FórumÁltalánosKezdő kérdések

21. oldal / 49 oldal

#401

2017.09.04 14:40

Venefius profilképe

Venefius

Az volt az utolsó infó, hogy mindenki aki szavaz, csak azért kap 1 Pack-ot és ha a választott csapata a döntőbe jut (elég csak bekerülnie, nyerni nem kell), akkor kap még 1-et.

Ehelyett gyakorlatilag csak az kapott 2-t, akinek a "csapata" megnyerte a döntőt, tehát aki a Cseh csapatra voksolt...

Jól megkavarták a dolgot, vagy az információ volt a rossz...

 

#402

2017.09.04 16:03

NoobSaibot profilképe

NoobSaibot (Common)

Tapasztalt játékos

Az a helyzet, hogy valamilyen oknál fogva a Blizzard ezúttal változtatott az eddig megszokott "Choose your Champion" jutalmazási szisztémáján.

A korábbi alkalmakkal mindenki, aki választott bajnokot magának - a bajnok helyezésétől függetlenül - fixen kapott 1 pakkot, illetve a továbbjutásoktól/győzelmektől függően továbbiakkal növelték ezt.

Most viszont teljesen mindegy volt, hogy a választott bajnok rögtön kiesett vagy elment a döntőig - ugyanúgy 1 pakk jár érte.

Vélelmezem, hogy a választható opciók alacsony száma miatt (4 csapat) csak azt akarták kiemelten jutalmazni, aki a győztest találta el, így viszont semmi tétje nem volt annak, hogy a választott csapat 4. vagy 2. lett.

Korrekt úgy lett volna, ha 1 pakk jár mindenkinek, aki szavazott, 2 pakk annak, aki eltalálta a továbbjutót, és 3 pakk annak, aki eltalálta a győztest is (a korábbi szabályok szerint így is lett volna). Fel nem foghatom, hogy egy Blizzard szintű pénzügyi stablitással rendelkező vállalat miért smucigoskodik 1-1 pakkokkal ilyen esetben - miközben mondjuk 4 ingyenpakkot adtak köztudottan kamu profilok képében "meghívott barátokért" korábban (lásd: Morgl és a "Recruit A Friend" program)

Amúgy nyilván nem ez az 1 pakk hiányzik, csak nehezen megismételhető bravúrral sikerült úgy pozitív gesztust tenniük a játékosok felé, hogy közben pont nem pozitívan csapódott le (és nem csak itt, mert külföldi oldalakon is sokan értetlenkednek emiatt).

#403

2017.09.04 17:26

Törölt felhasználó

Az a baj h ködösítettek a jutalmazásról így mki aszerint a rendszer szerint várta a pakkokat ahogy legutóbb jöttek. "Earn card packs as your champion marches toward victory!" 

#404

2017.09.07 16:18

Sziasztok!

Kicsit offos, de mivel előttem már beszéltetek róla, gondoltam kikérem a véleményeteket. Én is választottam csapatot (Ukrajna), viszont a paklikat nem kaptam meg. Mit tegyek? Várjak még vagy írjak a blizznek, és ha igen hova?

Másik, hogy a shop nekem már egy napja elérhetetlen, erről tudtok valamit?

A válaszokat előre is köszönöm.

#405

2017.09.08 11:39 | Válasz: (#404) manocska (Golden Common) hozzászólására

NoobSaibot profilképe

NoobSaibot (Common)

Tapasztalt játékos

Várni nincs értelme, mert akinek "járt", az már megkapta.

Ha neked nem küldték el, annak más oka is lehet (figyeltél, hogy a megfelelő szerveren add le a szavazatod, mert régebben volt, aki emiatt bukta a csomagjait), így szerintem írj a Blizzardnak, és úgy is megmondják, ha valami miatt neked nem jár.

Egy időben (mobilon) nekem is blokkolva volt a Shop, aztán egy update ezt megoldotta. Számítógépen még nem tapasztaltam ilyet.

#406

2017.11.26 17:50

TheHutt profilképe

TheHutt (Common)

BattleTag: TheHutt

Kezdő játékos

Keres: Tanítót

Tiszteletem mindenkinek! 

 

Hát nem tudom ez a megfelelő fórum a kérdésre, de gondoltam ide biztosan elfér, ha nem ide kellett volna, akkor sorry.

Szóval: én nagyon kezdő játékos vagyok (tegnap kezdtem), eleddig addig jutottam, hogy minden kaszttal meg van a 10-es szint (pappal kicsit magasabb, mert élő játékosok ellen mindig azzal mentem), nagy nehezen kiizzadtam a 20-as rangot, belenéztem (több mint mérsékelt sikerrel...) az arénába meg a tavernába. Mostanra viszont lett már egy kevéske dustom és belefutottam a nagy kérdésbe: 

Craftoljak egy pár kisebb lényt, amik hatékonyabbnak tűnnek (nekem legalábbis) mint amik alapban szerepelnek benne (pl Ironfur Grizzly helyett Stonehill Defender, Lord of the Arena helyett Sunwalker és ilyesmik) vagy érdemesebb a kezdetek kezdetétől valami nagyon ritka, nagyon drágára spórolni?

Jelen pillanatban két ilyen ritka izém van, Baron Geddon és Marin the Fox. Azon ritka alkalmakkor, amikor nyertem is éppen, az nem egyszer Marin szemétkedésének volt köszönhető (a Baron nem igazán volt eddig fontos). Szóval ebből úgy tűnik, hogy ezek az igazán fontosak, de némi korábbi asztali fantasys kártyás tapasztalatom azt mondja, fontosabb a pakli gerincét megszerezni.

Hát jó lenne legalább néha nyerni, hogy gyűljenek is azok a goldok, ezért remélem és előre is megköszönöm, a valamelyikőtök segít.

#407

2017.11.26 18:10

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Epic)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Én azt tanácsolom saját ötlet alapján ne kezdj kártya gyártásba, mert pár nap alatt nyilván sokkal kisebb rálátásod van a játék egészére, mint az ilyen tanácsokat szolgáltató oldalaknak, embereknek. 

A HShu oldalon a https://hearthstonehungary.hu/wiki/newcomers részen találsz tanácsot kezdőknek. Szánd rá az időt.

Ez után érdemes paklikat nézegetni itt is, a http://www.hearthpwn.com/ oldalon is. Utána érdemes megnézni streamereket, akik a paklikat játszák, hogy lásd a pakli - és az ellenük felbukkanó paklik működését.

Arénával kapcsolatosan is olvasgass, vannak oldalak, addonok amik segítenek a lapok kiválasztásában (erről én adós vagyok egy cikkel magyarul, ehh, szabadidő kéne).

A questekkel kapcsolatosan is vannak jó írások: neked nyilván arany-jutalomtól függetlenül a lap/paklikészletedhez kell válogass küldiket (naponta 1 küldetést ad a rendszer, egyszer lehetőséged van ki X elni, azaz újat kérni.). 

Azt gondolom megéri az informálódásba fektetett idő, mert játékbeli valutát és időt is spórolsz magadnak.

 

ps.: azok a "ritka izék" legendary lapok; Marint ajándékba kapja mindenki, a másikat pakliból bontottad.

#408

2017.11.26 23:31

TheHutt profilképe

TheHutt (Common)

BattleTag: TheHutt

Kezdő játékos

Keres: Tanítót

Köszönöm szépen a válaszokat! Természetesen a mostani hétvégém nagyobb részben a témával kapcsolatos írások, meg egy-két vudeo megtekintésével telt el, de hát sok kell, míg az ember belerázódik a dolgokba. :)

Mégegyszer köszönöm és akkor meg is fogadom a tanácsokat :)

#409

2017.11.27 03:29 | Válasz: (#408) TheHutt (Common) hozzászólására

Törölt felhasználó

Egy tanács ha gyorsan szert akarsz tenni pár legendaryra (ritka izére). Nemrég ( a legutóbbi kiegészítővel) kijött egy szabály , hogy minden kiegészítő első 10 paklijába kell lenni 1  legendarynak. (nemtudom,hogy ez bekerült-e már a kezdőknek szóló cikkekbe?). Ez később 40-ből 1 garantált lesz.  Tehát érdemes minden kiegészítőből 1esével annyit bontani ,hogy meglegyen az a legendary. 

#410

2017.11.28 12:14

TheHutt profilképe

TheHutt (Common)

BattleTag: TheHutt

Kezdő játékos

Keres: Tanítót

Köszönöm szépen, nálam az volt gondolom Baron Geddon. :)

Egyébként elnézést az "izé"-ért, csak még nagyon új volt nekem a dolog és hirtelen nem jutott eszembe, hogy a narancssárga jelölésű az epic vagy a legendary...

Megjegyzés: egy videóból tanulva egész jó ötlet volt kezdőként a Lich King belépő szintjének teljesítése is, a lich jeena egészen remekül működik, ezer tauntos lénnyel megvédve, amíg le tud jönni, így kezdő szinten olyan 60%-os most a nyerési arányom, ami az eddigihez képest tök jó, csak a 4-5 kör alatt bucira verő rohamokat nem bírom ki :)

#411

2017.12.10 13:40

Sziasztok!

Most kezdtem a játékot, és egy küldetésben azt kéri, nézzem meg egy barátom játékát spectator mode-ban.

Ez micsoda? Hogy érhető el?

Köszi előre is.

#412

2017.12.10 14:16

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Szia! 

Ez az egyik legjobb quest mert egy komplett classic pakli jár érte. A lényege, hogy éppen spectateld egy barátod miközben nyer egy meccset. Ezt úgy teheted meg ha miután beléptél a játékba és a főmenüben vagy ahol a “Play”, “Tavern Brawl” stb menüpontok vannak egymás alatt, ott a bal alsó sarokban találsz egy stilizált kis karakter ikont mellette egy számmal, erre rákattintva ugrik fel a baratlistád. Akik éppen online vannak a Hearthstoneban azok neve mellet (ha éppen abban a pillanatban meccsben vannak valakivel) megjelenik egy kis sárga szem alakú ikon. Arra rákattintasz ekkor felugrik egy fül ami azt írja: “(barátod Battletage) is playing a game” és mellette egy sárga felirat, hogy “Spectate” katt a feliratra és kicsi várakozás után belépsz a haverod játékába ahol figyelheted mit csinál épp. Nézegetheted a lapjait stb de a játékába nem tudsz belenyúlni. Megjelenik egy felirat nálad “Spectator mode” ez után már csak annyi a “teendőd” hogy nyerjen a haver ezen a meccsen és meg is kapod a jutalmat.

Ha nincs ismid a játékban itt az oldalon is van egy fórum topik ahol mások keresnek játszótársakat itt a link 

https://hearthstonehungary.hu/forum/general/barat-kereso-eu/8

innen bárkit felvehetsz a barátlistádra és lenyomhatod vele ezt a questet.

 

#413

2017.12.10 14:29 | Válasz: (#411) usagikun (Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Most látom, h nem válszaban irtam meg a választ :D Itt van felül :)

#414

2017.12.10 14:30 | Válasz: (#411) usagikun (Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Sok sikert és szerencsés nyitásokat ;)

 

#415

2017.12.10 20:04 | Válasz: (#412) Casualplayer (Premium) hozzászólására

Köszönöm a választ!

#416

2017.12.10 20:05 | Válasz: (#412) Casualplayer (Premium) hozzászólására

Köszönöm a választ!

#417

2017.12.28 21:51

Sziasztok 

 

Most nagy döntés előtt állok mert eljött az az idő hogy le tudnék gyártani egy tier 1 es decket. Az ember ugye utánanéz a dolgoknak, hogy melyik a legerősebb melyiknek van a legtöbb WR-je meg stb. A legnagyobb gondom ott van hogy ha megnézek 6 oldalt akkor 6 rangsor van. Az egyiken az agro pala 1. a másodikon meg szinte nem is szerepel. Az egyiken azt írják hogy a big priestnek van 60% WR a másikon meg 53% . Fél éve kezdtem nem igazán igazodok ki ezeken a dolgokon. Az alap lapok nagy része megvan de minden "jó" deckhez kellene 1-2-3 Lego, kivéve a Spiteful Priest-et mert ahoz 5 epic kellene.  Abba szeretném a segítségeteket kérni, hogy ti most mit csinálnátok a helyembe? A legjobb eredményem az a 12(dragon priestel) , de jó lenne levergődni 5ig legalább hogy a dust is tudjon gyűlni. 

 

Segítségeteket előre is köszönöm                                                                                                                Dirty

#418

2017.12.28 23:20 | Válasz: (#417) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Szia!

Egy pakli winrate-je, nagy mértékben függ attól, hogy mivel játszanak a többiek. Pl.: ha sok a Control Warlock akkor a Big Priest winrate-je felszalad, egyre többen játszanak majd Big Priestet, és persze egyre kevesebben fognak Conrol Warlockot játszani, amitól megszalad a Secret Mage winrate-je egyre többen játszanak majd vele egyre kevesebben Big Priesttel, amitől a játékosok megint elkezdik majd elővenni a Control Warlockot (ezt így elég durva csúsztatás, mert azért van még jópár pakli, amit figyelembe kell venni, de azért szerintem egész jól személteni, mitől dimamikus a meta). Ezért, ahány oldal annyi lista (mikor, melyik szerveren mérték az adatokat), pontos, naprakész listája csak a Blizzardnak van, amit üzleti titokként kezelnek. Ráadásul a staisztika torzít is. Azok a paklik, amikkel nehéz jól játszani mindig hátrébb vannak, mint a pofon egyszerű paklik. A patron és a quest rugó is 50% alatt volt az összesített listán, amikor nerfelték őket, de volt jópár profi játékos, akik bővel 60% felett mentek velük. 

Ha " csak" a rank 5 a cél ahhoz egy rakás pakli elég jó. A winning streak bónusz miatt, oda akár még 50% alatti győzelmi aránnyal is el lehet érni. Ha most kezdted a játékot akkor valami egyszerűbb paklival érdemes próbálkozni. Aggro pala, zoolock, secret mage, face hunter stb. Ezekkel jóval kevésbé élvezetes a játék, hamar meg lehet unni őket, viszont garantáltan sokkal kevesebb hibát fogsz elkövetni, mint ha highlander priestet, control warlockot, vagy mill rugót játszanál.

Szóval inkább azt nézd, mivel játszanál szívesen hosszabb távon. Mihez kell a legkevesebb dust. Mihez kellenek olyan lapok, amiket más pakliban is el tudnál sütni. Sőt mivel közeleg a standard rotáció a craftolás előtt azt is érdemes figyelembe venni, hogy miből mennyi és mennyire fontos lap fog távozni áprilisban.

#419

2017.12.29 08:04 | Válasz: (#418) vaskaktusz (Golden Rare) hozzászólására

Jó reggelt 

Köszi a választ.

 Ameta dinamikusságát értem.

A "rank 5 a cél" az azért van mert nem toltam bele nagy összegeket a játékba és fél év alatt nem túl sok epic ill lego lapom van. Akad azért de amik vannak azok nem "passzolnak " egymáshoz. Azért írtam a rank 5-öt mert ez lenne az "elsődleges" cél( most így látom) mert jó lenne ha nem 170 dust jönne össze hónap végén hanem mondjuk 500. Mert ha meglenne az 500 dust akkor pár hónap múlva tudnék egy mondjuk egy újabb legot kraftolni. Amit egy másik pakliba berakva lehetne vele casualon játszani a jó meccsekért. Mert ott már nem számítana a "létrázás". 

Azt is tudom hogy egy profi játékos egy "gyengébb" paklival is el tud jutni legendig ( ne ez nem én vagyok).  

Az a baj hogy az én fejembe is olyan dolgok mozognak mint amiket leírtál. Beleszaladtam abba hogy amikor elkezdtem akkor tetszett a quest shaman. Be is törtem egy nagy csomó lapot mert az tetszettt kellett a quest lap. Szerettem vele játszani meg minden de mivel ahoz se volt meg minden lap (meg a tudás se) nem tudtam rank 17 alá menni.Próbálok agyalni azon is hogy melyik pakli lenne a legjobb olyan szempontból hogy lehessen használni a kövi kiegben is ( de ez szerintem lehetetlen megmondani ). 

Hát ami tetszik (így ránézésre) az a big priest de ahoz is kell vagy 6000 dust (mint az összes többihez). Na meg ugye a standard rotációval minden borulhat.

Igazából attól "félek" hogy ha most megcsinálok egy paklit amihez sok dust kell (betörök egy pár kártyát ill felhasználom az összes dustomat) akkor a kövi kiegészítő és a standard rotáció után ott fogok állni "csaupasz" seggel mert amit most megcsináltam az használhatatlan, de nincs miből újat csinálni.

Hát ez most így reggel kicsit "megszaladt" de remélem jól foghalmaztam és érted az én "hatalmas" gondomat.

#420

2017.12.29 09:47

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Örök dilemna ami sosem múlik el. Milyen kár, hogy nem lehet kipróbálni a meta paklikat. Nemrég volt egy ilyen tavern brawl ahol meg lehetett ezt tenni. Jöhetne hamarosan megint. Engem is érdekel pl a recuit druida de félek tőle hogy unalmas lenne.

Egyébként a titkos tippem (ha van Karazhanod) az új eszméletlen secret tempo mage. Abból alig rotál majd vmi és pl a Corridor Creeper biztos hogy nagyon sok dekkbe jó lesz a jövőben is. És az egy olcsó dekk mert csak Aluneth legendás benne. A többi epic pedig alap minden mágus pakliba.

Nekem kompletten megvan de az életbe biztos hogy nem játszom vele, mert elhányom magam tőle,  csak az eljövendő Brawlok miatt tartom meg a lapokat. 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás