HírekHearthstone Championship Tour - ...

Hearthstone Championship Tour - Winter 2017

Kovács Márk | 2017.01.23 12:00
2669

Hearthstone Championship Tour

A Hearthstone Championship Tour három szezonból áll, melynek végső döntőjén Amerika, Kína, Európa és Ázsia legjobbjai fognak megmérkőzni a világbajnoki címért 2018 januárjában (erről részletesen következő cikkünkben olvashattok). 2016-ban Pavel lett a legjobb. Most beszámolunk a téli szezon európai régiójának állásáról.

 

A világbajnokság úgy néz ki, hogy a négy régióból (Amerika, Kína, Európa és Ázsia) szezononként 1-1 játékos jut ki a világbajnokságra régiónként. Azaz a téli, tavaszi és nyári szezonról 4-4-4 versenyző jut ki, vagyis összesen 12, valamint a Last Callról még további négy játékos jut ki (itt is régiónként egy). Így jön össze a világ 16 legjobb játékosa. Sajnos ide még nem jutott ki magyar versenyző.

Magyarországon két Tavern Hero Qualifier verseny volt a téli szezonban. Mind a két versenyt a Meltdown Budapesttel közösen szerveztük. Az első verseny győztese Huby lett míg a második selejtezőt FrischRuben nyerte meg. Ezúton is gratulálunk nekik a sikereikhez.

Az ágrajzokat a magyar Hearthstone verseny oldalon, a HearthCupon tekinthetitek meg:

Huby és FrischRuben

Winter Playoff Tournament

A Winter Playoff Tournamenten a Tavern Herok, illetve a pontozás alapján a legjobb 64 játékos vehet részt.* Pontokat 2017. február elsejéig lehet szerezni különböző versenyekért, illetve a havi ranglistán való jó szereplésért. A pontversenyben 5 releváns játékos szerepel a listán.

38. exigo 11pont

52. ChaiNCalleR 10pont

83. Zridex 9pont

160. Herizon 5pont

184. PenhaDani 5pont

Utolsó frissítés 2017.01.20.

Jelen állás szerint a pontverseny alapján exigo és ChaiNCalleR vehet részt a versenyen, Tavern Hero miatt pedig Huby és FrischRuben. A játékosok az elért pontszámuk alapján lesznek besorsolva egy 8 fordulós Swiss versenybe, ahol a Winter Playoff Tournamenten játszaniuk kell. Ez a verseny február 10-étől február 12-éig tart, a magyar helyszín pedig a BarCraft 2, tehát a magyar játékosoknak itt kell játszaniuk a Winter Playoff Tournamenten.

A hétvége legjobb négy játékosa kijut a téli szezon döntőjére a Bahamákra!

*: A 2017-es Hearthstone Világbajnokság téli szezonjában azok a játékosok is pontot szereztek, akik a 2016-os Hearthstone Világbajnokság döntőjén, vagyis a BlizzConon részt vettek.

tavernhero hct huby frischruben

További híreink