Összes pakli Új pakli

Wild- Botanical Girl ( Rogue )

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Lunara's Garden hátlap! Lunara's Garden hátlap

Üdvözletem!

Mai alkalommal egy újabb félig meddig tematikus paklit hoztam nektek, ami nem más mint egy Rogue pakli. A téma a növényekről szólna, amit félig meddig sikerült is megvalósítani, ám ez végül kevésnek tűnt a végső verzióban. Önmagukban ezek a lapok kevesek lettek volna hogy nyerni is lehessen velük. Épp ezért ez egy Malygos pakli is lett egyben. Akik régebben játszanak a játékkal, azoknak jó pár lapot ismerős lesz, én anno valami hasonló paklival szereztem meg azt a bizonyos 500 wines Rogue portrét. :)

Vissza kanyarodva a paklihoz pár lap miatt adta magát a dolog hogy Malygos is helyet kapjon a listában. Történetesen a Razorpetal Lasher, és Razorpetal Volley lapoknak köszönhető a változtatás. Nem mellesleg eme lapok kiválóak kombó kártyákhoz is. 

Mint például a Biteweed, és Vilespine Slayer lapok. Előbbi csak a tematika, és a poén kedvééért van a pakliban, bár elismerem elég drága mulatság, utóbbi pedig még mindig hasznos tud lenni. :)

A Razorpetal lapokat érdemes betartani Malygos-nak, mivel csak úgy fogunk tudni nyerni, Eredetileg a Sherazin, Corpse Flower-nek lettek beválogatva, hogy minél többször vissza tudjuk hozni ezt a lapot a csatatérre, ám sajnos nem igazán éri meg vele vesződni. Túlságosan kicsik az értékei, ami miatt szinte mindenbe azonnal belehal, így nem igazán érdemes lassabb paklikba beleszuszakolni. 

Értékei miatt egyértelműen aggro pakliban lenne a helye, amolyan Zoo pakli szerűsségben, ám még azoknak se érte/éri meg használni, mivel mindig van és volt tőle jobb alternatíva is. 

De ha mégis használjátok, érdemes vigyázni a Sonya Shadowdancer lappal. Mivel ha a Sherazin, Corpse Flower minél többször letakarítják a pályánkról, mikoözben a Sonya Shadowdancer is a térfelünkön van, akkor igen vicces kezünk lesz a meccs, idejére. MIvel nem szeretnénk a pályát dorment lapokkal telepakolni, kivéve ha önszántukból fel akarjuk adni a meccset, " vicces " módon. 

Poénnak viszont teljesen jó, és a tematikába is bele illik a Sherazin, Corpse Flower. :)

Sonya Shadowdancer, inkább olyan lapok mellé jó mint a már korábban említett Razorpetal Lasher, és Razorpetal Volley, Vilespine Slayer, Rotten Applebaum, és végül Emperor Thaurissan.

A teljes kombó így nézne ki:.

A Razorpetal lapokat a kezünkben ( a tüskéket, amik 1 manás spell lapok, amiket pedig a már korábban említett Razorpetal Lasher, és Razorpetal Volley-ból kapunk ) Drakkari Enchanter + Emperor Thaurissan segítségével duplán olcsósíthatjuk a lapjainkat. 

Ugyan ez se létszükség, mivel az 1 manás lapokat miért is akarnánk 2x is olcsóbbá tenni, ám ez valójában a többi lapnak szól. Egy 7 manás  Malygos csak csábítóbb mint 9 manárét, plusz így további sebző lapokat is kitudunk mellé játszani, amik esetleg nem lettek olcsóbbá téve. 

Itt főleg a The Sunwell lapra gondolok. Ha a szerencse mellénk szegődik akkor kaphatunk belőle további sebző spell lapokat. Tematika alapján pedig a napfény majd minden növénynek jót tesz, akkor mi miért ne aranyozhatnánk be vele mások napját?! ):P

Hogy egykönnyen ne fogjunk padlót, bekerült pár olyan lap a listába, amik kvázi a védelmünket hivatottak szolgálni. 

Ilyen például a Cloak of Shadows, ami jóformán egy Ice Block-nak felel meg, csak annál kicsit gyengébb. Amiért ezt mondom az az hogy például a random sebzések ellen nem véd, csak a direkt sebző lapok ellen. A példa kedvéért mondjuk Mage az ellenfelünk, és kijátszuk ezt a lapot, akkor egy potenciális Pyroblast ellen tökéletesen védve leszünk.

Viszont tegyük fel hogy kijátszik ellenünk egy Yogg-Saron, Hope's End-t, ami természetesen ránk lő egy Pyroblast-t, akkor az ellen nem véd meg minket a Cloak of Shadows. Akinek megvan az Evasion secret lap is egy jó alternatíva erre. 

Korábban már meg lett említve a Rotten Applebaum, ami szintén a védelmünket szolgálná. Kis gyógyítás sose árt, főleg a Rogue esetében. 

Flightmaster Dungar-ból szintén a gyógyítást érdemes inkább választani, de a sebzésen is el lehet gondolkodni!

Bolf Ramshield szintén a védelem miatt került be a pakliba, na meg a poén kedvéért is. Ezt a lapot még sose láttam másnál, gondolom nem véletlen, pedig a képessége szerintem nem olyan rossz, és egész egyedi is. Kár hogy maga idejében nem sokat ért, ma meg inkább hagyjuk, de én azt mondom hogy tud ez a lap is jól jönni. De ha a helyére kéne valami mást tenni, akkor én mondjuk a két hőskártyát tenném be ( Shadowcrafter Scabbs, Valeera the Hollow ), esetleg 2 db Vanish, vagy Blood in the Water lap is szóba jöhet. 

A Hallucination lap még érdekes lehet a számunkra, amiből ha szintén szerencsések vagytok, egész jó dolgokat is kaphattok. 

És ezzel végére is értem a pakli bemutatónak, a többi lapra nem térek ki részletesebben, azok szerintem egyértelmű, mire és hogyan érdemes alkalmazni.

Nem is szaporítom tovább a szót, akinek felkeltette az érdeklődését a pakli, az tegyen vele egy próbát. Illetve jó szórakozást kívánok hozzá! Következő alkalommal újabb tematikus palit hozok nektek, addig viszont további jó játékot kívánok mindenkinek! :)

3

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 464

365 napon belül: 46

Átlagos értékelés: 2.09 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Rogue lapok

Név Mana Támadás Élet
Core szettPreparation x2 0
Core szettShadowstep x2 0
Journey to Un'Goro kiegészítőHallucination x2 1
Scholomance Academy kiegészítőSecret Passage x2 1
Journey to Un'Goro kiegészítőBiteweed x2 2 1 2
Journey to Un'Goro kiegészítőRazorpetal Lasher x2 2 2 2
Journey to Un'Goro kiegészítőRazorpetal Volley x2 2
Kobolds & Catacombs kiegészítőSonya Shadowdancer x1 3 2 2
Darkmoon Faire kiegészítőCloak of Shadows x2 4
Journey to Un'Goro kiegészítőSherazin, Corpse Flower x1 4 6 3
Journey to Un'Goro kiegészítőVilespine Slayer x2 5 3 4

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Knights of the Frozen Throne kiegészítőDrakkari Enchanter x1 3 1 5
United in Stormwind kiegészítőFlightmaster Dungar x1 3 3 3
The Witchwood kiegészítőWalnut Sprite x2 3 3 3
Blackrock Mountain kaland módEmperor Thaurissan x1 5 4 4
The Witchwood kiegészítőRotten Applebaum x2 5 4 6
The Grand Tournament kiegészítőBolf Ramshield x1 6 3 9
Legacy szettMalygos x1 9 4 12
March of the Lich King kiegészítőThe Sunwell x1 9

Még több Rogue pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

#1

2023.03.24 05:57

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Jópofa dolog a virágozás. Ha már végre itt a tavasz :)

Ami leginkább csökkenti a Cloak of Shadows értékét és minden egyes pakliban ott van az a bugyuta Astalor, the Flamebringer.

#2

2023.03.25 20:18 | Válasz: (#1) Casualplayer (Premium) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Elhiszem hogy idegesítő, de sajnos ez van, mindig is ez volt, a legjobb vagy épp legidegesítőbb lapok nagyon nehezen kopnak ki a játékból.

Én továbbra is vallom hogy a meta mint olyan, minden online játék rákfenéje, még ha szükséges, állítólag. Egyfelől jó mert kiszámítható, de pont ezért is rossz, mert úgy meg unalmas az egész. Mindegy ez van, ezt kell szeretni ugyebár.

Nekem a wild-os Big Priest volt ilyen, mondjuk ott az egész paklival volt bajom. De nagy nehezen azzal is megbékültem. Bár nem tagadom azóta is piros betűs ünnep nap nálam, az a pillanat mikor már úgymond használhatatlan lett. :D

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás