Összes pakli Új pakli

Wild Zul'jin Hunter

Sziasztok!

A rotáció után összeállítottam egy kísérleti Hunter paklit. Eleinte amolyan Spell-Secret vonalon mozgott, de aztán a sorozatos kudarcok után hibridesítettem. A mostani már egy igen stabil formula, jelenleg rank 3-ban csücsülök vele a Wild létrán.

A pakli lényege az Unleash the Beast + Zul'jin kombó köré épül: az 10. körre kapunk legalább négy 5/5 rush-t a boardra, még spelleket a kezünkbe, lepucolja az ellenfél boardját, feltölti a secreteinket... Na ez az elején nem így működött, de mostmár sikerült elég stabillá varázsolni a paklit.

Egyik nagy előnye, hogy elképesztő flexibilis a pakli. Aggro ellen Candleshot, Wandering Monster, Explosive Trap, Mad Scientist képes stabilitást nyújtani. Midrange paklik ellen kiváló az Eaglehorn Bow, Wing Blast, Marked Shot, Animal Companion csomag. Kontroll paklik ellen tudunk agresszíven is fellépni és Eaglehorn+ hero power segítségével folyamatosan arcba menni, majd egy jól irányzott Leeroy Jenkins segítségével lezárni a meccset, de ha minden kötél szakad, Deathstalker Rexxarra rábízhatjuk magunkat akkor is, ha elhúzódó meccsekbe kényszerítene az ellenfél.

Néhány szó azokról a kártyákról, amik esetleg újabbak/meglepetést jelenthetnek egy ilyen jellegű pakliban.

Stitched Tracker: Mivel nagyon kevés miniont játszunk, kiváló tech lap. Gyakorlatilag egy irányított laphúzás, amivel alapból nagyon meg tudunk szenvedni, mivel a Hunter nem rendelkezik valami sok ilyen jellegű lappal. Ha az ellenfél sok tauntot/deathrattle-t játszik, kiszedhetünk egy Spellbreakert, ha sok nagy miniont, még egy Big Game Huntert. Ha érezzük, hogy ezt a meccset hamar lezárnánk, jöhet a Leeroy discover, de Archmage Vargothot is nagyon szívesen választjuk ki. Hihetetlenül fontos lap.

Bloodscalp Strategist: Őszinte leszek, nem is tudtam, hogy ez  lap létezik, amíg meg nem láttam egy Standard Spell Hunter decklistben. Kipróbáltam, és valami fergetegesen jó. 3 mana 2/4, remek aggrostopper, és az Eaglehorn miatt a játék nagy részében lesz fent fegyverünk. Discover mechanizmus, csakúgy, mint a Tracker, ami remek, hiszen mindig az ellenfélnek megfelelő lapot vehetünk ki. Laphúzás hiányában nagyon fontos megtalálni azt a felállást, hogy mindig legyen 4-7 lap a kezünkben, ezt ez a kártya tempóveszteség nélkül biztosítja, minden Hunter deckbe csak ajánlom, ami játszik fegyvert.

Marked Shot: A kérdés adott - miért ő és nem a Flanking Strike? Nos, a Strike kétségtelenül egy jobb lap, de két gondom van vele. Első: ugyanannyi manáért csak 3-at sebez. Tudom-tudom, hát de kapunk mellé egy 3/3as testet is! Igen ám, de az ebben a pakliban annyira nem jelentős, néha képesek vagyunk a board teljes hiányában is ellenni a 10. körig, ha viszont nem szedjük le a fenyegetéseket, hamar borul a bili. Második: (ez ugyanúgy igaz Lesser Emerald Spellstone és Unleash the Hounds kollégákra is) Nem akarsz 3/3-as farkasokat vagy 1/1-es kutyákat idézgetni Zul'jinnel az 5/5-ös rushok helyett. Sőt, még a két Animal Companion is sokkal hasznosabb visszaidézve, mint a farkasok. Plusz szintén Discover (szerelmes lennék ebbe a mechanikába?), szintén tölti a kezünket  spellekkel, ami szinergizál Zul'jinnal. Nekem jobban bevált, adjatok neki egy esélyt.

Unleash the Beast: Eköré a lap köré épül igazából az egész deck. Önmagában egyébként lassú, de az, hogy Vargoth-al és Zul'jinnel van egy pakliban, 500x felértékeli az erejét. Ha csak a két kártyát és a Twinspelljeit kijátsszuk, az ugye négy darab 5/5 Zul'jinnal  ami ad még két spellt is a kezünkbe. (A twinspellek úgy működnek Zullal és Vargothtal is, hogy ha a Twinspell felirítú lap után megkapod a párját a kezedbe.) És akkor nem is beszéltünk Vargothról, aki képes a 6. körben két rush-s 5/5-öt idézni, megy egy spellt a kezünkbe adni - ha életben tudjuk tartani :D

Cserelapok: Itt megjegyezném, hogy ennél a paklinál a 30 lapos limit nagyon komoly korlát, sok kártya van, amit betennék/betehetnék még, de egyszerűen nincs hova. Azért pár gondolat, amit lehet játszani, ha valaki szeretné:

Subject 9: Ő lenne az a laphúzás, amire vártunk, én mégsem gondolom, hogy beférne. Összesen három féle és hat darab secretünk van alapjáraton, ebből egy Wanderinget a legtöbbször szeretnénk a kezdőkézbe, plusz egy Mad Scientistet is. Ha valakinek megvan, kipróbálhatja, de szerintem akkora hatást nem fog elérni.

Zilliax: A legtöbb pakliba befér egy Zilliax, ezzel sincsen másként. Az életünk néha a fegyvertradelések miatt meg tud csappanni, úgyhogy mindenképp lenne haszna, de igazából szerintem megvan ez a deck nélküle is asztaltartás szempontjából, és nem is igen illik a koncepcióba. Ha nagyon kell a heal, Rexxar-ral tudunk Lifesteales zombikat készíteni. (Megjegyzés: NE játsszuk ki Rexxart Zul'Jin előtt csak és kizárólag amennyiben nélküle meghalnánk. Zul'Jin a battlecryon kívül semmi long-run kontroll effektet nem hordoz, hosszú meccsekben fog kelleni az a Build-a-Beast.)

Loatheb: Big Priest ellen hatékony főleg, de azt meglepő módon egész jól tudjuk verni, ha jól techelünk Spellbreakerekre. Más olyan nagyon erősen spellorientált paklit max a mágusok hozhatnak ellenünk, amiből én nem futottam bele kimondottan sokba rank 5 fölött.

 

Összegzés: Szerintem ez egy nagyon szórakoztató pakli, kifejezetten élvezetes volt nekem játszani vele. Nem egy meme generátor, de elég gyakran lehet epikus pillanatokba beleszaladni azért. Mivel kimondottan flexibilis, meglepően jól elevickél a rota utáni hatalmas káoszban is azáltal, hogy nincs kifejezetten olyan deck, ami ellen ne lenne esélyünk egy kis szerencsével. Teljesen saját fejlesztés, úgyhogy nekem a szívemhez nőtt, remélem a Ti tetszéseteket is elnyeri majd!

Ez egy kiváló pakli!

13

Rexxar HearthstoneSzöcsi profilképe

(Rare)

Létrehozott paklik: 8

365 napon belül: 2

Átlagos értékelés: 12.38 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Hunter lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Kobolds & Catacombs kiegészítőCandleshot x1 Fegyver 1 1 0
Explosive Trap x2 Secret 2
Freezing Trap x2 Secret 2
Kobolds & Catacombs kiegészítőWandering Monster x2 Secret 2
Animal Companion x2 Spell 3
Rastakhan kiegészítőBloodscalp Strategist x2 Lény 3 2 4
Deadly Shot x2 Spell 3
Eaglehorn Bow x2 Fegyver 3 3 2
Knights of the Frozen Throne kiegészítőStitched Tracker x2 Lény 3 2 2
Rise of Shadows kiegészítőMarked Shot x2 Spell 4
The Witchwood kiegészítőWing Blast x2 Spell 4
Knights of the Frozen Throne kiegészítőDeathstalker Rexxar x1 Hős kártya 6 5
Rise of Shadows kiegészítőUnleash the Beast x2 Spell 6
Rastakhan kiegészítőZul'jin x1 Hős kártya 10 5

Semleges lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Naxxramas kaland módMad Scientist x1 Lény 2 2 2
Rise of Shadows kiegészítőArchmage Vargoth x1 Lény 4 2 6
Spellbreaker x1 Lény 4 4 3
Big Game Hunter x1 Lény 5 4 2
Leeroy Jenkins x1 Lény 5 6 2

#1

2019.05.20 01:06

Mohikán profilképe

Mohikán

Tökéletes a dekk egyetlen apró változtatást végeztem rajta mert nem volt leeroy jenkinsem ahelyett betettem a secret plan-t és még így is nagyon jó

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás