HírekA Microsoft felvásárolja az Acti...

A Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot 21 600 milliárd forintért

Borovi Bence | 2022.01.18 15:00
1838

A Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot

Elég nagy meglepetés érkezett a mai napon, hiszen a Microsoft elképesztő összegért vásárolja fel az Activision Blizzardot.

 

68,7 milliárd dollárért, vagyis nagyjából 21 600 milliárd forintért fogja a Microsoft felvásárolni az Activision Blizzardot, ezzel a harmadik legnagyobb céggé válhat a Microsoft a játekiparban (a Tencent és a Sony mögött), amennnyiben sikeresen zárul a tranzakció.

Az Activision Blizzard eléggé nagy cég, vagyis többek között a következő cégek kerülnek a Microsofthoz: Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob, Treyarch.

Olyan népszerű játékok lesznek a Microsoftté, mint például a Call of Duty sorozat, a Candy Crush, a World of Warcraft, és a Hearthstone.

A tranzakció várhatóan 2023-ban fog lezárulni.

Az Activision Blizzard elnöke továbbra is Bobby Kotick marad.

Frissítés: Úgy tűnik, hogy a tranzakció lezárultát követően Bobby Kotick távozni fog az Activision Blizzard éléről.

Az összes szórakoztató platformot tekintve a játekok kategóriája a legdinamikusabban fejlődő és legizgalmasabb kategória, és kulcsszerepet fog játszani a metaverzum platformok kifejlesztésében. - Satya Nadella, Microsoft vezérigazgató.

Forrás: Comicbook


Ne feledjétek, ma hatalmas Battlegrounds újítások bejelentése várható 20:00-tól.

microsoft blizzard

További híreink