HírekDreamhack élménybeszámoló Mespor...

Dreamhack élménybeszámoló Mesport Tage-val

Zonnenkraft | 2015.11.02 22:30
2320

Mesport Tage megjárta a Dreamhacket Cluj Napoca-ban. Hogy milyen is volt? Olvasd tovább!

 

Szia Tomi! Először is mesélj arról kérlek, hogy jutottál ki a Dreamhack-re?

Szia Zoli. A nevezés mindenki számára elérhető volt a nevezési díj ellenében. 128 főre számoltak, úgyhogy azért sietni kellett a mihamarabbi nevezéssel, nehogy elfogyjon a jegy.

Mi volt az indíttatás?

Már rég óta szerettem volna kijutni egy nemzetközi esport rendezvényre. Ahogy meghírdették hogy lesz Kolozsváron egy ilyen, már terveztük is hogy el kell menni. Ennél közelebb eddig nem volt hozzánk. (Békéscsabaiak vagyunk) Emellett pedig szerettem volna kipróbálni magam, mint versenyző. Úgyhogy minden adott volt ahhoz, hogy kijussunk.

Nem tartottál egy külföldi versenytől?

Pont ellenkezőleg. Ahogy fentebb megemlítettem, régóta vártam egy hasonlóra, hogy a nagyobb nevekkel együtt játszhassak. Úgy is indultunk neki, bárhogy is alakuljon, élvezni fogjuk.

Mi volt a versenyen?

118-an vágtunk neki a küzdelemnek. Egyszerre 32 embert tudtak leültetni játszani, ebből alkottak 8 db, 4 fős csoportot. A csoportban pedig egy vigaszágas rendszerben kellett játszani ahonnan az első 2 jutott tovább. Bekerültem a 31. csoportba, így az első nap nem kellett játszani, volt idő körbenézni, megismerkedni a hellyel. 2. nap, elérkezett az idő, játszani kell. Egy 3 fős csoportba kerültem (itt mindenki játszott mindenkivel), ahol elsőnek én pihentem, majd sikerült behúznom az első győzelmemet. Mivel az ellenfelem a másik játékostól is kikapott így már csak egy „tét nélküli” meccs maradt hátra, biztos volt már a 64. Kaptunk egy három órás szünetet. Itt jöttem rá arra, amit sokan emlegetnek. Nem elég a szellemi felkészülés, fizikailag is a toppon kell lenni. Szinte már mindenem fájt, de az lebegett a szemem előtt, hogy van még legalább 2 meccs hátra, ki kell bírni. Este 7 órakor indult a csoportunk. Első meccsemet sikerült elkapkodnom, így egyből a vesztes ágra kerültem. Feldobott egy kicsit hogy itt egy viszonylag könnyű győzelmet arattam, úgyhogy már csak 1 győzelem és megvan a 32. Az általam legtöbbre tartott paklim csődöt mondott. Kikaptam az első meccsen, majd újra megpróbáltam ugyanazzal a paklival. 
És itt történt az, amire nem számítottam: ellenfelem shredderét előbb ütöttem le, mint hogy kijátsszam a Beltchert. A doomsayert szerettem volna körbe játszani, erre egy Mana Wraith pattant ki a táblára. Így a Beltcher nem fért ki, passzolnom kellett a köröm elvesztve a tempót, amit már esélyem se volt visszaszerezni. 
Megpróbáltam visszakapaszkodni, de a végeredmény 3-1 lett és kiestem..

Találkoztál ismert játékosokkal a verseny során? Ha igen, akkor kikkel?

Többen voltak, mint gondoltam. Féltem, hogy a Blizzcon miatt kevesen lesznek, de kellemesen csalódtam. A három fő kommentátor Forsen, Lothar, Gnimsh volt. A játékosok között jelen volt RDU, Ekop, Xixo, Hoej, Stancifka, Greensheep, Hawkeye és persze olyanok , akik még nem szereztek nagy hírnevet, de neves csapatok tagjai.

Milyen volt a szervezés?

Eleinte elég ködös volt. Csütörtök reggel kaptuk meg a csoportbeosztást, szerencsére aznap még nem kellett játszanunk. Kicsit zavaró volt, hogy nem volt semmi megkülönböztetés szervező, játékos vagy néző között. Egyedül a karszalag, de nem volt meleg, ezért szinte mindenki pulcsiban rohangált eltakarva a karszalagját. Viszont ezen kívül nagyon összeszedett volt és napról napra fejlődött. Minden nap tettek plusz lépéseket a könnyebb lebonyolítás érdekében és ez nem csak a Heartstone-ra volt igaz. Talán még annyi negatívumot tudnék felhozni, hogy nem volt túl sok ülőhely. A streamek mögötti területre csak játékos mehetett be. De oda is maximum 30-an fértek be, utána már ott is tömegnyomor volt. A külső területen még ennyi ülőhely se volt, így az emberek megálltak az út közepén és onnan követték a történéseket. Ez elég nagy tömegnyomort okozott.

Mi tetszett a legjobban és mi a legkevésbé?

Egy kicsit el kell távolodnom a Hearthstone-tól, mert a CS:GO elődöntők voltak azok, amit lentről tekinthettünk végig. Óriási hangulata volt. Legkevésbé talán a hely hiány tetszett, ahogy fentebb említettem. Sokan megláttak valamit akkor leálltak az út közepén, ezzel akadályozva mindenkit, aki szeretett volna eljutni valamerre. Elég szűkösek voltak ezek a folyosók.

Hogy érzed, nem bántad meg, hogy kimentél? Tervezel-e a jövőben még külföldi versenyekre járni?

Egyáltalán nem bántam meg és szeretnék még több hasonló rendezvényre eljutni.

Milyen paklikkal mentél neki a versenynek? És miért ezeket választottad? Mikre számítottál. Beigazolódtak?

Először is a metából indultam ki. Secret palára számítottam, ez természetesen az emberek 90%-nál volt is. A pala mellett pedig a druidra, ami szintén hasonló %-ban fordult elő. Ezért próbáltam kicsit ezek köré/ellen építeni.

Aztán ahogy közeledett a leadás ideje, úgy kezdtem túlgondolni a dolgokat és kezdtem el kapkodni. Ennek az eredménye lett ez a hunter, ami mondjuk 100%os volt mage ellen, de továbbra is nagyon rossznak tartom. A zoo jól teljesített, nem kaptam ki vele. A nagy csalódásom viszont a palám volt, ami kisebb online versenyeken eddig sose hagyott cserben. Összességében a huntert nem erőltetném ezek közül, kivéve ha mage az ellenfél.

 

Köszi Tomi, gratulálunk, ahhoz, hogy eddig eljutottál és, hogy mertél nekivágni ennek a „nagy útnak”. Köszönjük az élménybeszámolót is. Sok sikert kívánok a jövőben is.

dreamhack riport esport

További híreink