HS BlogokA kávé alatt

HS Blog: A kávé alatt

2019.08.26 19:36
843

Egy kávé, kicsit másképp.

Beneath the Coffee Grounds
A kávé alatt

előkészület: 10 perc
adag: 1 vagy 2 adag

Illik hozzá: Tiramisu, fahéjas cukros pirítós

Hozzávalók:
2 bögre víz
2 tojás, szétválasztva
2 3 evőkanál őrölt kávé
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál sűrített tej
szerecsendió a díszítéshez

1. Tegyük a vizet közepes hőn, lassú tűzön egy kis lábosba.
2. Egy kis tálban keverjük össze a tojásfehérjét, kávét és gyömbért, ez egy afféle ragacsos elegyet fog képezni.
3. Kanalazzuk bele a vízbe, ahol tutajokat kell képezzen. Tudom borzasztónak tűnik. Folytassuk, keverjük meg alkalmanként 5 percen keresztül, amíg a kávé gazdag borostyánszínű nem lesz.
4. Amíg fő a kávé, a tojássárgáját és a sűrített tejet kézi keverővel kevergessük egy kis tálban néhány percig, amíg ki nem fakul és be nem sűrűsödik.
5. Szűrjük át a kávékeveréket egy finom szűrőn/szitán tiszta poharakba és kanalazzuk rá a tojássárgájás keveréket.
6. Szórjuk meg kevés szerecsendióval és azonnal tálaljuk.

Miközben fő úgy nézhet ki, mint egy nerubian fészkelő hely, de a kész ital kárpótol az egyediségével. A tojássárgája feltét kiváló még a hagyományosan főtt kávén is. Ha szeretnél még egy kicsivel több lelket adni az italodnak fontold meg, hogy teszel bele kávé vagy mandula likőrt, vagy néhány csepp sötét rumot.

Megj.:
a coffee grounds igazából zaccot jelent, de az kicsit bizarrul hangzana

Vissza a HS Blogokhoz!

További híreink