FórumÁltalánosSzerintetek melyik ma a legjobb tech lap standardban?

Melyik szerintetek a legjobb tech lap standardban?

Gnomeferatu
10%
Skulking Geist
10%
Void Ripper
10%
Demonic Project
10%
Ooze-ok
10%
Mind Control Tech
10%
Void Ripper
10%
Spellbreaker
10%
The Black Knight
10%
Mossy Horror
10%
Eredmények mutatása
Eredmények elrejtése

Szerintetek melyik ma a legjobb tech lap standardban?

-1

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Casualplayer profilképe

2018.08.28 09:59

Használtok-e ma tech lapokat a paklitokban és ha igen miket, hányat és melyik a kedvencetek? Ha valamit kihagytam a felsorolásból és használjátok akkor irjátok le mi az :) 

És akkor kezdeném én: mivel rugóval játszom általában csak a Sap-et és a Vilespine Slayer-t használom de néha játszom Mossy Horrort is de a Gluttonous Ooze is be szokott kerülni. Ami engem elégé büntet rugóban az a Demonic Project ha a kezemben szorognagtom Leeroy-t és a Skulking Geistnek sem szoktam örülni a Hallucinationök és a Coldbloodok elvesztése miatt és a Mind Control Tech is közbeszólhat sámánoktól egy következő körös letál állításba ami így lehet, hogy sosem következik be. 

#1

2018.08.28 11:26

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

A "legjobb" tech lap... Nagyon tágan értelmezhető, így kifejtem, hogy én milyen megközelítés alapján voksoltam:

ha ezt úgy veszem, hogy melyik az a tech lap perpillanat, ami a legyakrabban tud hasznos lenni a szituációk megoldására, akkor:

"Ha-ha-ha! Hello, hello!" "Hello-hello-hello!" "Hello-hello-hello!"
"Bhuhuhu, smaaa-shing-TIIIII-ME!"

Ugyanis ma torony magasan a Giggling Inventor-rel lehet a leggyakrabban találkozni, hiszen bármilyen sítlusú pakliban tökéletes asztalterítéshez/időhúzáshoz, tehát a Mossy Horror több mint valószínű, hogy az esetek túlnyomó többségében képes lesz érvényesülni. Ha meg ez önmagában nem lenne elég (de, az), akkor itt van a druida nem egy népszerű kombó paklival, amikben a feltalálóhoz hasonló okokból Spreading Plague-ek is vannak.

(Fel lehetne azt is dobni, hogy melyik tech lap engedhető meg a legtöbb pakliban, mert egy 6 2/7-et azért a képessége ellenére sem engedhet meg magának minden, de én ezt most mellőztem.)

#2

2018.08.28 11:49

Neveletlen profilképe

Neveletlen (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Mordigo#2873

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Dirty Rat a játék egyik legerősebb és leghasznosabb tech lapja, ha jól tudja használni az ember, meccseket nyer vele, nekem most ő a kedvenc.Ennek standardban a Demonic Project a megfelelője csak kár hogy egyedül a locknak van esélye a combo paklik ellen érdemben...

A lassabb deckekben a Coldlight Oracle és a Skulking Geist is gyakran előfordul nálam, ooze-t is gyakran játszok, meg a Spellbreaker is ott figyek sok deckemben.

#3

2018.08.28 13:02 | Válasz: (#1) VaBeZ (Diamond Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Gondoltam rá, hogy írok egy meghatározást a tech lap kifejezéshez de beletört a bicskám illetve nagyon hosszú lett volna. Így inkább mindenki saját megítélésére bíztam. És még lett volna 1-2 lap amit betettem volna a választható opciók közé de “csak” 10 lehetőséget enged meg a fórum topic készítő.

Esetleg még megkérdezném, hogy szerinted esélyes lehet nerfre az Inventor? 

#4

2018.08.28 13:07 | Válasz: (#2) Neveletlen (Rare) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Bizony a Dirty Rat effektje nagyon erős manapság a kombó paklik sokaságában és designban is nagyon jó kis lap. És szerintem sem fair, hogy ma standardban csak a locknak van ilyen lehetősége. Csak ez a Demonic Project és a Gnomeferatu miatt érdemes lenne elkezdenem lockozni. Ezek azért izgis lapok. 

#5

2018.08.28 13:56 | Válasz: (#3) Casualplayer (Premium) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

Semmi főben járő bűnt nem követél el, nehogy azt hidd. :) Csak önmagában a "legjobb" szó rengeteg mindent takarhat, így fontosnak éreztem megindokolnom, hogy miért a Mossy Horror-ra esett a választásom.

A topiknak ebben a formában az a nagy előnye, hogy sokkal szabadabban lehet véleményt nyílvánítani. Ezért cserébe viszont a hátránya az, hogy szavazás eredménye nem mutat egyértelmű képet, mert a voksok mögött eltérő indokok és szempontok lehetnek. De jól van ez így.

De akkor Giggling Inventor: rengetegen a régi Corridor Creeper-rel vetik össze, én viszont az Azure Drake mellé tenném inkább. A féreg a nerfje előtt beteg come back volt az agresszív paklik kezében, és  bár a feltaláló által emelt taunt fal ereje sem alul becsülendő, de részemről azért annyira nem beteg. Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy jelenleg nincsen még egy olyan jó 5ös drop, mint ő. Pontosan ugyanilyen helyzeteben volt régen az azúr sárkány is.

Hogy nerfelve lesz-e? Valószínű, de nem azért, mert olyan rohadtul jó, hanem mert könnyebb eltenni láb alól, mint további hasonlóan jó 5-ös dropokat kitalálni (lásd: Azure Drake HoF-ba száműzése).

Több pakliba is remek, de van köztük egy, amit ki kell emelnem: Quest Rogue. Na nála aztán tényleg beteg értékeket lehet nyerni belőle, ezzel az egy lappal megint visszatért a halálból és újra vígan terrorizálja a lassú paklikat a felső szinteknél. Ha másért nem, de emiatt ennek biztosan lesz következménye szeptember vége felé (vagy a feltaláló, vagy a quest megy a levesbe). A második nerfje után is éreztem, hogy a Quest-ben megmaradt az erő, és reménykedtem is benne, hogy legalább ebben a formájában ki tudja majd húzni a rotációig, de attól tartok ezúttal tényleg játszhatatlanná fogják tenni, mert harmadjára biztosra fognak menni, hogy soha többé ne okozzon bajt.

#6

2018.08.28 15:38 | Válasz: (#5) VaBeZ (Diamond Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Pontosan átment feléd a topic természete vagyis teljesen jól értelmezted. Well played :)

Egyébként pedig a legjobb tech lap egyúttal sok deckben játszható is. De azt is akartam, hogy ha valakinek esetleg régi kötödése van egy tech laphoz az is ingert érezzen kinyílvánítani annak mibenlétét. Ezért is került a listába pl a Gnomeferatu mert őt én nagyon szerettem amikor lockoztam még Frozen Throne idején. Szóval így mind szakmai vélemények mind kevésbé szakmai, nevezhetjük érzelminek is, kötődések is szóba kerülhetnek a topicban :) 

Az Inventorról pedig nekem is az Azure sárkány ugrott be először.  Mert ahogy a sárkánynál is itt is az van, hogy automatikus válsztás bármilyen decket is játszol. Aggróba és controlba is tökéletes és ahogy Ragnarosnál is mondták a deginerek, azt akarják, hogy a játékosok agyaljanak ahelyett, hogy automatice beraknának lapokat. Azt hiszem végre sikerült lemosni a Sludge Belcher-t a tauntok képzeletbeli dobogójának tetejéről. 

Arról viszont nagy a csend, hogy anno a HoF-ba küldött classic, kaszt lapokat valamivel pótolnák. Pedig anno volt róla szó. És azért szerintem illene is. Még akkor is ha a lapokat vesztett kasztok azért így sem szenvednek hátrányban igazán. De akkor is illő lenne valamit adni mert pl én rugó kedvelőként korlátozva érzem a kasztot a kezdő játékosok irányából pl a paladinnal szemben. Mert ha mikor kezded a játékot és az egyik kasztnak az első pillanatban több lehetősége adott az mindenképp előnyére válik abból a szempontból, hogy nagyobb eséllyel kedvelik meg a játékosok. És ennek a basic szettes lapknak igenis van jelentősége. Pl a múlt héten is láthattuk, hogy valaki sorra tette fel a basic lapos paklijait ide az oldalra. Szerintem nem trollkodásból hanem egyszerűen mikor kezded a játékot ezek a lapok állnak rendelkezésre és ezekkel kezdhetsz játszani. Mobil játékok szegmensében ennek pláne van jelentősége. Ha valaki csak akár a play áruház ajánlata ként tölti le a játékot és mindenféle előzetes ismeret nélkül kezd vele játszani annak azok állnak rendelkezésre. 

A [Caverns Below] pedig egy igazi komédia. Ezt már sosem mossák le magukról a designerek. Örökké beszédtéma marad majd mint az Unleash the Hounds nerf-botladozásai. Meg is említettem ezt a kártya oldalán az első napon mikor már a Boomsday alatt láttam egy streamben az új quest rugót. 

Elnézést megszaladt az írás de piszkosul ráérek ma. Aki elolvasta annak respect :) 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás