HS Blog: Blackrock Magma
Jöjjön egy ital melytől még Ragnaros is megizzad.
Blackrock Magma
Blackrock Magma
előkészület: 15 perc
adag: 1 nagy vagy 2 kis adag
Illik hozzá: Mályvacukor
Hozzávalók:
1-2 evőkanál barna cukor
csipet só
1 és 1/2 bögre tej
1/2 bögre tejszín
2-3 fahéjrúd
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1 egész szárított chipotle chili hüvely, felvágva
1 és 1/2 1 bögre keserédes csokoládé chips
vörös zselé a színezéshez (opcionális)
őrölt fahéj, kakaó por vagy tejszínhab a díszítéshez (opcionális)
1. Rakjunk minden hozzávalót, kivéve a díszítőelemeket egy közepes lábasba közepes hő felett.
2. Keverjük meg alkalmanként, hogy segítsünk a csokoládénak elolvadni. Folytassuk a főzést amíg a csokoládé teljesen el nem olvad és a tej el nem kezd gőzölni.
3. Szűrjük át egy finom szűrőn/szitán hőálló bögrékbe. Díszítsük fahéjjal, kakaó porral vagy tejszínhabbal és fogyasszuk azonnal.
Huh, ez aztán meleg! A lávafolyások inspirálták melyek a Blackrock Hegységből folynak le, ez az ital elűzi a legdurvább fagyokat is. Ha alkoholt szeretnél hozzá adni, 1-2 uncia (30-60 ml) fahéjas viszki megfontolandó (és ne zavarjon, hogy fahéj rudat tartalmaz).
Megj.:
a keserédes csokoládé (bittersweet) a magas kakaótartalmú csokoládé