Mini-hírekMától sokkal kevesebb adato...

Mini-hír: Mától sokkal kevesebb adatot használ az oldal

177

Mivel a világon egyre fontosabbá válik, hogy minden oldal kevesebb adatforgalmat használjon, ezért a HSHU-n is megtesszük a szükséges lépéseket.

Már évek óta csak a látható képeket töltjük be a kártyák és gyűjteményem oldalakon, de január vége óta a pakli készítőben is. Csak egy példa: Ha az összes kártya oldalon nem így töltenénk be a kártyák képeit, akkor nagyjából 300MB-nyi kép töltődne le az oldal megtekintésekor, ami egy átlagos 3G kapcsolaton legalább 2 percig tartana!

Mostantól még több oldalon nem töltjük be a nem látható képeket!

A főoldalon, a mini-híreknél, a képek oldalon, a keresés oldalon és a címkék oldalon többé nem töltjük be a tartalmak képeit addig, amíg a felhasználó oda nem görget, vagyis meg nem jelenik a képernyőjén. Továbbá a hírek/mini-hírek és Wiki cikkek alatt lévő "TOVÁBBI HÍREINK" képei sem lesznek betöltve, amíg oda nem görget a felhasználó. Ez minden modern böngészőben működik (pl.: IE 6,7,8-ban nem)!

Ennek köszönhetően a főoldal 5MB helyett már ~2,3MB-ból betölt, illetve egy hír csak ~1,5MB, az eddigi ~3MB helyett és mivel a felhasználók többsége nem görget az oldal aljára, ezt tényleg megtakarítják, de még az is jól jár, aki legörget, mert az oldal teteje gyorsabban be tud tölteni, hiszen nem kell az alul lévő képeknek is betöltődniük.

Amennyiben hibát tapasztaltok, jelezzétek nyugodtan. :)

Egyéb változás az oldalon:

  • A paklik oldalon már nem jelenik meg az altípus (de elérhető az altípus szűrő), helyette a megtekintések száma lett látható.

Vissza a főoldalra!

További híreink