Mini-hírekRetrospektív: Rastakhan's R...

Mini-hír: Retrospektív: Rastakhan's Rumbe 1. rész

2021.05.22 09:50
312

Nagy hype, az egyik legszebb művészeti megvalósítás, érdekes mechanikák – mégis minden idők legrosszabb kiegészítője…

A hírhedt 2018-as BlizzConon jelentették be ezt a csodát. Ebben az évben debütált a Battle for Azeroth WoW kiegészítő is, aminek a hordás Zandalar-szála szolgáltatta a lore nagy részét, és ott volt még a hőskorból a Vanilla- és TBC-nosztalgia! A recept ígéretes volt: Azeroth hősei egy bajnokság keretében mérik össze harci erejüket, ismerős? Welcome to the Grand Tournament Champion! Az is milyen jó kis kieg volt! (nope)

Tisztázzuk, a Rastakhan's Rumbe nem létezik a WoW-ban. A troll törzsek közti diplomácia elég problémás, nem igen járnak össze, pláne nem arénaharcolni. A különböző törzsek a troll civilizáció csúcsán regnáló zandalariaktól már a Shattering előtt külön váltak. Később több nagy troll birodalmat hoztak létre, amik a WoW idejére rendre megbuktak. Törzsi kultúrában élnek, loákhoz imádkoznak, akik többnyire wild godok.

Zandalar szigetország, a WoW idején is számottevő középhatalom. Élükön King Rastakhan és Princess Talanji (majd Queen). Loáik: Rezan, the Devilsaur; Bwonsamdi, the Dead; Krag'wa, the Frog; Gonk, the Raptor; Shirvallah, the Tiger; Hir'eek, the Bat. Első gond: Rastakhan és talanji loája Rezan volt, később egyeztek meg Bwonsamdival.

A dzsungel trollok birodalma Zul'Gurub volt, a leghatalmasab törzs a Gurubashi, de lenyomták őket a KeletiKirályságok humán seregei. Aztán Hakkar, the Soulflayer bekavart. A Rumble-nek helyt adó Gurubashi Arena itt található Stranglethorn Vale-ben. Kitaszított törzsük a Darkspear.

Az erdei trollok Amani Birodalmát a névadó törzs vezette, de ide tartozik a sárkányos Firetree és a Smolderthorn (War Master Voone) is. Királyuk Zul'jin, a régi horda barátja, az elfek örök ellensége. Híres loáik: Jan'alai, the Dragonhawk és Halazzi, the Lynx.

A jégtrollok (drakkari) Northrenden élnek, sajna behódoltak The Lich Kingnek. Loájuk Akali, the Rhino. Itt a következő gond: Voone-nak semmi köze Akalihoz, ő egy sárkányos arc.

A homoktrollok Kalimdor déli részén élnek, ők a Farraki törzs. Nem paladinok.

Vissza a mini-hírekhez!

További híreink