HírekHearthstone Patch 24.0.3: Standa...

Hearthstone Patch 24.0.3: Standard, Wild, Battlegrounds és Duels változások

Borovi Bence | 2022.08.16 20:00
2693

Hearthstone Patch 24.0.3

Megérkezett a 24.0.3-as frissítés, ami nagyon sok kártya változást tartalmaz a Standard és Wild játékmódok számára, de a Battlegrounds és a Duels sem lett elfelejtve.

 

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Kártya változások

Fejlesztői megjegyzés: A legjobb paklik jelenlegi erőszintje nagyon közel van ahhoz, amit szeretnénk a Castle Nathria megjelenése óta. Elégedettek vagyunk az olyan erőteljes paklikkal, mint az Imp Warlock és a Control Shaman, de kevésbé vagyunk elégedettek a leggyengébb kasztok erőszintjeivel. A legjobb paklik esetében is módosítottunk kissé, de csak azért, hogy kevésbé legyen frusztráló ellenük játszani, ennek a patch-nek a legfőbb célja, hogy felemeljük azokat a kasztokat, amelyek szenvedtek a jelenlegi metában.

A következő kártyák nerfelve lettek:

Celestial Alignment

 • Régi: Mindkét játékos Manakristályát 0-ra állítja. Mindkét játékos kezében és paklijában az összes kártya Manaköltéségét 1-re állítja.→ Új:  A Manakristályaidat 0-ra állítja. A kezedben és a paklidban az összes kártya Manaköltéségét 1-re állítja.

Celestial Alignment

Fejlesztői megjegyzés: Hallunk titeket. Az Alignment egy frusztráló kártya volt már jó ideje és az is maradt a Murder at Castle Nathria megjelenése után is, mégha nem is lóg ki az egyensúlyból. A változás célja, hogy a frusztrációt csökkentsük, miközben a legfőbb képessége megmarad és azok a játékosok, akik élvezik a nagy köröket, továbbra is élvezhetik.

Stag Spirit Wildseed

 • Régi: Alszik 3 körön át. Amikor felébred, felvesz egy 4/2-es Greatbow-t. → Új: Alszik 3 körön át. Amikor felébred, felvesz egy 3/2-es Greatbow-t.

Stag Spirit Wildseed

Fejlesztői megjegyzés: A Wildseed csomag egy élvezetes pluszt adott a Hunternek, de a Stag Spirit Wildseed többet sebzett az arcra, mint terveztük. Reméljük, hogy a Wildseedek ezt követően is kulcsfontosságú elemei lesznek a Hunter pakliknak.

Snowfall Guardian

 • Régi: 3 Támadás, 3 Élet. Battlecry: Lefagyaztja az összes többi lényt. +1/+1-et kap minden egyes lefagyasztott lény után. → Új: 5 Támadás, 5 Élet. Battlecry: Lefagyasztja az összes lényt.

Snowfall Guardian

Fejlesztői megjegyzés: A Control Shaman az egyik legdominánsabb paklivá vált, mióta a kiegészítő megjelent. Erejük nagy része az ismételhető ellenséges harctér fagyasztásból jött, miközben az életüket csökkentette a Snowfall Guardian. Reméljük azzal, hogy eltávolítjuk ezt a nagy nyomást, amit ez a kártya generál, kevésbé lesz nehéz az ellenfelek számára.

Vile Library

 • Régi: Az egyik lényednek +1/+1-et ad. Megismétli annyiszor, ahány Imped van a harctéren. → Új: Az egyik lényednek +1/+1-et ad annyiszor, ahány Imped van.

Vile Library

Fejlesztői megjegyzés: Örülünk, hogy az Implock az egyik legjobban teljesítő paklijává vált a kiegészítőnek, de kissé túl sok erő érkezik ebből a kártyából. Gyengéden nyúlunk hozzá, mert nem szeretnénk, hogy eltűnjön ez a lap, csak annyit szeretnénk, hogy ez a pakli is egységben legyen a meta többi paklijával.

Kobold Illusionist

 • Régi: [4 Manába kerül] → Új: [5 Manába kerül]

Kobold Illusionist

Fejlesztői megjegyzés: A Big Rogue egy igazi erőgéppé vált, ami állandóan erőteljes lényeket idéz meg túlságosan korán, így az ellenfelek nem tudnak reagálni rá. Megnöveljük a Manaköltségét, hogy lelassítsuk a paklit és megtörjünk néhány együttműködést.

A fenti kártyák, továbbá a Spirit Poacher, a Stag Charge, a Wild Spirits és Ara'lon teljes kraftolási áron törhető be a 24.0.3 megjelenésétől számított két héten át.

A következő kártyák buffolva lettek:

Relic Vault

 • Régi: [3-ba kerül] → Új: [2-be kerül]

Relic Vault

Relic of Extinction

 • Régi: [2-be kerül] → Új: [1-be kerül]

Relic of Extinction

Fejlesztői megjegyzés: A Relic-ek szórakoztató új archetípust adtak hozzá a játékhoz, de még nem volt lehetőségük felvirágozni. Reméljük, hogy ezekkel a buffokkal a teljes csomag jobb lesz és több pakliban fognak megjelenni.

Bibliomite

 • Régi: 4 Támadás, 4 Élet → Új: 5 Támadás, 4 Élet

Bibliomite

Magnifying Glaive

 • Régi: 2 Támadás, 2 Durability → Új: 3 Támadás, 2 Durability

Magnifying Glaive

Fejlesztői megjegyzés: Egy kissé túlságosan is óvatosak voltunk a számokkal az új Aggro Demon Hunter kártyák esetében. Reméljük, hogy ezek a buffok vonzóbbá teszik majd!

Abyssal Depths

 • Régi: [4-be kerül] → Új: [3-ba kerül]

Abyssal Depths

Battleworn Vanguard

 • Régi: 2 Támadás, 1 Élet → Új: 2 Támadás, 2 Élet

Battleworn Vanguard

Irebound Brute

 • Régi: [8-ba kerül] →  Új: [7-be kerül]

Irebound Brute

Fejlesztői megjegyzés: A Demon Hunter nagyon szenvedett ebben a kiegészítőben. Úgy éreztük, hogy az új kártyák változásaival sem tudjuk a kellő erőszíntre hozni a kasztot, ezért régebbi lapokat is buffoluunk. Azt reméljük, hogy az Abyssal Depths mostantól egy erőteljes eszközként fog szolgálni különböző Demon Hunter paklikban. A Battleworn Vanguard és az Irebound Brute visszaállításai pedig még vonzóbb opcióvá teszik őket a kaszt számára.

Legendary Invitation (The Countess által létrehozva)

 • Régi: [3-ba kerül] → Új: [Costs 2]

Legendary Invitation

Fejlesztői megjegyzés: A Pure Paladin nagy jutalma, nos... nem volt elég nagy. Ettől a változástól jobban érezheti magát a Countess olyan paklikban, melyek feláldozzák a Semleges lapokat.

Stand Against Darkness

 • Régi: [5-be kerül] → Új: [4-be kerül]

Stand Against Darkness

Warhorse Trainer

 • Régi: A Silver Hand Recruit-jaidnak +1 Támadása van. → Új: A Silver Hand Recruit-jaidnak +2 Támadása és Taunt-ja van.

Warhorse Trainer

Promotion

 • Régi: Egy Silver Hand Recruit-odnak +3/+3-at ad. → Új: Egy Silver Hand Recruit-odnak +3/+3-at és Taunt-ot ad.

Promotion

Fejlesztői megjegyzés: Az új Silver Hand archetípus sokkal gyengébbre sikeredett, mint reméltük. Az olyan kártyák, mint a Stand Against Darkness és a Warhorse Trainer egyszerűen nem voltak a megfelelő erőszínten a modern Hearthstone-ban, ezért buffoljuk őket, hogy lássuk mire képesek az új korban. Továbbá a Promotion mellé emelés is jár!

Edwin, Defias Kingpin

 • Régi: [4-be kerül] 4 Támadás, 4 Élet → Új: [3-ba kerül] 3 Támadás, 3 Élet

Edwin, Defias Kingpin

Sprint

 • Régi: [6-ba kerül] →  Új: [5-be kerül]

Sprint

Silverleaf Poison

 • Régi: [2-be kerül] → Új: [1-be kerül]

Silverleaf Poison

Halkias

 • Régi: Deathrattle: Ha van egy Secreted, akkor eltárolja benne Halkias lelkét. Újraidézi Halkiast, amikor a Secret aktiválódik. → Új: Stealth. Deathrattle: Eltárolja Halkias lelkét az egyik Secretedben. Az úraidézi Halkiast, amikor aktiválódik.

Halkias

Fejlesztői megjegyzés: A laphúzás mindig is a Rogue erősségei közé tartozott, de ebben a metában nem lehetett ezt érezni. Azért buffoljuk Edwin, Defias Kingpin-t, a Sprint-et, és a Silverleaf Poison-t, hogy ismét a laphúzás legyen a kaszt erőssége. A Miracle Rogue nem volt túlságosan erős, de tudjuk, hogy frusztráló módon tud nyerni, ezért figyelni fogjuk miként alakul majd a buffok hatására. Továbbá szerettünk volna egy kis szeretetet mutatni az új Secret csomag iránt is. Kezdésnek [Haikas]-t buffojuk, de még visszatérhetünk a Secretekhez, ha több buffra lenne szükségük.

Sanguine Depths

 • Régi: 1-et sebez egy lénynek és +1 Támadást ad neki. → Új: 1-et sebez egy lénynek és +2 Támadást ad neki.

Sanguine Depths

Imbued Axe

 • Régi: Miután a hősöd támad, a sérült lényeidnek +1/+1-et ad. Infuse (3): +2/+2-t ad nekik. → Új: Miután a hősöd támad, a sérült lényeidnek +1/+2-t ad. Infuse (2): +2/+2-t ad nekik.

Imbued Axe

Cruel Taskmaster

 • Régi: 2 Támadás, 2 Élet →  Új: 2 Támadás, 3 Élet

Cruel Taskmaster

Fejlesztői megjegyzés: A Demon Hunter-rel együtt a Warrior is gyengén teljesített ebben a kiegészítőben. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy az új Enrage Warrior közel sem lett olyan erős, mint azt reméltük. Ezek a buffok ennek a típusnak a buffolását célozzák.

Tidal Revenant

 • Régi: Battlecry: 5-öt sebez. Kapsz 5 Armort. → Új: Battlecry: 5-öt sebez. Kapsz 8 Armort.

Tidal Revenant

Shield Shatter

 • Régi: 4-et sebez az összes lénynek. 1-gyel kevesebbe kerül annyiszor, ahány Armorod van. → Új: 5-öt sebez az összes lénynek. 1-gyel kevesebbe kerül annyiszor, ahány Armorod van.

Shield Shatter

Slam

 • Régi: [2-be kerül] → Új: [1-be kerül]

Slam

Bash

 • Régi: [3-ba kerül] → Új: [2-be kerül]

Bash

Fejlesztői megjegyzés: Talán kissé túlbuzgók voltunk, amikor a Control Warriorhoz nyúltunk az előző kiegyensúlyozási frissítésben. Azt most itt kijavítjuk, továbbá új eszközöket is adunk nekik a Slam és a Bash személyében, amelyek akár még a nem Control Warrior paklikba is bekerülhetnek így.

Battlegrounds változások

 • Lich Baz'hial az Armor Tier 1-be került.
 • Dancin' Deryl, Deathwing, Elise Starseeker, Guff Runetotem és Sneed az Armor Tier 2-be került.

Hero Changes

Lich Baz'hial

 • Régi: Kapsz 2 sebzést és egy Gold Coin-t ad a kezedbe. → Új: Kapsz 4 sebzést. 2 Gold Coin-t ad a kezedbe csak erre a körre.

Lich Bazhial

Guff Runetotem

 • Régi: Az egyik lényednek minden egyes Tavern Tieren +3/+2-t ad. → Új: Az egyik lényednek minden egyes Tavern Tieren +2/+2-t ad.

Guff Runetotem

Deathwing

 • Régi: Passzív: Az ÖSSZES lénynek +2 Támadást ad. → Új: Passzív: Az ÖSSZES lénynek +3 Támadást ad.

Deathwing

Kael'thas Sunstrider

 • Régi: Minden harmadik lény, amit megvásárolsz +2/+2-t kap. → Új: Minden harmadik lény, amit kijátszol +2/+2-t kap.

Kaelthas Sunstrider

Elise Starseeker

 • Régi: Amikor fejleszted Bob kocsmáját, kapsz egy 'Recruitement Map'-et. → Új: [1-be kerül] Felfedezel egy lényt a Tavern Tieredből. 1-gyel többe kerül minden egyes használat után.

Elise Starseeker

Sneed

 • Régi: Egy lénynek a következőt adja: “Deathrattle: Megidéz egy véletlenszerűen kiválasztott lényt egy alacsonyabb Tavern Tierből.” → Új: Egy lénynek a következőt adja: “Deathrattle: Megidéz egy véletlenszerűen kiválasztott lényt egy lentebbi Tavern Tierből.”

Sneed

 • Fejlesztői megjegyzés: Csak a szöveg változik, a funkcionalitás nem.

Lény változások

 • Lieutenant Garr és a Grease Bot visszatért a lények közé.

Grease Bot

 • Régi: Divine Shield. Miután az egyik lényed elveszíti a Divine Shield-et, +3/+2-t ad neki véglegesen. → Új: Divine Shield. Miután az egyik lényed elveszíti a Divine Shield-et, +2/+2-t ad neki véglegesen.

Grease Bot Grease Bot Golden

Lil' Rag

 • Régi: [Tavern Tier 6] → Új: [Tavern Tier 5]

Lil Rag Lil Rag Golden

Gentle Djinni

 • Régi: Taunt. Deathrattle: Megidéz egy másik véletlenszerűen kiválasztott Elementált és egy másolatot ad belőle a kezedbe. → Új: Taunt. Deathrattle: Egy másik véletlenszerűen kiválasztott Elementalt ad a kezedbe és megidéz belőle egy másolatot.

Gentle Djinni Gentle Djinni Golden

 • Fejlesztői megjegyzés: Ez azt jelenti, hogy mostantól meg fogod kapni az Elemental másolatát a kezedbe akkor is, ha nem tudod megidézni.

Evolving Chromawing

 • Régi: 1 Támadás, 1 Élet. Miután fejleszted a Tavern Tieredet, +1/+1-et kap minden egyes Dragonod után. →  Új: 1 Támadás, 4 Élet. Miután fejleszted a Tavern Tieredet, +1 Támadást kap minden egyes Dragonod után.

Evolving Chromawing Evolving Chromawing

Great Deal (Darkmoon Prize)

 • Régi: Lecsökkenti Bob kocsmájának a fejlesztési költségét 6-tal. → Új: Lecsökkenti Bob kocsmájának a fejlesztési költségét 5-tel.

Great Deal

Duels változások

 • A Brittle Bones mostantól csak akkor aktiválódik, ha egy ellenséges lény pusztította el egy spelllel.
 • Killmox, the Banished One mostantól egy Imp.
 • Darius Crowley-nak a “Fire!” hero powerje 2 Manáról 1 Manára lett csökkentve.
 • Darius Crowley-nak a “Fire at Thee!” hero powerje 3 Manáról 2 Manára lett csökkentve.
 • Darius Crowley-nak a “Grizzled Reinforcement” signature treasure 6 Manáról 5 Manára lett csökkentve.

Hibajavítások

 • Ki lett javítva a szöveg Brightwind két Mercenary képességén.
 • Törölve lettek azok a Duels Achievementek, amelyek nem létező hősökről szóltak.

Forrás: PlayHearthstone

Vissza a főoldalra!

patch kártya nerf buff bg

További híreink