HírekA megváltozott Core kártyák le f...

A megváltozott Core kártyák le fogják cserélni az ugyanolyan névvel rendelkező Legacy kártyákat

Borovi Bence | 2021.03.01 19:00
2662

Stonetusk Boar

Úgy tűnik, hogy a megváltozó lapok nemcsak a Core szettben változnak meg, hanem a Legacy szettben is.

 

Rövid emlékeztető:

  • A Gryphon Évének kezdetekor (várhatóan március 18) megszűnik a Basic és a Classic szett, azok lapjai átkerülnek a Wild formátum új szettjébe, a Legacy-ba.
  • A Standard formátumból kieső lapokat egy új szettel pótolják, ez lesz a Core szett 235 lappal, ezt a 235 lapot mindenki teljesen ingyenesen megkapja, ezért betörni sem lehet őket. A Core szettben 29 kártyát leszámítva régi lapok lesznek, de ezekből 51-et megváltoztatnak.

Ebből sokan arra következtettek, hogy ezek a lapok csak a Core szettben változnak meg, de a Wild új Legacy szettjében a régi változattal lehet majd játszani.

Tehát íme egy példa: A Cone of Cold 4 Mana helyett 3 Mana lesz, és többen úgy gondolták, hogy a Wildban marad 4 Mana, de a Core szettben 3 Manába fog kerülni.

Azonban Alec Dawson a hétvégén elárulta, hogy ez nem így lesz (@GW_Alec)! Egyformák lesznek a lapok, vagyis a Cone of Cold, és a többi 50 megváltozott lap is az új, megváltozott formájában fog szerepelni a Core szettben, illetve a Legacy szettben is.

Vagy mégsem teljesen?

Stonetusk Boar régi Stonetusk Boar új

Dean Ayala is beszállt a beszélgetésbe, miután a közösségnek nem igazán tetszett ez a megoldás. Emiatt több paklit is tönkretesz Wildban a Stonetusk Boar, és a Bluegill Warrior változtatása is, erre Ayala azt reagálta, hogy akár megtehetik azt, hogy kiveszik ezt a két kártyát a Core szettből, és beraknak két másikat. Még megbeszéli a tervezői csapattal, szóval nincs kizárva a változás (@IksarHS).

Bluegill Warrior régi Bluegill Warrior új

A Core szettről, a Legacy szettről és a Classic formátumról már korábban készítettünk egy összefoglaló cikket, ha valami nem egyértelmű, akkor érdemes azt a cikket átolvasni:

Hearthstone classic

Válaszok, magyarázatok a Core és Legacy szettről, illetve a Classic formátumról

Mindent tisztázunk az új Core és Legacy szettekről, illetve az új Classic formátumról is.

core legacy

További híreink