiegészítő The Lich King x1 Lény 8 8 8
Kobolds & Catacombs kiegészítő Dragonhatcher x1 Lény 9 2 4
Kobolds & Catacombs kiegészítő Master Oakheart x1 Lény 9 5 5
Kobolds & Catacombs kiegészítő Sleepy Dragon x1 Lény 9 4 12

Ezeket a paklikat és híreket olvastad már?

#1

Dátum: 2018.06.04 21:30

Zolibacsi profilképe

Név: Zolibacsi (Common)

BattleTag: Zolibacsi#2361

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Az a baj, hogy a Tar Creeper nem csak az Oaken Summons-t teszi taccsra, hanem Hadronox-ot is. Amiből a minél nagyobb lények kinyerése a cél, nem a kicsi, egy támadó értékű creeper.
Csak Master Oakheart miatt totál felesleges a pakliba. Aki azt játssza, annak inkább az a célja, hogy a Dragonhatcher felhúzza neki a Sleepy Dragon-t. Javaslom, hogy a creeperek helyett tegyél bele még egy Dragonhatcher-t és egy Sleepy Dragon-t. Hatékonyabb.
Amúgy amondó vagyok, hogy még egy Nourish is beleférne. Kell a laphúzás, főleg ha egy priest jön szembe. Az UI viszont már valóban túlzás ebbe a pakliba, sosem lesz annyira üres a kezünk, hogy érdemes lenne használni.

Kedvelem ezt a paklit, ezzel létrázom, és bár én nem futtatom Master Oakheart-ot, könnyen lehet, hogy a meta változásai rávesznek erre, mert már nem olyan könnyű nélküle, mint kettő hete volt.

Harrison Jones-ra nem állítanám, hogy nincs csere. Ha hiányzik a gyűjteményből, jobb híján jó a [Corrosive Sludge] helyette, bár tény, hogy így nem húz lapot.

Silence lap pedig nem való ebbe a pakliba, mert az Oaken Summons elcseszi. Mindegyik 4 vagy kisebb mana értékű lap. Lásd Spellbreaker.

#2

Dátum: 2018.06.06 21:37 na már2| Válasz: Zolibacsi (Common) (#1) hozzászólására

Ez egy remek komment! A Silences résszel egyetértek, azért került bele a The Black Knight. Igen, a Tar több dolgot gyengít, de aggro ellen szerintem szükséges! Ki fogom próbálni a te decklisted is, köszi az észrevételeket!

#3

Dátum: 2018.06.07 16:58 na már2| Válasz: Szöcsi (Rare) (#2) hozzászólására

Zolibacsi profilképe

Név: Zolibacsi (Common)

BattleTag: Zolibacsi#2361

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Köszi :)

Igen, a The Black Knight ebből a szempontból érdekes alternatívának hangzik. Nem tudom mennyire lehet hatékony, egyedül a The Lich King-gel találkozom viszonylag gyakran, ami ellen hasznos lehet, de akkor már inkább Big Game Hunter a sok Mountain Giant miatt.

Aggro ellen arra kell rámenni, hogy minél több manát szerezz magadnak, addig pedig védjen meg az armor. Ha engem az aggro megtud verni az első pár kör alatt, ott a Tar Creeper sem mentene meg. Ha nem, akkor utána már jönnek a nagyobb tauntos lények, szóval ott már nekem áll a zászló.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás