HírekSzegedi Playit élménybeszámoló

Szegedi Playit élménybeszámoló

Kovács Álmos Éber | 2015.09.16 22:50
3441

szegedi playit

Mint tudjátok mi is ott voltunk Szegeden a PlayIT-n. Erről készült élménybeszámolónkat olvashatjátok most.

 

Bemutatkozásom

Sziasztok! Első körben engedjétek meg, hogy bemutatkozzam Kovács Álmos alias Klmos vagyok és én fogok a versenyek lebonyolításával és megszervezésével foglalkozni, így amennyiben ezzel kapcsolatban bármikor, bármilyen problémátok van, nyugodtan keressetek fel. Az email címem elérhető a kapcsolatokban.

A versenyről
Nos térjünk is a tárgyra! Nem sokkal fél három után keltem fel és három körül indultam el 12-e szombat reggel a PlayIT buszhoz, ami elvitt minket a szegedi PlayIT helyszínére. Körülbelül háromnegyed hatkor érkeztünk meg a helyszínre. A napot a paklik összeállításával és az overlay beállításával kezdtük. Eljött a kilenc óra és közületek a szerencsésebbek be is juthattak és elkezdtetek jelentkezni a versenyre. Tíz óra táján elkezdtük a versenyt, ahova nagyon szép számmal jelentkeztetek. Akik a színpadunknál töltötték a napot, negyvenhárom meccset izgulhattak végig velünk. A verseny, mint általában a vidéki PlayIT-kon King of the Hill típusú volt. A nap végéig négy embernek sikerült a „domb” csúcsára törnie és ezáltal megnyerniük a főnyereményt.

A győztesek

  • Nagy Bence
  • Szabó Dániel
  • Nádudvari Gábor
  • Lázár Tamás

Ezúttal is gratulálunk nekik a kiemelkedő teljesítményükhöz.

A paklik

Körülbelül az ötödik hatodik meccsre, már kialakult a „helyi meta” a paklik szempontjából, így a nap közepén rengeteg priest-et és rogue-t láthattunk, de voltak érdekes fordulatok is, amikor ezeket az overpowered deckeket ütötték a gyengébbnek látott paklikkal. Amennyiben valamelyik paklit érdekesnek tartottad a verseny során most van lehetőséged áttanulmányozni azt.

A legjobb pillanatok

Számomra két nagyon érdekes pillanata volt a Szegedi PlayIT-nak, ami biztosan emlékezetes marad. Az első egy olyan fordítás volt, ahol egy igen nagy hátrányban lévő rogue-ot játszó versenyző, az egyik körben kijátszott két Deadly Poison-t, majd két Tinker's Sharpsword Oil-t. Ezután nemcsak megfordította a meccs állását, hanem könnyedén meg is nyerte azt, az óriási sebzéssel, amit két körön belül kiosztott. A másik számomra nagyon érdekes pillanat az volt, amikor az egyik játékos miután felment a színpadra, elindított egy játékot Play mode-ban, amit nem is vett észre egészen, addig amíg nem szólt neki a mellette várakozó játékos, hogy már játszana. Itt sokan elkönyveltük a másik játékosnak a győzelmet, aki már három meccset megnyert előtte. Ahogy mindenki várta már az első öt körben komoly hátrányba került hősünk, amikor egy Unleash the Hounds-al megfordította az állást és három körön belül meg is nyerte.

Végezetül annyit mondanék, hogy mi remekül éreztük magunkat, remélem ti is! 25.-én találkozunk Budapesten a Barcraftban, illetve októberben a pécsi PlayIT-n!

A hangulat képekben

szegedi playit szegedi playit szegedi playit szegedi playit

playit hshu

További híreink