HírekA 10 legjobb legendary 2014 febr...

A 10 legjobb legendary 2014 februárjában

Borovi Bence | 2014.03.01 15:30
5004

Ragnaros Firelands

A mai napon az elmúlt hónap legjobb legendary kártyáit mutatjuk be, természetesen várjuk a hozzászólásokat a különböző véleményekről. Ez a cikk egy fordítás - szokás szerint a BlizzPro - ról.

 

Top 10 Legendary kártya 2014 februárjában

Ragnaros

Amikor midrange és control deck-ekkel találkozol, minden alkalommal el fog jönni a késői játék (8+ körök) és amikor az megtörténik a legendary-k fogják a játékot irányítani. Ha egy lassú deck-et játszol - nem aggro - akkor neked is szükséged lesz rájuk.

1. Ragnaros the Firelord

Ragnaros Hearthstone

Képre kattintva nagyobb lesz!

A két legfőbb indokom Ragnaros mellett:

  1. Szinte az összes pakliban megfelel és
  2. egyedül képes "befejezni" a játékot

Jelenleg a metában ezek a leggyakoribb paklik: Druid Midrange, Warrior Control, Shaman Midrange, Miracle Rogue, Hunter Faceroll és Murloc-ok.

Ezen paklik többsége ellen (kivéve Murloc-ok és Faceroll Hunter), Ragnaros a legjobb lap, amit használhatsz. Ezért Ragnaros kapja az első helyet a februári hónapot tekintve.

2. Leeroy Jenkins

Leeroy Jenkins Hearthstone

A 10-es skálámon Leeroy mindössze 0,05 ponttal kerül Ragnaros mögé.

Leeroy Jenkins egy olyan kártya, melyre semelyik másik nem képes. A legtöbb esetben egy kaszt független Fireball-ként használható, mellyel az aggro deck-et használó ellenfeledet végezheted ki. Sok midrange és control deck-ben is használják, ez is jelzi, hogy tényleg milyen erős is ez a kártya.

A Rogue deck-ek ezzel a kártyával - és más lapok kombinálásával - egy ellenfelet azonnal kivégezhetnek, ha az ellenfélnek 20 vagy kevesebb élete van. A Warlock-ok is hatalmas sebzésre képesek 5-6 manából (Leeroy, Power Overwhelming és Soulfire). Paladinok és Shamanok használhatják a Blessing of Might/Rockbiter Weapon-t, ami 9-12 sebzés kevés manáért. Tény, hogy hátrányos lehet, ha az ellenfél kap pár whelp-et, de ha egy körbe megölöd a hősét, akkor kit izgat?

3. Nat Pagle

Nat Pagle Hearthstone

Néhányan a legjobb játékosok közül is használják ezt a lapot és nem mondanám, hogy nem értek velük egyet. Nat Pagle egy kiváló kártya. Kevésbé tapasztalt játékosok nem érthetik, miért olyan jó egy 0/4-es lap, ami talán ad egy lapot; de elmondhatom, a több éves Magic: the Gathering tapasztalataim alapján, egy olyan kártya, ami további manaköltség nélkül lapokat ad neked, hatalmas dolog. Amikor control deck-et játszol, az a célod, hogy sok lapod legyen és a Nat Pagle erre tökéletes.

Ha leteszed a Nat Pagle-t az ellenfélnek minden manáját arra kell költenie, hogy ezt a lapot el tudja távolítani. Ez a legendary Hunter és Warrior aggro deck-ekkel szemben kevésbé hatásos, ezért övé a harmadik hely.

4. Tinkmaster Overspark

Tinkmaster Hearthstone

Először mikor megkaptam ezt a lapot ránéztem, és azonnal betörtem. "Ez szörnyűnek tűnik... miért használnám ezt?!"

Amint észreveszed, hogy bármely lényt átalakít buffoktól, statoktól függetlenül, akkor már kezded megérteni az erejét. Legrosszabb esetben ez egy silence, amely egy nagy lényt egy 5/5-ös lénnyé változtat. Legjobb esetben Ysera-t egy 1/1-es mókussá alakítja át.

Ha Ragnaros ellen használod, biztosan jól jársz, hiszen legrosszabb esetben is 5/5-ös lesz 8/8 helyett és neked mindössze 3 manába került. Ha egy lassabb control vagy midrange deck-et játszol, akkor ez legyen az egyik első legendary, amit legyártasz.

Aggro deck-ek ellen kevésbé hatásos, de nem szörnyű.  Ha 1/1-essé alakítja az ellenfél lényét, akkor megérheti, de ez azért veszélyes. Ha a meta jobban az aggro felé tolódik el, akkor valószínűleg kevésbé lesz hatásos ez a lap, akárcsak a Nat Pagle.

5. Bloodmage Thalnos

Bloodmage Thalnos Hearthstone

Ez az egyik legrugalmasabb és leghasznosabb legendary. Ugyan nincs ráírva, hogy az "erő megtestesülése", de amit csinál abban tökéletes.

Nagyon sok játékos használja, hiszen 2 manába kerül és halálakor kapsz egy lapot, de a +1 Spell Power is nagyon hatásos lehet.

Tulajdonképpen a Kobold Geomancer és a Loot Hoarder lapok vannak egyesítve ebben a legendary-ban. Ha valaki megszerezte ezt a lapot érdemes megtartania, mert szinte bármelyik deck-ben tökéletesen megfelel - legkevésbé az aggro deck-ekben hatásos.

Nem fogja önmagában megnyerni a meccset, ez tény, de nagyon értékes a jelenlegi metában.

A Top 10 többi lapja

6. Cairne Bloodhoof

7. Ysera

8. Alexstrasza

9. Old Murk-Eye

10. Sylvanas Windrunner

Nyilván nem meglepetés a többi lap sem, talán az Old Murk-Eye-ra nézhettek furán. A Murloc-ok mostanság magasabb rangokon is megtalálhatóak, habár picit több munka kell hozzá, hogy jól működjön, de az Old Murk-Eye tulajdonképpen egy Leeroy Jenkins kevesebb nyers erővel, de hátrányok nélkül. Jelenleg a Murk-Eye a lehető legjobb pozíciójában van a játszhatóságát tekintve, így megérdemli a helyét a top 10-ben, de később lehetséges, hogy ez módosul.

Észrevehettétek azt is, hogy Sylvanas alig került be a top 10-be. A legutóbbi nerfje óta (5 mana helyett 6 mana) az embereknek feltűnt, hogy egy 4/5-ös Cairne egy garantált Deathrattle-el hasznosabb tud lenni. Régen - a nerf előtt - jobb volt, hiszen a midrange deck-ekben az ellenfél harcterének tisztán tartása a cél, de most már Cairne jobban megéri 6 manáért.

A legendary-k betörésével kapcsolatban a https://hearthstonehungary.hu/disenchant oldalon minden információt megtalálhattok, hogy melyik legendary-t érdemes megtartani, melyiket nem és melyik mire használható! (Megjegyzés: A disenchant-os oldalon lévő információkat nem én írtam, hanem Tóth Tamás és Charlie a mana-addict oldalon, ezért az ott található információkat nekik köszönhetitek! Ezt a linken is kiemelem!)

Egyetértetek a top 10-zel? Esetleg más lapokat választanátok bele? Csodálkoztok miért nem Millhouse Manastorm az első? :)

Nyugodtan írjátok meg véleményeteket a hozzászólásokban!

Vissza a főoldalra!

kártya legendary legjobb top10

További híreink