HírekHearthstone Világbajnokság selej...

Hearthstone Világbajnokság selejtezők statisztikái

Borovi Bence | 2014.10.09 13:00
2623

mage, a hearthstone versenyek legjobbja

Érdekes statisztikákat láthatunk a Hearthstone Világbajnokság selejtezőnek adataiból.

 

Észak-Amerika

Az észak-amerikai Hearthstone Világbajnokság selejtezőn mindössze három meccset játszottak a Paladin-nal, de egy meccset sem sikerült megnyerniük. Viszont  a Mage-ek a 8 meccsből 7-et megnyertek, így 87,5%-os nyerési arányt értek el. A legnépszerűbb kaszt a Druid volt 48 lejátszott meccsel (ebből 5 mirrorr meccs, tehát Druid vs. Druid) és nagyon jó nyerési aránnyal is rendelkeznek (68,4%). A Warlock-ok is népszerűek voltak, 46 lejátszott meccsel (3 mirror) és elég jó, 55%-os nyerési arányt értek el.

Észak-Amerika Hearthstone verseny statisztikák

Európa

Európában jobban kiegyenlített a helyzet, mint Észak-Amerikában, hiszen itt a Paladin-ok nem 0%-ot értek el, hanem 42,3%-ot és sokan is játszottak velük (30 meccs). A Rogue volt itt a leggyengébb kaszt, mindössze 28,6%-os nyerési aránnyal (bár ez is jobb, mint Észak-Amerikában, ahol csak 25%-ot sikerült elérniük). A legsikeresebbek Európában is a Mage-ek, bár nem annyira fölényesen, mindössze 63,6%-os nyerési aránnyal.

A legnépszerűbb kaszt a Priest volt 40 lejátszott meccsel, őket szorosan köteik a Druid-ok (37 mérkőzéssel), a legkevésbé népszerű kaszt pedig a Hunter volt, 5 lejátszott meccsel.

Európa Hearthstone verseny statisztikák

Európa és Észak-Amerika adatai összesítve

Az összesített statisztikán is elég nagy eltérések láthatóak a kasztok között. Az összesített adatok alapján is a Mage-ek a legsikeresebbek (ez nem is lehet kérdés, hiszen mindkét régióban ők voltak a legjobbak), a legtöbb meccset pedig a  Druid-ok játszották (83).

Azt azonban fontos megjegyezni, hogy a Hunter-ek Európában azért voltak annyira népszerűtlenek, mert a selejtező pár nappal a Starving Buzzard nerfje után játszódott, míg Észak-Amerikában egy héttel később, ezáltal addigra már sikerült jó Hunter paklikat összeállítaniuk.

Észak-Amerikában 99 meccset játszottak, Európában 107-et, összesen pedig 206 mérkőzést játszottak le.

összesített Hearthstone verseny statisztikák

statisztika tournament blizzcon2014 esport

További híreink