HS BlogokEgyszerű Szirupok

HS Blog: Egyszerű Szirupok

2019.05.07 18:01
1128

Eljött tehát egy újabb hét, így következzen egy (vagyis mindjárt öt) újabb recept. Most olyan szirupok következnek amelyeket a következő hetekben feltöltött italok némelyikéhez lehet majd felhasználni. De más koktélokhoz is szolgálhatnak jó hozzávalónak.

Az egyszerű szirupok pont azok: egyszerűek. De nagyszerű ízt adnak a kevert italokhoz! Miután mesterévé váltál ezen alapoknak, megpróbálkozhatsz a saját variációiddal.

Basic Simple Syrup Alap szirup

adag: kb. 1 bögre, ez elég számos koktélhoz

Hozzávalók:

1 bögre cukor

3/4 bögre víz

  1. Adjuk a cukrot a vízhez egy kis lábasban középmagas hő felett.
  2. Lassú tűzön melegítsük, alkalmanként keverjük meg, amíg a cukor fel nem oldódik.
  3. Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá bármilyen további összetevőt, fedjük le, és hagyjuk kihűlni.
  4. Szűrjük át egy finom szűrőn/szitán egy tiszta edénybe.
  5. Hűtőszekrényben 2-3 hétig tárolható.

Levander Simple Syrup Levendulás szirup

Hozzávalók:

1 bögre cukor

3/4 bögre víz

1 és 1/2 evőkanál szárított konyhai levendula

pár csepp ibolya színű ételfesték (opcionális)

  1. Tegyük a cukrot, a vizet és a levendulát egy kis lábasba középmagas hő felett.
  2. Lassú tűzön melegítsük, alkalmanként keverjük meg, amíg a cukor fel nem oldódik.
  3. Vegyük le a tűzről, fedjük le és hagyjuk, hogy a levendula ázzon a szirupban 20 percig.
  4. Szűrjük át egy finom szűrőn/szitán egy tiszta edénybe, hogy eltávolítsuk a levendulát, majd adjuk hozzá az ételfestéket, ha használunk.

A továbbiak következzenek hozzászólásban.

Vissza a HS Blogokhoz!

További híreink