HírekIsmerd a TGT kártyák történetét ...

Ismerd a TGT kártyák történetét is: Aviana

| 2015.10.14 14:00
4385

aviana hearthstone kártya

Elérkeztünk a The Grand Tournament-es kártyákat bemutató sorozat első részéhez. Az első alanyunk Aviana lesz, ismerjük is meg kicsit jobban az ő történetét is.

Az ősök ajándéka

Aviana réges-régen egy egyszerű hollóként élte az életet, amíg Elune ki nem választotta őt, hogy leveleket kézbesítsen a fiának, a félisten Cenarius és ő közte. A feladatát olyan jól végezte, hogy nem kellett eltelnie sok időnek ahhoz, hogy az ősi világ legnagyobbjait is ő kösse össze, mint küldönc. Ahogy telt-múlt az idő, úgy erősödött meg fokozatosan az ősöktől kapott erők segítségével, hogy a veszélyes feladatait egyáltalán el tudja végezni. Erejét tekintve egy napon egyenlővé vált velük, ő is félistenhez méltó hatalommal rendelkezett már.

aviana

Az ősök háborúja

A háború idején Aviana időnként egy halandó alakját vette fel, és a veszélyben lévő embereket és night elfeket tartotta távol a doomguardoktól (akik mindig is hatalmas démonok hírében álltak). Az ideje nagy részében azonban az eget szelte, és folyamatosan információt gyűjtött, és közölt a Burning Legio jelenlegi helyzetéről Cenarius és szövetségesei számára. A csatákba csak a legritkább esetekben szállt be, illetve akkor, amikor belerángatták. Ilyenkor igyekezett a mágiája és a nyílvesszője segítségével a távolból felvenni a harcot az ellenséggel szemben. Gyakran a holló alakját is felvette, hogy a karmai segítségével, az ellenfelet megzavarva találjon kiutat a szorult helyzetekből.

Az egyik csata alatt, amikor éppen információt gyűjtött az ellenség hollétéről, váratlanul kiütötték őt az égről. Rhonin tanúja volt annak, ahogy az élettelennek tűnő teste lezuhan a földre, majd annak is, ahogy egy nagyobb démoni sereg rohamozza meg utána. Körbevették őt, majd a lándzsájuk segítségével több halálos szúrást is ejtettek rajta. A súlyos sebeiből vért patakzott, vére azonban annyira tiszta és áldott volt, hogy amint kapcsolatba lépett a közeliben álló démonokkal, azoknak egyből megtisztította a szívét. Rhonin és a szövetségesek halottnak hitték Avianát, így magára hagyták őt a csatatéren. Amint visszanyerte az eszméletét ismét a magasba szállt, ekkor sokkoló történéseknek lett a szemtanúja. Látta Agamaggan hősies küzdelmét a démonok ellen. A gigantikus vaddisznó, mint egy négytucat doomguardot győzött le mielőtt elesett volna a halálos sebeitől. Látta Ursoc és Ursol halálát, ahogy magukat nem kímélve vették fel a harcot a stalkerekkel szemben, illetve azt is, amikor Malorne küzdött meg a satyr-ok ellen a dyrad-ok oldalán. Ahogy megérkezett Cenariushoz rögtön megosztotta a harc jelenlegi állását vele. El is küldte őt Elune-hoz hogy csatába hívja. A parancsot követve elindult hát, de ő már akkor tudta, hogy ezt a konfliktust már maga Elune sem tudja a szövetségesek oldalára fordítani.

war of the ancients

Aviana a jelenben

Aviana a jelenben továbbra is mint a hírvivő, és a kém szerepét tölti be Elune oldalán. Különböző alakokat felvéve számos fajnál kémkedett már, úgy, mint a törpök, a trollok, a taurenek és a night elfek hazájában. Avianat több alakban is szokták ábrázolni Azeroth területén. Az elfek egy hatalmas holló képében szokták őt feltűntetni, ami a még a legtermetesebb taureneknél is terebélyesebb, de más fajok galambként vagy sasként is fel szokták jegyezni. Ezen túl ezek a fajok ismerik őt, mint egyet a sajátjai közül. Az emberek oldalán, mintegy kalandvágyó vándor aki Azerothot szeli át, vagy éppen egy elf varázsló, akinek ereje kimagaslóan magas. Feltűnhet, mint egy törp, aki inkább a felfedező életmódot választotta, valamint egy troll, aki gyógyító képességeivel segíti a várost.  

Miközben szolgálta a különböző igen nagyhatalmú mestereit, Aviana széles körbeni ki tudta terjeszteni a befolyását. Elsődleges szerepe, mint egy hírvivő, aki információt szállít az egyik istentől a másiknak, néha pedig halandó és isten között is. Ezek az üzenetek és a saját kutatásai egy hihetetlenül gazdag tudást adtak neki, amivel fokozatosan a kutatók pártfogójává vált az idők során. Mindazonáltal sokszor vonakodik megosztani a tudását, azokkal, akik a saját céljaikra üldözik a titkokat és a rejtélyeket. A leginkább azokat őrzi, amelyek azokhoz az istenekhez kapcsolódnak, akiket már hosszú ideje szolgál. Aviana továbbra is szereti annyira a halandókat, hogy vezesse és védelmezze őket, amikor úgy érzi, hogy erejéből képes rá. Az ő egyik leglelkesebb híve Talon, aki madáralakot tud ölteni, és példaképéhez hasonlóan információkat és üzeneteket szállít a harctéren keresztül és vissza.

aviana artwork

Aviana a Hearthstone-ban

Aviana a Druid kaszt 9 manás, 5/5-ös értékekkel rendelkező legendary lapja. Ameddig Aviana a harctéren van, addig minden barátságos lény mindössze 1 mana felhasználásával kerülhet ki a harctérre, eredeti mana költségétől függetlenül.

Vissza a főoldalra!

kártyatörténet tgtkártyatörténet aviana

További híreink