FórumÁltalánosAtya-gatya! Betörtem szegény Finley-t!

Törjön?!

Micsoda dolog ez? Nem is gondolnád 2 év múlva hogy fogod szeretni!
25%
Törjön a kis szemétláda, meg Uther szakálla is hosszabb az enyémnél!
25%
Törjön, úgysem lesz soha elég kártyád egy Highlanderhez! Főleg nem Paladinhoz.
25%
Ne törd be, ha van 2 jó neutrális Highlander kártyád, akkor már játszható! Egy új síkra kerülhet az ezzel a lappal!
25%
Eredmények mutatása
Eredmények elrejtése

Atya-gatya! Betörtem szegény Finley-t!

2

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

Kacsito profilképe

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

2020.02.11 11:09

Sziasztok!

Korábban Sir Finley of the Sands ugrott fel nekem, mint értékelendő lap. Egy rövid ideig megvolt, de nem tudtam igazán kiaknázni, pedig nagyszerű képessége van, és egy egyedi kártya, egy kis szerethető ikonikus murloc. (Még murloc is te jó ég!)

Mély sebeket tépett fel...

Ekapcsán eszembe jutott, hogy a vívódásommal biztosan nem vagyok egyedül, és ezzel a fórummal adom ki magamból a bánatot.


A sztori úgy kezdődött, hogy a DoD előtti eseményekhez járó csomagokból kiesett Finley. Úgy gondoltam hogy ezt inkább dust-nak számolom, Utherrel ritkán megyünk csatába, és hát kell a dust. Sose veszek többet SoU csomagot, nem félek az ujrabontástól (SoU-s Siamat, vagy egy Zephrys the Great maradt volna a készletben, utóbbit láthatjuk tündökölni azért többféle pakli típusba is.. De hát nekem Finley jött, a dust meg dust, akárhogy is nézzük.

Majd a halom goldból (1 hónap farmolás) vett halom DoD csomagból kibújt egy Dragonqueen Alexstrasza! És senki nem szólt, hogy ez jó lesz Highlander-nek! És senki nem szólt amikor Finley-t gyalultam lefelé, hogy Highlander neutrális is lesz a DoD-ban!

Sírtam miközben az üres paklis helyzetekben kicsaptam az asztalra a sárgán fénylő vörös szörnyetegek, és mellé n+1 cimboráját. Sírtam, hogy nem volt hozzá szuperhősi képessegem. Sírtam, amikor az egész játék alatt a kezemben volt, mert nem értem fel a “fennsíkjára“...

Nem jó olyan pakliban ami enélkül is győztes, csak a helyet foglalja, ha nem köré építed a stratégiát.

Könnyeim patakzása alább hagyott, amint nerfelték, és bár voltak szép pillanataink, dehát... a dust az dust, főleg teljes áron. Azt most hagyjuk hogy egy Activate the Obelisk lett belőle, amit azóta sem sikerült kiaknázni, mert korábban többször is betörtem az egész kasztot. Ez egyfajta bebikázása lett volna a priest palyafutasomnak... (új fórum ötlet: a kasztok betörése hmmm...)


Összegezve: Úgy törtem mindenféle legákat, hogy egy hónapig vacilláltam rajta, és a tetteik után meg azokon a következményeken vacillaltam hetekig, hogy mi lett volna, ha nem töröm be, és egymásra találnak egy szupertitkos szuperhős sárkány hegylakó pallos pakliban... mire sikerül teljesen más játszmákkal és strategiákkal fantasztikus élményeket szerezve elfelejteni, Finley visszatér kisérteni  HSHU-n és azt suttogja a sebeket feltépve:

”...mrrrglll-t törtél beee....?“


...és ami minden sztoriban piszkos módon jelen van, az a dust, ami oly ritka, oly sok munka beszerezni, és oly nehéz jól elkölteni, túl könnyen folyik ki a kezünkből, nem is vesszük észre hogy mire...

...ott morglódik a kis Finley szelleme a gyűjteményben, lehet hogy valami epic-ként amit májusban 2x bontok majd, és szarér-hugyér fogom betörni, és azzal Finley szelleme már csak 100 dust-ot nyom...

...pedig ha kívárom akkor minden lap kinyílik magától, nem is kell ide semmiféle varázspor, csak türelem meg pakknyitás meg golden lapok disenchant-ja...

...de a nyüves pakkok nincsenek ingyen azért sokat kell ám játszani...

...ha úgy érzed, hogy ez munka, akkor inkább fessed le a kerítést! Sőt ha a szomszédét is lefestetted, a fizetségből vehetsz pakkokat! Ugyanoda jutsz, és még a kerítés is kész lesz!...


Nem folytatom, megyek játszani, mert még nagyon sok a munka vele hogy tudjak rendesen játszani!

Szavazz, mesélj, hogy Te is megkönnyebbülhessél, és ne kísértésen tovább Finley szelleme!

Szerkesztve: 2020.02.11 11:28

#1

2020.02.12 20:05

VasPaladin profilképe

VasPaladin (Diamond Rare) - Közösségépítő

Mióta játszok ezzel, azóta 1 kártyát törtem be, amit talán pont Casualplayer (Legandary) javasolt. Szóval kibontottam aranyba a nerfelt gnómot, ( 5-manás volt és idézett 2 annoyo botot, majd 7 mana lett ami igen használhatatlanná vált. ) és mivel megvoltak simába, betörtem 1600 dustért,- no ha úgy vesszük, én abból gyártottam le Sir Finley of the Sands et :) .

Amúgy én kártyagyűjtő vagyok, még a leghasztalanabb legendeket is meghagyom, trash golden epiceket, kb mindent. A lényeg hogy amivel szeretek játszani ahhoz meglegyen ami kell!

Szerintem tetszene neked és sose árt egy kis vérfrissítés: https://hearthstonehungary.hu/forum/other/keszitsnk-hearthstone-tortenetet/2#28

Szerkesztve: 2020.02.12 20:06

#2

2020.02.13 10:41

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Engem évek óta esz belülről, hogy betörtem az arany Mayor Noggenfogger-emet. Micsoda egy buta voltam... de épp akkoriban nagy pro játékosnak képzeltem magam akinek "ilyen" lapokra nincs szüksége. Hát azóta ez megváltozott. És még 2 legendást törtem be az évek alatt. Egyet mérgembe. The Voraxx, napokig próbáltam egy valamelyest játszható paklit köré varázsolni, dustot is tettem a dologba és egyszerűen nem. Nem is bántam meg. És még volt egy Madam Goya-m, na őt se bánom. 

A nerfelt lapok sztem teljesen más tészta. Azokat mindig vissza lehet majd craftolni konkrét veszteség nélkül. 

Egyébként a végtelenségig lehetne beszélni a kollekció optimalizálásról. Kérdés ki mennyire fegyelmezett vagy éppen a pillanatnak élő. És sztem egyik sem rosszabb a másiknál. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat. 

#3

2020.02.13 20:45 | Válasz: (#1) VasPaladin (Diamond Rare) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Le a kalappal az "egy kártyás" teljesítményért!

Igen nagy türelemre vall. Én annak idején úgy törtem be Tirion Fordring-et, hogy csak úgy füstölt, nem gondoltam volna, hogy ekkora szakadékok vannak ritkaságban. Legkezdőbb fejemmel egy jóféle classic receptes druida paklira hajtottam. Hehe persze Cenarius meg azóta sincs még meg...

Szerkesztve: 2020.02.16 16:49

There must always be a Hearthstone Hungary…

#4

2020.02.13 20:48

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

A történet mesélés nagyon tetszik! Ki fogom használni :-)

Szerkesztve: 2020.02.13 20:50

There must always be a Hearthstone Hungary…

#5

2020.02.13 21:04 | Válasz: (#2) Casualplayer (Premium) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Igen a Nerf egy jó kis ablak. Nekem Dr. Boom, Mad Genius hullott, drága volt hozzá bármit csinálni, akkoriban még négy szett lapjait bontogattam párhuzamosan, így amikor 9 manásan egyáltalán nem tudtam talpra állítani gyorsan betörtem a Lucentbark-omért. Ma már én sem tartom jó üzletnek :D de a druidával mindig szívesebben játszom mint egy kontroll warrior-ral. Ráadásul megvan az érzés amit mondtál: vissza tudom csinálni, nem vesztettem semmit. Persze amikor a komplett warrior készletemet törtem be valami fenenagy kombó kártyáihoz, az arra enged következtetni hogy inkább a pillanatnak élek...

There must always be a Hearthstone Hungary…

#6

2020.02.14 11:49 | Válasz: (#5) Kacsito (Hall of Fame) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Boom-ot én is betörtem anno és őszintén szólva kicsit bánom mert tényleg egy ikon. Viszont nem craftolom vissza mert a warri áll a legmesszebb tőlem az összes kaszt közül. Tavern Brawl-okban is általában a leggyengébb. 

A Lucentbark druidról én is mesélhetnék... elég sok mindent craftoltam ahhoz a paklihoz is és mint tudjuk eddig abszolút nulla a teljesítménye. Viszont amit arra költöttem egyáltalán nem bánom mert néhány lap azok közül sok más dudu pakliba is jó és az is lesz. És pár emlékezetes meccsem is akadt. Persze a legfunabb Lucentbark meccsemet egy lopkodós priestként játszottam :D Szegény dudu ellenfelem. 

Én is szeretek druiddal játszani viszont Rogue main-ként meg gyűlölöm.. ugyanis kifejezetten countere a Druid a Rugónak. De nagy dolgokkal játszani meg mki szeret. Pl ma is feltette Phoenix az Új Embiggen druidát és írja is a leírásban, hogy a legnépszerűbb ugyanakkor nem a legerősebb pakli a metában. 

#7

2020.02.14 12:41

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Jó példa a Flobbidinous Floop, kevés indok lehet elég erős hogy ne kerüljön be bármely druid palkiba.

Egyébként a Lucentbark és Embiggen palkil egyik lehetséges keresztmetszete a "Gloop Sprayer Charger" nevezetű agyszüleményem.

A Strength in Numbers quest minden logikát mellőzve tesz az asztalra egy miniont a pakliból amikor Gloop Sprayer-rel teljesítjük, mert nem várja meg a csatakiáltást, így az új minionból is készül egy másolat (feltéve ha Gloop a jobb oldalon landol).

Ennek szöges ellentéte történik a paladin quest-nél:

Righteous Cause hatása megvárja az 5. lény csatakiáltását, pl. amennyiben az egy Sky Claw, akkor a mellé idézett is 1/1-es Microcopter-ek is megkapják a +1/+1-et.

Szépen lehet taktikázni mindkettővel, csak ugye ez elvi ütközés a játékban :)

Szerkesztve: 2020.02.14 13:03

There must always be a Hearthstone Hungary…

#8

2020.02.14 18:34

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Ebben a cikkben azt rebesgetik hogy a Giggling Inventor és Dr. Boom, Mad Genius buff-ot kap a rotáció örömére. Érdekesen alakul, lehet hogy mostantól semmit nem török be, és a türelemre hajtok. Az én giggling-jeim gyárilag voltak 7 manásak, így jó, hogy nem törtem be őket még 20-20 porért!

https://esport1.hu/news/2020/02/13/hs-hearthstone-blizzard-unnerf-wild-cards-lapok-dean-ayala-standard-meta-official-hivatalos-lista-loemifar

There must always be a Hearthstone Hungary…

#9

2020.02.15 20:53

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Pár éves pályafutásom alatt, szinte sosem törtem be semmiféle lapot, csak a +-ban meglévőket.

Pedig Aviana nekem goldban volt meg a nerf idejében, de sosem gondolam volna úgy, hogy be kellene törjem. 

Meg is van az eredménye, 334 db legendary kártyalap ! 

#10

2020.02.16 12:02

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Csak a ténylegesen felesleges (tehát 2 sima + 2 arany feletti) kártyáimat szoktam betörni. Meg ha balanszolnak lapokat teljes por visszatérítéssel, de ilyenkor nem feltétlen (például a Dreadsteed-jeimet, a [Caverns Below]-t, és Dr. Boom, Mad Genius-t sem törtem be).

Ehhez viszont gyorsan hozzá tenném, hogy én standardos-vadonos vagyok, és minden létező játékmóddal elvagyok. Szóval, valahogy biztosan hasznosítom minden kártyámat, legrosszabb esetben valami vállalhatatlan pakliban (kísérletezgetésből és/vagy szórakozásból), vagy kocsmai bunyózáshoz.

...pedig ha kívárom akkor minden lap kinyílik magától, nem is kell ide semmiféle varázspor, csak türelem meg pakknyitás meg golden lapok disenchant-ja...

Ez. Én így vagyok vele, bárhogy is alakulnak a kártyák jövői.

#11

2020.02.17 18:26

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Itt vallom be, hogy a lenti igen keveset használt klasszikus lapjaimból jópárat áldoztam fel, hogy aztán szénné játszhassam a Kronx Dragonhoof-omat! Tökéletes kraft alapanyag valljuk be, manapság mindenki eljátszik egy jó Galakrond paklival, még akkor is ha egyébként a fő kasztja egy felfedező. Galakrond megél akár csak a saját kiegészítőjének a lapjain is, ha esetleg valaki volt olyan betyár, hogy eddig üresen tartotta az E.V.I.L. kasztok lapkészleteit.

Tisztára megérte, mert tényleg minden nap lát egy kis játékot a jó öreg Kronxi, és még ráadásul mindenféle helyzeteket is el tud intézni. Szóval...

....hahá, háááÁÁÁ, HAHHAHHÁHHÁÁÁÁÁ...

Al'Akir the Windlord

- Nem gyenge kártya, de sajnos Shamanból a várakozáson felüli szintet sem érem el, szóval bárhová tettem be, vagy megpusztultam mire kijátszottam volna, vagy rögtön utána. Ez nem az ő hibája volt, de az új ZEN szemléletemmel felvértezve tudom, hogy egyszer úgyis visszatér egy álmos szerda este miután az első heti bunyómmal szerzett Classic pakkomat kinyitom.

Grommash Hellscream

- Kilett vele a basic/classic warrior recept, nagyon kielégítő érzés volt, és még játszottam is vele egy csomót, de megfakult a varázs.

Lord Jaraxxus

- Nagyon sokat játszottam vele, de túlságosan mémes a számomra. Ha köréépítettem a paklit akkor 100% játékba hoztam, de 15 élet az vékonyka, főleg egy nagyon lassú körben. Elmémelgettem vele elég sokat, de aztán eltettem, és nem vettem elő többet. Összevesztünk amikor adtam neki +4/+4 handbuffot, és vártam hogy majd legalább 19 életem lesz, ha nem is ver 7(x8)-at a fegyver, és a boardon még rajta volt, de Gul'dan helyén eldobta... azóta sem hevertem ki.

És a negyedik 400 dust-os porciót egy golden Scion of Ruin-ból nyertem, természetesen a nerf előtt, hát erre nem is mondok semmit.

hahá, háááÁÁÁ, HAHHAHHÁHHÁÁÁÁÁááá...

...hüp-hüp...

Szerkesztve: 2020.02.17 18:29

There must always be a Hearthstone Hungary…

#12

2020.02.17 18:32

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Ui. a fenti 3 db classic lega és melléjül egy Edwin VanCleef összesen 3 csomagból esett, abból a háromból, amit abból a 300 aranyból vettem amit az első 1000 győzelmemért kaptam.

Szerintetek ez összefügg, vagy csak véletlen?

Vagy pont betalált a drasztikus legaeső a 40 pakli semmizés után?

Szerkesztve: 2020.02.18 21:14

There must always be a Hearthstone Hungary…

#13

2020.04.29 20:48 | Válasz: (#11) Kacsito (Hall of Fame) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Ma kiesett Grommash Hellscream!

Chill, nem töröm, bedobom minden Warrior deckembe, nehogy felmérgeljem...

Szerkesztve: 2020.04.29 20:53

There must always be a Hearthstone Hungary…

#14

2021.04.23 11:43

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

****Update****

Mindenki megvan a classic formátumhoz :D

Boom is visszakraftolódott az Odd vadonba.

Finley még nincs, de menjen a csába... (tervben van, minden explorer minden variációjának, és permutációjának összegyűjtése, bár soká lesz még megvehető a druida portré Elise).

There must always be a Hearthstone Hungary…

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás