HírekHearthstone Patch 20.8.2: Apothe...

Hearthstone Patch 20.8.2: Apotheosis, Renew és Gibberling nerfek

Borovi Bence | 2021.07.14 20:30
2430

Hearthstone Patch 20.8.2

Július 15-én, csütörtökön este érkezik a 20.8.2-es frissítés, amiben két nerfet kap a Priest, és egy nerfet a Druid is. Továbbá három hibát is javítanak.

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Standard Balance változások

Apotheosis

  • Régi: Egy lénynek +2/+3-at és Lifestealt ad.  → Új: Egy lénynek +1/+2-t és Lifestealt ad.

Apotheosis nerf

Fejlesztői megjegyzés: Két Priest változás is érkezik, ami a Priest gyors gyógyítását és kártya generáló képességeit hivatott csökkenteni. Kezdjük az Apotheosis-szal - a buffot +1/+2-re csökkentjük, hogy a kártya általános erejét és kombó képességeit csökkentsük. Bár a gyógyítás mindig is a Priest erőssége lesz, csökkenteni szeretnénk azt az érzetet, hogy azonnal el kell bánni a Priestnek a lényeivel. Jelenleg úgy érezheted, hogy minden egyes Priest lényt azonnal el kell távolítanod az Apotheosis veszélye miatt. A buff enyhe csökkentésének köszönhetően kevésbé kell majd sietni, mivel az Aoptheosis-os lények is könnyebben eltávolíthatóak lesznek. A nerfnek a másik oldala pedig a Blademaster Samuro + Apotheosis kombó. Jelenleg túl nagy büntetés jár azért, ha valaki lényeket játszik bele ebbe a kombóba, és ezt továbbra sem szeretnénk ugyan teljesen megszüntetni, de az túlzás, hogy a Priest teljes vissza tudja vele gyógyítani magát. Ebben a támadás csökkentése segít.

Renew

  • Régi: [1 Mana] → Új: [2 Mana]

Renew nerf

Fejlesztői megjegyzés: A Renew 2 Mana lesz. Az egyik legfőbb célunk az a Hearthstone-ban, hogy számítsanak azok a lapok, amelyeket a paklidba tettél. Azért a Renew-t nerfejük, mert úgy hisszük ez a változás okozza a legnagyobb hatást a kártya generáló lánc megszakítása érdekében. 2 Manánál már igazán meg kell fontolni, hogy bele akarjuk-e tenni a pakliba, vagy sem, illetve a Wandmaker sem fogja generálni többé, és még egy manacsökkentésre szükség lenne ahhoz, hogy 0 Manára csökkenjen. Bár a Priest identitása másképp fog kinézni a jövőbeli kiegészítőkben, szerettük volna most megragadni az alkalmat, hogy gyengítsünk a kártya generálásukon, és jobb játékélményt biztosítsunk mindkét fél számára.

Gibberling

  • Régi: [1 Mana] → Új: [2 Mana]

Gibberling nerf

Fejlesztői megjegyzés: A Gibberling 2 Mana lesz. Jelenleg túl sok "non-game" okozója ez a kártya, vagyis a meccs már a játék legeljén eldől, és az ellenfél egyáltalán hozzá sem tud szólni. Szeretnénk, ha ez ritkábban fordulna elő, 2 Mana esetén már a játékosok a legtöbb esetben tudnak reagálni erre a lapra.

A nerfelt lapok a patch megjelenésétől számítva 2 héten át teljes kraftolási áron lesznek betörhetőek.

Hibajavítások és játékfejlesztések

  • Frissítve lett Kurtrus Ashfallen teljesen felfejlesztett Hero Powerjének a megfogalmazása a Battlegrounds játékmódban (a kártya funkciója ettől nem változik, csak a leírása lett egyértelműbb, hogy egyszer teljesíthető).
  • Frissítve lett Archdruid Hamuul a Battlegrounds-ban, így amikor a lénytípusaidból ugyanannyi van, akkor nem fogja Bob Kocsmáját olyan lénytípusokkal frissíteni, amelyek nem érhetőek el az aktuális meccsen.
  • Változtattunk a Darkmoon Prize-okon, hogy jobb jutalmakat adjanak azoknak a játékosoknak, akik a ranglista alsó felében vannak.

Forrás: PlayHearthstone

Vissza a főoldalra!

patch kártya nerf

További híreink