HírekLapok nerfelése és buffolása az ...

Lapok nerfelése és buffolása az alfateszttől napjainkig #3 - Priest

| 2015.11.01 22:00
3658

priest artwork

Ezen a héten a Priest háztájékán nézünk körbe. Talán ez lesz az egyetlen olyan kaszt, ahol olyan változások történtek, amellyel betekintést nyerhetünk abba, hogy a Blizzard hogyan is próbál úgymond létrehozni (ez esetben átalakítani) és ballanszolni egy kasztot.

Patch 1.0.0.388 - (2013-06-22) - Alpha

A Priest mindig is a legnagyobb szarka „címében” tetszeleget a Hearthstoneban, hiszen rengeteg lapja biztosítja azt, hogy az ellenfél lapjait felhasználva tegyen minél nagyobb előnyre szert. Igaz, a régi Mind Vision mana költsége igen magas volt, és nem is biztosított feltétlenül egy jól lapot, de még így is túl erősnek bizonyult. Azt, hogy az ellenfél pakliját akár 28 lapokra is csökkenthette még a Blizzard sem hagyhatta figyelmen kívül. A lap segítségével Spell lapokat is szert lehetett tenni.

 

A Mental Collapse főleg a kontrol típusú paklik ellen volt veszélyes, ahol gyakran az is előfordulhatott, hogy a lap segítségével két manából 5-6tot sebezzen az ellenfél arcába. Ezt a mechanikát nem hagyhatták a játékban, hiszen nem lehet a játékosokat csak abból adódóan büntetni, hogy egy lassabb paklival játszik.

 

Érdemes megfigyelni, hogy több lény típusú kártyát is igyekeztek hozzáadni a kaszthoz, hiszen komolyabb probléma származott abból, hogy a Neutral típusú lényeken túl nem igen tudták feltölteni további lényekkel a paklijukat a Priest játékosok. (A patch előtt csak a Nortshire Cleric, a Lightwell, az Auchenai Soulpriest, a Cabal Shadow Priest, és Prophet Velen) ált a rendelkezésükre.

 

 

Érdemes azt is megfigyelni, ahogy a lapokat mozgatták át a Classic Set-ből a Basic Set-be, és vissza.

 

Alpha patch 2 - (2013-08-13) - Alpha

 

 

Patch 1.0.0.3890 - (2013-10-02) - Beta

Ez egy igen fontos változtatás volt, mert habár a Priest sok kis leszedéssel rendelkezik, azonban a Mind Control-on túl nem volt semmilyen megoldása az ellenfél nagyobb lényeire. Ezzel egy igazán komoly támogatást kapott a kaszt.

 

Egy másik próbálkozás arra, hogy hatékonyabban lehessen eltávolítani a nagyobb lényeket. A Greater Heal lapra amúgy sem volt különösebben szüksége a kasztnak, hiszen ekkor még jóval lassabb paklik domináltak a játékban, és a kaszt hősképessége éppen elég volt a különböző gyógyításokra.

 

Kicsi, ám annál fontosabb változtatás. Az ekkor még igen instabil (és drága) Cleric mellé már egy konstans laphúzás is érkezett. Aréna szempontjából sem volt elhanyagolható a változtatás.

 

 

 

Az előzőleg hozzáadott lények ugyan segítséget jelentett a kasztnak, azonban további buffolásokra is szükség van az esetünkben. Ugyan akkor sokat jelentettek ezek a változások, de a Cabal-on és a Cleric-en kívül így is jó régen futhattunk össze ezekkel a lapokkal.

 

Főleg az alfatesztben történt változások eredményeképpen Velen meggyengült és valamelyest értékét is vesztette.  Azzal, hogy balanszolni tudják a saját változtatásaikat, így a hősképességből eredő gyógyítást (és az Auchanai Soulpriest általi sebzést) is megduplázták már.

 

Patch 1.0.0.4217 - (2013-12-10) - Beta

A Mind Control még 10 manásan is igen gyakran látott lap volt hosszúidőn keresztül. Nem csak hogy elhozott egy igen erős lényt 8 mana költséggel, de az ellenfélnek még meg is kellett oldania a saját lapját valahogy.  Emellett az is szempont volt, hogy több ideje legyen az akkor igen népszerű Ragnarosnak garázdálkodnia.

Vissza a főoldalra!

kártya változások nerf buff

További híreink