HírekA múlt heti NHC META statisztikák!

A múlt heti NHC META statisztikák!

Hearthstone Hungary | 2016.08.25 08:55
3937

Üdvözlök mindenkit!

Ez a cikkünk a legutóbbi (2016. augusztus 21.) NHC versenyről fog szólni, ahol megnézzük a statisztikát, és meglepetésként az első helyezett, FrischRuben fogja nektek elemezni.

„A mostani verseny meta alapjában véve ezekből áll:  ZooLock vagy ritkán RenoLock, Dragon Tempo / C’Thun vagy Standard Control Warrior, Aggro Shaman vagy ritkán Concede és Midrange Shaman, Midrange vagy Hybrid Hunter, Yogg Druid, Tempo Mage és nagyon ritkán Freeze Mage, és még néhány olyan deck ami nem örvend túl nagy népszerűségnek mostanság a versenyeken: Priest, Rogue, Paladin.

Az NHC versenyen nagyjából beteljesült a verseny meta miatti elvárt deck és class eloszlás. A legnépszerűbb classok a Warlock, Warrior, Shaman, Hunter, Druid és Mage voltak, utána pedig jöttek a nem túl kedvelt classok a Paladin, Priest, Rogue. Ami talán különlegességnek számít és eltér a megszokottól, az a Hunterek magas száma, hiszen Hunterből annyi volt pontosan, mint Shamanból. Általában a Yogg Druid népszerűbb választás a Midrange vagy Hybrid Hunter variánsoknál mivel nincsenek olyan ellentétes matchupjai mint például a Midrange Hunternak a Zoo ellen ami nagyon kedvezőtlen a Hunterre nézve.

A legjobban teljesítő class a Warrior volt a versenyen, ha arányosan nézzük a nyert meccsek számát és az összesen játszott meccsek számát. Ha csak a győzelmi arányt figyeljük, akkor azt láthattuk, hogy a Priest vezeti az első helyet 71%-al, azonban ez csak 7 meccset foglal magába, ami nagyon kevés ahhoz, hogy jó választásnak bizonyuljon egy versenyre, mivel nem hozza az elvárt konzisztens szintet. A Warrior 67%-al zárta a versenyt 33 meccsel, ami kiemelkedő eredménynek számít a versenyen. Ez annak tudható be, hogy az átlagnál lényegesen kevesebb bant kapott a Warrior. Ennek oka a magas Midrange Hunter szám volt. Azonban ez a stratégia nem igazán fizetődött ki, mivel a játékosok főként Dragon Warriorral játszottak, ami ellen nem teljesít jól a Midrange Hunter. A Dragon Warrior dominálta a verseny nagy részét, nem véletlen, hiszen ha képes egy jó mana curveot húzni a Warrior, akkor majdnem megállíthatatlan. A Warrior után a 2. helyen áll a Hunter, hiszen 55% győzelmi arányt hozott 22 game során egy olyan mezőnyben, ahol a Warlockból volt a legtöbb, s aminek két harmad része Zoo volt. A Shaman viszonylag gyengén szerepelt, ami nem meglepetés - sok volt a Dragon Warrior, ami az egyik legjobb counter az Aggro Shamanra, valamint sok volt a Zoo is, aminek 55% győzelmi aránya van Aggro Shaman ellen. A Mage rosszul teljesített, mivel a Zoo és az Aggro Shaman felfalta a Tempo Maget, a Freeze Mage pedig szintén leszerepelt, ugyan úgy az Aggro Shamanok illetve a Hybrid Hunterek miatt.

A Rogue, Priest, Paladin trió túl kevés meccset játszott ahhoz, hogy bele lehessen számítani reálisan a verseny statisztikájába. A Druid nem bizonyult túl logikus választásnak, ami furcsa, hiszen a nagyobb versenyeken a 4 kiválasztott pakli között majdnem mindig szerepel egy Yogg Druid variáns.

A tapasztalat az, hogy a legjobb és legkonzisztensebb lineup még mindig a Zoo, Aggro Shaman, Hybrid vagy Midrange Hunter / Yogg Druid, és Dragon / C’Thun Warrior. Ezt a lineupot nagyon nehéz igazán jól counterelni és nem is nagyon lehetséges jelenleg.

Az új kiegészítő nem fog nagy változásokat hozni, pár százalékos matchup győzelmi arányt differencia várható, vagy esetleg a Beast Druid, vagy más új deckek megjelenése, amiknek pontos erőssége egyelőre megjósolhatatlan.

További jó versenyzést mindenkinek, sok sikert.”

Szerző: Ghost

Vissza a főoldalra!

nhc meta statisztika

További híreink