HS Blog: Egyszerű Szirupok
Eljött tehát egy újabb hét, így következzen egy (vagyis mindjárt öt) újabb recept. Most olyan szirupok következnek amelyeket a következő hetekben feltöltött italok némelyikéhez lehet majd felhasználni. De más koktélokhoz is szolgálhatnak jó hozzávalónak.
Az egyszerű szirupok pont azok: egyszerűek. De nagyszerű ízt adnak a kevert italokhoz! Miután mesterévé váltál ezen alapoknak, megpróbálkozhatsz a saját variációiddal.
Basic Simple Syrup Alap szirup
adag: kb. 1 bögre, ez elég számos koktélhoz
Hozzávalók:
1 bögre cukor
3/4 bögre víz
- Adjuk a cukrot a vízhez egy kis lábasban középmagas hő felett.
- Lassú tűzön melegítsük, alkalmanként keverjük meg, amíg a cukor fel nem oldódik.
- Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá bármilyen további összetevőt, fedjük le, és hagyjuk kihűlni.
- Szűrjük át egy finom szűrőn/szitán egy tiszta edénybe.
- Hűtőszekrényben 2-3 hétig tárolható.
Levander Simple Syrup Levendulás szirup
Hozzávalók:
1 bögre cukor
3/4 bögre víz
1 és 1/2 evőkanál szárított konyhai levendula
pár csepp ibolya színű ételfesték (opcionális)
- Tegyük a cukrot, a vizet és a levendulát egy kis lábasba középmagas hő felett.
- Lassú tűzön melegítsük, alkalmanként keverjük meg, amíg a cukor fel nem oldódik.
- Vegyük le a tűzről, fedjük le és hagyjuk, hogy a levendula ázzon a szirupban 20 percig.
- Szűrjük át egy finom szűrőn/szitán egy tiszta edénybe, hogy eltávolítsuk a levendulát, majd adjuk hozzá az ételfestéket, ha használunk.
A továbbiak következzenek hozzászólásban.