HS BlogokSzószok, fűszerek, mártogat...

HS Blog: Szószok, fűszerek, mártogatósok (második rész)

2019.09.23 19:07
878

Curry Ketchup
Currys ketchup

Hozzávalók:
1 bögre paradicsom ketchup
4 teáskanál curry por
2 teáskanál paprika, édes vagy csípős
2 teáskanál Worchestershire szósz
2 evőkanál teáskanál méz
csipetnyi chili por
1 teáskanál víz

Hozzávalók:
1 bögre paradicsom ketchup
4 teáskanál curry por
2 teáskanál paprika, édes vagy csípős
2 teáskanál Worchestershire szósz
2 evőkanál teáskanál méz
csipetnyi chili por
1 teáskanál víz

1. Helyezzünk minden összetevőt egy edénybe, bizonyosodjunk meg hogy jól elkeveredtek.
2. Tegyük félre éjszakára, hogy az ízek elkeveredjenek és öntsük egy légmentesen záródó edénybe.

Feta Cheese Artichoke Dip
Fetasajtos articsóka mártogatós

Hozzávalók:
14 uncia (400 g) konzerv articsóka közép
8 uncia (230 g) spenót, finomra vágva
8 uncia (230 g) krémsajt, lágy
1/2 bögre morzsolt feta sajt
1/2 bögre aprított cheddar sajt
1 bögre görög joghurt
2 teáskanál piros paprika pehely

1. Melegítsük elő a sütőt 350 °F-re (175-180 °C).
2. Keverjük össze az articsóka közepeket, spenótot és krémsajtot konyhai robotgéppel, hogy jól összetörjenek. Az articsóka közepek akkor megfelelő méretűek, ha már nem túl nagyok ahhoz, hogy egy harapásra elfogyasszuk.
3. Kanalazzuk át a keveréket egy tűzálló tálba, majd adjuk hozzá a maradék összetevőket. Keverjünk mindent össze, amíg sima állagú nem lesz.
4. Süssük amíg át nem melegszik, kb 15 perc. Tálaljuk melegen, rágcsálni valóval.

Vissza a HS Blogokhoz!

További híreink