HírekDean Ayala: Új nerfelési filozóf...

Dean Ayala: Új nerfelési filozófia, Face Hunter, és Resurrect Priest nerfek hiánya

Borovi Bence | 2020.01.11 11:00
2329

Dean Ayala az újabb nerfekről

Dean Ayala ismét nagyon aktív volt a Redditen, a hivatalos Hearthstone fórumokon, és a Twitteren is. Bátrabban nerfelnek, mint eddig, és az új lapokkal is többet kockáztatnak.

A legfontosabb információkat a HearthstoneTopDecks segítségével szedtük össze:

 • Ebben a kiegészítőben igazából csak a Galakrond Shamant kellett nerfelni. Úgy gondolták a tesztelések során, hogy szórakoztató lesz, és azt is akarták, hogy erős legyen, de túlzásba estek.
 • Régebben sokat vártak volna a további nerfekkel (amelyek nem voltak olyan erőteljesek, mint a Shaman), de most kipróbálnak valami újat: Gyorsan nerfelnek! Például a régi nerfelési szokásuk alapján most csak a Galakrond Shaman lett volna nerfelve, de az új megközelítéssel most például a Pirate Warriort is nerfelték - korábban az ilyen erőszinten lévő paklit nem nerfelték volna!
  • Előnyei annak, ha sokat várnak: A játékosok motiváltabbak az új paklik elkészítésében, és új megoldásokat dolgoznak ki, hogy legyőzzék a nagyon erős paklikat. Értelemszerűen gyors változtatások esetén ez lesz a hátrány.
  • Hátrányai annak, ha sokat várnak: Ha valami frusztrál téged (mondjuk egy nagyon erős pakli), akkor kipróbálhatsz egy másik stratégiát, de elképzelhető, hogy azt nem élvezed, vagy nincsenek meg a kártyáid hozzá. Az is lehet, hogy a kedvenc kasztod éppen nem népszerű, és ezért nem is játszol. Viszont gyors változtatások esetén ezek a problémák megszűnnek.
  • Várják a visszajelzéseket (például ebben a fórumban), hogy mely megoldás tűnik jobbnak.
 • Nyitottak arra is, hogy lapokat buffoljanak, de úgy sokkal nehezebb egyensúlyozni, hiszen ha egy pakli túlságosan erős, akkor csak egyet kell nerfelni, viszont buffolni az összes többit kellene.
 • Azért nerfelték az Invocation of Frost-ot, és a Dragon's Pack-ot is, mert az adataik alapján a Galakrond Shaman volt a legjobb pakli a decemberi nerfek előtt, és nem akarták, hogy továbbra is olyan jó legyen, ezért megelőzésképpen nerfeltek.
 • A Descent of Dragons erőszintje erősebb, mint a korábbi kiegészítőké. Azonban tetszik a fejlesztőknek, hogy kockázatosabb elképzeléseket valósítanak meg, és inkább majd nerfelnek utána, ha nagyon durvát alkottak.
 • A Face Hunter és a Resurrect Priest azért nem lett nerfelve, mert a jobb rangokon (10-től lefelé) nem olyan erősek, csak a gyengébb rangokon okoznak problémát. Ez persze nem azt jelenti, hogy azok a játékosok nem számítanak, hanem az a helyzet, hogy a meta paklik Legenda rangból indulnak ki, és onnan szép lassan kúsznak felfelé egészen a 17-es, 18-as rangokig, tehát a Face Hunter, és a Resurrect Priest népszerűség várhatóan tovább fog csökkenni. A Resurrect Priest jelenleg gyenge a Shamannal, a Rogue-gal, és a Warlockkal szemben is. Ha esetleg mégis problémát okoznának a jövőben, akkor természetesen érkezhet egy újabb kiegyensúlyozási frissítés ("nerfek").
 • A Dragonmaw Poacher véletlenül ismét elérhető az arénában. Ezt hamarosan javítani fogják (szerver oldalon, tehát nem kell hozzá patch).

Vissza a főoldalra!

nerf deanayala

További híreink