Véletlenszerű hír Összes hír megtekintése

Ismerd az újabb kártyák történetét is: Bolvar Fordragon

Beküldve: , által. Megtekintve:5379

bolvar fordragon története, hearthstone kártya

Korábbi kártyatörténeteinket és hőstörténeteinket is olvassátok el! A népszerű címkék közt mindig megtaláljátok őket, de a hozzájuk kapcsolódó cikkeknél is.

"Csak annyit mondj nekik, hogy a Lich King halott. És Bolvar Fordragon... vele halt." 

Highlord Bolvar Fordragon egy tekintélyes és tisztelt Paladin volt a Szövetség tagjai közt, aki Stormwind kormányzójaként szolgált a király, Varian Wrynn eltűnése alatt. Azon kevesek közé tartozott, akik tudták, hogy Stormwind királya valóban eltűnt (és valószínűleg életben van). Varian visszatérését követően Bolvar-t kinevezték a Szövetség erőinek parancsnokává, amint sikeresen megvédte Stormwind-et egy váratlan Scourge (a Lich King által irányított élőholtak) támadástól. Ezután ő vezette a Northrend-re küldött seregeket, ahol segített a Szövetség hőseinek Thel'zan the Duskbringer legyőzésében.

bolvar fordragon

A World of Warcraft: Wrath of the Lich King-ben

Egy merész hadműveletben a seregei megostromolták Angrathar-t, a hátsó bejáratát a rettegett Icecrown Citadel-nek. Bolvar és Dranosh Saurfang - a Horda parancsnoka a Kor'kron előörsben - közösen szálltak szembe a Lich King-gel a Szövetség és a Horda seregeivel együtt. Az ütközetben a Lich King (Arthas Menethil) végzett Saurfang-gal, majd csatlakozott a harcba Grand Apothecary Putress és a Frosaken-ek is, ezzel elárulva mindkét oldalt. Elmondta a Lich King-nek, hogy a Forsaken-ek nem felejtették el és nem is bocsátottak meg neki, majd bombázni kezdték a Szövetséget, a Hordát és a Scourge seregeit is. A mérgező gáz mindenkire hatással volt, a Lich King visszamenekült az Icecrown Citadel-be, a Szövetség és a Horda seregének többségével pedig végzett a mérgező gáz.

Bolver Fordragon halála előtt látta, amint Alexstrasza és Korialstrasz vezetésével megérkeznek a vörös sárkányok, akik életet adó és pusztító lángjaikkal megtisztították a csatateret, így végeztek a Forsaken-ekkel és a gázban szenvedő orkokkal és emberekkel. Ezt követően a Lich King utasította a Scourge-ot, hogy szedjék össze a halottakat és hozzák el neki az Icecrown Citadel-be, így a később érkezett csapatok a Horda és a Szövetség oldalán is azt feltételezték, hogy mindannyian meghaltak. Ebben igazuk is volt, csak azzal nem számoltak, hogy a Scourge már élőholtakként hozza vissza őket, akárcsak a Hordás sereg vezetőjét, Saurfang-ot is, akinek a lelkét elrabolta a Frostmourne és Death Knight-ként támasztotta fel a Lich King, hogy őt szolgálja az új életében.

A Forsaken-ek támadását a Szövetség a Horda árulásának nevezte, ezáltal Varian Wrynn - aki Bolvar-t testvérének tekintette - kiűzte a Hordát Lordaeron-ból. Varian személyesen vezette a Szövetség seregeit Undercity ellen, hogy végezzen Grand Apothecary Putress-szel.

Bolvar pajzsát a Szövetség harcosai megszerezték és Alexstrasza parancsára visszavitték a királynak, Varian Wrynn-nek.

A Lich King bukása

Bolvar testét könyörtelenül megkínozta a Lich King. Azonban Arthas erőfeszítéseinek ellenére sem tudta megtörni akaratát, hihetetlen módon sikerült ellenállnia.

Az átkozottak börtönőre

Miután a Lich King-et legyőzték az Icecrown Citadel-ben, megismertük Bolvar sorsát.

Arthas halálával a Scourge még nagyobb pusztításra lenne képes, hiszen nem lenne aki irányítsa őket, ezért mindig lennie kell egy Lich King-nek!

Tirion Fordring kezébe vette az uralkodás sisakját és arra készült, hogy felvegye. Azonban Bolvar beavatkozott, amint ott ült a Fagyott Trónon és testét átjárta a vörös sárkányfaj tüze, illetve a Forsaken-ek mérge. Nem volt már többé élő, de Alexstrasza lángja tartotta benne az életet, ezért a holtak közé sem tartozott. Utolsó tettével is Azeroth-ot szolgálta, ő vállalta, hogy az átkozottak őre lesz és a Scourge-ot kordában tartja. Bolvar felvette a sisakot és utolsó szavaival ezt mondta Tirion-nak:

Csak annyit mondj nekik, hogy a Lich King halott. És Bolvar Fordragon... vele halt. Most menj, hagyd el ezt a helyet és sose térj vissza!"

A Hearthstone-ban Bolvar Fordragon a legmegosztóbb legendary lap volt az egész játékban, amikor bejelentették a Goblins vs Gnomes leplezése folyamán. Eleinte aránylag sokan használták, azóta a népszerűsége egyre inkább megcsappant, manapság egészen eltünedezett már. Van jó néhány baj vele. Az egyik, hogy úgy erősödik, ha minél tovább marad a kézben szorongatva. A lapoktól, főleg a legendás lapoktól mostanság azt várjuk, hogy instant kihúzzanak minket a szószból. Bolvar pont ezt nem tudja megtenni. Az is probléma, ha Silencet kap. Rengeteget veszít az értékéből, és az az 1 támadás, ami marad neki, azzal semmire sem lehet menni. A harmadik baj, ha top deck játékká válik a meccs, akkor szinte semmi esély nincs már rá, hogy záros határidőn belül megerősödjön. Ha sikerül 5 manából legalább 5 támadóértékkel kitenni, és ha nem silenceli az ellenfél, akkor korrekt felhasználása lehet a lapnak. Azonban túl sok az a „ha”, hogy megérje használni jelenleg.

Szólj hozzá!

Hírek megtekintése!

Paklik megtekintése!

kártyatörténet gvgkártyatörténet bolvar

Ezeket olvastad már?

További híreink