HírekDean Ayala vs. Hearthstone közös...

Dean Ayala vs. Hearthstone közösség: A Combo Priest helyzete

Borovi Bence | 2019.09.26 11:00
2265

Injured Tolvir artwork Hearthstone

Komoly vitákat folytatott Dean "Iksar" Ayala a Combo Priestek sikeréről, illetve a Divine Spirit eltávolításáról, vagy megváltozatásáról.

 

Röviden a lényeg, izgalmas beszélgetések alább:

  • Nem biztos, hogy a Divine Spirit törölve lesz / módosítva lesz.
  • Ha mégis, akkor valószínűleg a legközelebbi rotációnál történne meg, vagyis 2020 áprilisában.
  • Ha a Divine Spirit megváltozik, az további változások sokaságát hozza magával.

Blizzard Entertainment Tweetjeinek a fordítása

A Priest rendben van. [20-0-ás nyerési arány]

A Priest a 8. helyen állt tegnap Rank 5-ön, és afölött. Előtte van a Tempo Warrior, a Tempo Rogue, a Brann Hunter, a Control Warrior, a Murloc Shaman és a Zoolock is (mindenféle sorrend nélkül). El tudom képzelni, hogy alacsonyabb rangokon rosszabb lehet, ezt alaposabban meg kellene nézni.

A Priest kedvező nyerési aránnyal indul minden egyes meccsen a Grandmaster-ben, kivéve a Reno Mage esetét. Ez szerintem olyan helyzet, mint a Patron Warriornál, a ranglétra statisztikái nem reprezentálják megfelelően a pakli erejét, mert a ranglétra legtöbb játékosa nem játszik jól.

Ez az állítás egy kissé mindenképp elferdíti az igazságot. A nagyszerű játékosok minden paklival magas nyerési arányt tudnak elérni. A Patront nem azért nerfelttük, mert túlságosan erőteljes volt jobb rangokon, hanem azért, mert egy kör alatt kivégezte az embereket úgy, hogy körbe sem lehetett játszani.

Egyerétrek Iksar, persze nerfeljétek csak azokat a paklikat, amelyek egy pillanat alatt megölik őket és nem lehet körbejátszani :)

Igen, értelek. Nem szeretem a Divine Spirit-et, és az Inner Fire-t, mint örökké tartó győzelmi feltétel, de egyértelműen könnyebben körbejátszható, mint a Patron volt.

Vannak arra vonatkozó terveink, hogy eltávolítsuk a Divine Spiritet, de ehhez sok további változás is társulna. Ha végül úgy döntünk, hogy mégis megcsináljuk (NAGY TALÁN), akkor az feltehetően a rotáció idején lesz, mert nem érezzük úgy, hogy az jelenleg túlságosan nagy problémát jelentene a Hearthstone-ban, de lehetséges, hogy a jövőben majd fog. @IksarHS

Blizzard Entertainment Tweetjeinek a fordítása

Azt képzelni, hogy az 5-ös rangon álló játékosok akár csak egy kissé is relevánsak lennének...

Úgy értem, hogy statisztikailag ők a legfontosabbak a teljes népességet nézve. Ezért választjuk az 5-ös rangot, és fölötte. Az adatok nem sokat változnak azokon a rangokon.

A nagyon alacsony rangú játék inkább a kártyákhoz való hozzáférésről szól, mint a kártya, vagy pakli egyensúlyról. Úgy hiszem, hogy a játékosok túlbecslik, hogy mennyivel tér el a pakli típusuk győzelmi aránya azoktól a csoportoktól, akik sokkal kevésbé képzetteknek gondolják magukat, mint amilyenek valójában.

A valóság az, hogy a legtöbb esetben igen, egy Rank 5-ös játékos egy magas szintű Legenda rangú játékossal szemben borzasztó kicsi nyerési aránnyal bír pakli választástól függetlenül. De a pakli típus nyerési % a két csoport között nem igazán tér el.

Nem tudom, talán igazad van. A statisztikák profi legend játékosok között is nagyon rosszak, mert azok a játékosok is szarok. Maly druid 51%-os pakli amúgy xD xD

A legjobb 0,1%-a a játékosoknak soha nem fognak 50, vagy 51%-os nyerési aránnyal rendelkezni bármely Top 20-as paklit is nézzük.

Jó, de a legjobb 0,1% magas győzelmi arányt ér el a másik legjobb 0,1% ellen, amikor maly druiddal játszanak. A legendától 5-ös rangig 51% körül ért el, csak legendát nézve pedig 52%-ot.

Ugyanez a helyzet a Combo Priesttel, nem igazán néztem most sok Grandmastert, de úgy gondolom a győzelmi arány itt is nagyon magas. Az persze már más kérdés, hogy a Grandmaster-öket akarod-e a legjobb 0,1%-nak hívni.

Azt akarom mondani, hogy a Grandmaster játékosok játszhatnának deathrattle rogue-ot, és úgy is nagyon magas nyerési arányt érnének el Legendben. Ez semmi mást nem jelent, minthogy azok a játékosok nagyon jók.

Igen, de a Grandmaster játékosok nem tudnának egymással szemben magas győzelmi arányt elérni deathrattle rogue-gal. Azonban játszhatnának priestet egymás ellen magas győzelmi aránnyal annak ellenére, hogy a Rank 5-ös játékosok egymás ellen nem játsszák magas győzelmi aránnyal.

Ez egy olyan dolog, ami szerintem egy mítosz. Legalább egy olyan mítosz, ami szerint hatalmas százalékbeli különbség van a Rank 5-ös, és a normál játékosok között. @IksarHS

deanayala priest

További híreink