HírekHearthstone Világbajnokság 2015

Hearthstone Világbajnokság 2015

Borovi Bence | 2015.01.15 12:00
3225

hearthstone világbajnokság 2015

2015 januárjától a játékosok pontokat gyűjthetnek Ranked meccseken, Fireside Gatherings-eken és versenyeken, hogy részt vehessenek a 2015-ös Hearthstone Világbajnokságon. Részletek a tovább után.

 

Röviden:

  • A Világbajnokságot 2015 őszének a végén fogják megrendezni a 16 legjobb játékossal. (Várhatóan a BlizzCon-on)
  • Négy régió lesz: Amerika, Euróa, Kína és Ázsia-Óceánia. Tavaly öt régió volt (Taiwan és Korea külön régiókat kapott).
  • Minden ranked szezonban (és bizonyos versenyeken, melyek a Blizzard majd kiválaszt) pontokat lehet szerezni, amivel tovább lehet jutni a régió selejtezőjére.
  • A régió selejtezőjén 40 játékos fog részt venni (régiónként), ahonnan a legjobb 8 fog továbbjutni a régió bajnokságára.
  • Minden régió bajnokságán 16 játékos fog részt venni (8 a selejtezőből + 8 egyéb versenyekről), ahonnan 4 játékos lesz a továbbjutó régiónként (összesen 16, akik mehetnek a világbajnokságra).

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Miről is szól ez az egész?

A Hearthstone Világbajnokság a legnagyobb professzionális Hearthstone verseny a világon, ahova 16 rendkívüli játékos érkezik a világ minden pontjáról és megküzdenek a dicsőségért, a díjakért és a Hearthstone Világbajnok címért. Ezt a hatalmas versenyt előtte több hónapnyi Ranked szezon, meghívásos verseny, közösségi verseny és Fireside Gatherings előzi meg, ahol a játékosok pontokért küzdenek, hogy megszerezzék helyüket a régió selejtezőjébe.

Világbajnokság

A Hearthstone Világbajnokság 2015 őszének a végén lesz megtartva a világ 16 legjobb játékosával. A verseny formátuma később lesz bejelentve.

Régiók bajnokságai

A régiós bajnokságok fogják eldönteni, hogy ki lesz az a 16 játékos, aki részt fog venni a Világbajnokságon. Amerikának, Európának, Kínának és Ázsia-Óceániának lesz egy-egy külön régiós bajnoksága, ezeken a bajnokságokon 8 játékos fog részt venni és minden régióból 4 juthat tovább. Az amerikai régió Észak-Amerikát és Latin-Amerikát foglalja magába, míg az Ázsia-Óceánia régióba tartozik Korea, Taiwan, Délkelet-Ázsia, Ausztrália, Új-Zéland és Japán.

Régiók selejtezői

A Hearthstone régiók selejtezői 2015 őszén kerülnek megrendezésre a Régiók bajnokságai előtt. A régiókban 40 játékos fog megküzdeni double-elimination formában. A régiók legjobb 8 játékosa juthat tovább a régiók bajnokságára.

A 2015-ös Hearthstone pont szerkezet alapján lesz kiválasztva a 40 játékos minden régióban.

Pont szerkezet

A játékosok a Hearthstone Világbajnokságra a 2015-ös év ranked szezonjaiban, illetve a Blizzard által elfogadott versenyeken szerezhetnek pontokat. Jobb eredmények után jobb pontok is járnak. Azok a játékosok, akik legalább 2 pontot elérnek július végéig, részt vehetnek egy úgynevezett "Last Call (Utolsó esély)" versenyen, ahonnan továbbjuthatnak a régiós selejtezőbe. A 23 legtöbb ponttal rendelkező játékos automatikusan bekerül a régió selejtezőjébe, így nem kell részt venniük a Last Call versenyen a továbbjutáshoz.

Fireside Gatherings

Néhány Fireside Gathering esemény a Blizzard által elfogadott lesz. Ezeknek a versenyeknek a nyertesei bekerülnek a Fireside Gathering Bajnokságba és annak a győztese az adott régió selejtezőjébe fog bekerülni.

Tartózkodási hely követelmények

A régiós bajnokságon, a régiós selejtezőn, vagy a Fireside Gathering-en csak olyan játékosok vehetnék részt, akik bizonyítani tudják, hogy az adott régióban élnek.

Forrás: 2015 Hearthstone Világbajnokság

tournament esport blizzcon2015

További híreink