Véget ér a Duels játékmód! Patch 29.2-vel megszűnik a Duels!
Összes pakli Új pakli

Classic- Az örült alkimista titkos főzete.

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Mindig öröm látni ezeket a pánik szerű megmozdulásokat az ellenfelektől. 

What sorcery is this? 

És igen jól látjátok ez már a végső és egyben utolsó köröm volt. Szerintem ő se gondolta hogy ennyi életerővel, és lappal megfordítom majd azt a bizonyos kockát. Sajnos könnyen megeshet hogy bot volt az ellenfelem mert mikor látják hogy vesztésre állnak azonnal feladják a meccset, ellenkező esetben meg csak az arcot veszik célba. Szomorú egyébként hogy alacsony szinteken már alig alig találni rendes játékost a Classic formátumban. :/

Gondolom mindenki diamond, meg legend létrán kapálódzik. És hogy ne legyenek üres járatok, vagy hogy ne félóráig keressen a rendszer ellenfeleket számunkra, így ez lett a megoldás, gondolom én legalábbis. De hallottam már más történeteket, avagy megközelítéseket a témában. 

Az én esetemben viszont azt is eltudom képzelni hogy ezalatt a pár hónapos kihagyás után leesett az a bizonyos színt, és hogy visszarázódjak, inkább botokat dobál be ellenem. Majd a következő szezonban meg adja a rendes ellenfeleket is.

Visszatérve a képekhez, szegény Hunter végül az örök vadászmezőkön végezte. 

Üdvözletem!

Mai alkalommal egy Warlock paklit hoztam nektek, méghozzá egy klasszikus fajtát. Na jó ez így elég hülyén hangzott, maradjunk annyiban hogy újra visszatértem egy kicsit a klasszik formátumhoz. Tematikus paklik itt is várhatóak lesznek a közel jövőben, sőt már minden kaszthoz alkottam új paklikat, a classic-ban. És azt kell mondanom hogy még mindig lehet benne újdonságokat felfedezni, még ha nem is olyan hatékonyak a paklik. De majd úgy is meglátjátok. 

A mai alanyom igazából nagyon egyszerű okból született meg. Rádöbbentem hogy a Warlock kaszttal mint olyan nem tudok játszani Classic-ban. 

Kicsit nevetségesen hangozhat, de így van. Általánosságban véve a Classic-  Warlock meta paklikkal nem tudok optimálisan játszani. Ebben a balszerencsém is mint olyan nagyon sokszor közre játszik, de összességében valahogy sose érzek rá mikor mit kéne kijátszani.

Ez leginkább a HandLock paklikra igaz, egyszerűen nem tudok vele megfelelően játszani. Sokszor a legnagyobb mana költségű lapokat húzom mikor nem kéne, aggro ellen meg mire oda jutok hogy stabilizálódnék, már le is darálták az életerőm. Pedig rengeteg régi és új videós tartalmat néztem ez ügyben, igyekeztem gyakorolni is, de egyszerűen valahogy nem nekem való a HandLock. Pedig maga a pakli, és a koncepció tetszene, főleg a Giant lapok miatt. Más kasztok se nagyon használják a Molten Giant, és Mountain Giant lapokat. 

Mondjuk nekem mai napig a Sea Giant a favorit, de az már egy másik történet. 

A ZooLock már más tészta, azzal tudnék játszani, nincs gondom vele, kivéve hogy nem szeretek már vele játszani! Nem azért mert különösebb problémám volna a paklival, inkább csak meguntam már. 

A mostani pakli igazából ha alapjait tekintjük, nem sokban tért el a HandLock pakliktól. Viszont ahogy látható is, a listát a saját szájam íze szerint alakítottam át. Nem mondom hogy jobb lett, de azt viszont biztosan állíthatom hogy nagyon érdekes és fun vele játszani. 

De akkor lássuk hogy az óriásokat mire is cseréltem fel.

Sacrificial Pact, ez a lap igazából a Priest Thoughtsteal lapja miatt került bele a listába. Ha esetleg kapna belőle egy Lord Jaraxxus-t. Aki esetleg nem tudná, Classic-ban úgy működik a dolog, mondjuk a Priest-nél maradva, kijátssza a tőlünk csórt, Lord Jaraxxus-t, akkor lényegében a hős onnantól, demon lénynek fog számítani. Ugye ő is megkapja a fegyvert, meg a hősképességével idézheti a 2 mana 6/6-os lényeket. 

Ilyenkor a Sacrificial Pact ugyanúgy hatásos lesz a hősre is, és így lényegében instant ki lehet végezni az ellenfelünket ennek a lapnak a segítségével. 

Egyébként a Sacrificial Pact a ZooLock paklik ellen is kiválóan alkalmazható. Doomguard-t gond nélkül le lehet vele szedni, és még a tőle elszenvedett sebzést is semmisé tehetjük akár. 

Soulfire, egy darabot legalább érdemes megtartani a Malygos mellé. 

Ha már Malygos szóba került akkor, a 2. képeken is láthatjátok hogy ezt a fenevadat, másképpen is fel lehet használni, méghozzá a Crazed Alchemist segítségével. 

Alapvetően Malygos insta célpont, és sokszor megpróbálják letakarítani a pályáról. Ám van mikor nem tudják ezt kivitelezni, és inkább silence effekt áldozatává válik. Ilyenkor jön a képbe a Crazed Alchemist. Persze nincs rá garancia hogy Malygos mindig sértetlen állapotban marad fent a pályán. 

Abban az esetben is jó trükközni a Crazed Alchemist-el, ha mondjuk a Malygos-t csak legyengítik, de nem ütik le, akkor jól jöhet a hp és támadó erő megcserélése.

Malygos pedig Druid kasztot elvétve, nem nagyon látni a Classic meta-ban, így lényegében meglepetés erejével hathat az ellenfelünkre. 

Crazed Alchemist pedig aggro paklik elleni harcban kifejezetten hasznosnak bizonyult! Elsősorban a Doomsayer miatt került a pakliba, de végül kisült hogy ZooLock, és tempo Mage paklik ellen kifejezetten hasznos tud lenni ez a lap. Például ZooLock kijátszsa a Voidwalker-t, hogy bevédje mondjuk a Flame Imp vagy Knife Juggler lapokat, majd kör vége. Nálunk meg mehet a Crazed Alchemist majd a Mortal Coil a már 3/1-es Voidwalker-re. Crazed Alchemist pedig ott marad mint fenyegető tényező a Flame Imp, és Knife Juggler számára. 

Mana Wyrm szintén ugyanez a Mage-k esetében. De a Mage Mirror Image lapjára is jó megoldás lehet a Crazed Alchemist.

De például a Druid Keeper of the Grove lapját is könnyebben eltudjuk így intézni, hogy az Ancient of War lapról ne is beszéljek. Warrior, Armorsmith, Frothing Berserker, Shaman, Flametongue Totem, Mana Tide Totem, [Al'Akir the Windlord#Classic], Priest, Northshire Cleric, Hunter, Tundra Rhino, Animal Companion kapott lényekre is jó csak hogy pár példát felhozzak. 

Power Overwhelming, a szokásos Leeroy Jenkins kombóhoz kell!

Nem említettem de lényegében Malygos csak amolyan " B " terv, nem vele akarunk elsősorban nyerni, hanem a szokásos Leeroy Jenkins + Power Overwhelming + Faceless Manipulator kombóval!

Alexstrasza segítségével pedig előkészíthetjük a terepet, akár a Leeroy Jenkins, akár Malygos kombót szeretnénk alkalmazni. 

A pakli egyéb érdekessége még hogy a kisebb asztal takarításnak ott van a Wild Pyromancer + Mortal Coil vagy Shadow Bolt, végszükség esetén a Soulfire is szóba jöhet. Ez főleg aggro paklik ellen harcban jön majd jól. 

Egyébként nem említettem de aggro elleni túlélésnél jól jöhet a Sacrificial Pact ahol a saját Voidwalker lapunkat áldozzuk fel. De ezzel csak megfontoltan, több esetben a Voidwalker egymagában jobban megtudja fogni az aggro előre nyomulást, mint hogy beáldozva 5 hp-t vissza gyógyítsunk magunknak. De van mikor ez a manőver is életmentő lehet. 

Razorfen Hunter, személy szerint jobban szeretem ezt a lapot, mint a Harvest Golem-t például. Ennek oka az hogy a maga mellé idézett 1/1-es malacot, szeretem felhasználni a Hunter és Mage secret lapok, körbejátszására. Természetesen ha életben marad. De a 2/3-as is túlél egy Explosive Trap-t simán. 

Tinkmaster Overspark akár az előbb említett Razorfen Hunter lappal is jó, de leginkább a Rogue Stealth mögé bújtatott Edwin VanCleef és Gadgetzan Auctioneer lapjaira jó elhasználni. De ott a Paladin Tirion Fordring lapjai is, Ragnaros the Firelord, Sylvanas Windrunner, Sunwalker, Ancient of War csak hogy pár lapot említsek. Ezek mind jó célpontok lehetnek a Tinkmaster Overspark-nak. 

De óvatosan vele, mert ha magatoknak akartok egy 5/5-ös dinót csinálni, valami gyengébb lényetekből, nem biztos hogy beválik. Engem például sokszor megszívatott azzal hogy egy legyengült Sunwalker-ből akartam dinót csinálni, helyette állandóan a mókust adta be. Ellenfelemnek meg azonnal a dinót adta, mikor egy egy veszélyesebb lapját akartam ártalmatlanítani. :D

A Stormwind Knight főleg az aggro elleni harcokban jöhet nagyon jól. Knife Juggler, Sorcerer's ApprenticeFlame Imp. De a Crazed Alchemist segítségével megfordítva akár leszedhetünk vele egy Savannah Highmane-t is. De akár az ellenfél arcát is megkínálhatjuk ilyen módon. Szituáció függő a dolog. 

Sunwalker pedig igen csak meglepő látvány lehet a Warlock kezében, de mivel a Giant lapokat lecseréltem a fentebb említett kombó lapokra, így más alternatíva után kellett nézni, a taunt felhozatalt illetően. És ami azt illeti a Sunwalker-re szerintem túlzás nélkül mondható hogy az egyik legjobb taunt lény a Classic-ban. Semleges lapokat tekintve legalábbis. 

És nagy vonalakban ennyi érdekességet tartalmaz a lista. A többi lapra már nem tértek ki külön, azok egyértelműek, és lényegében a szokásos lapokról van szó. 

A Crazed Alchemist-nek köszönhetően elég változatos a választási lehetőségeink felhozatala, és kellően megtudja bolondítani a meccseket. Ha úgy tetszik ez a lap lehet akár a titkos fegyverünk is. De védekezésre is kiválóan alkalmas. 

A pakli természetesen nem tökéletes, Freeze Mage paklik ellen szenvedős a dolog oéldául, akárcsak a Priest-ek elleni meccsek is azzá tudnak válni, Hunter ls más egyéb tempo/aggro pakli ellen meg szó szó, sokszor kivolt nálam centizve a győzelem. De ezt láthatjátok is az utolsó képeken. 

Nem is szaporítom tovább a szót, akit érdekel a lista, az tegyen vele egy próbát! És jó szórakozást kívánok hozzá! 

Ez egy kiváló pakli!

6

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 461

365 napon belül: 65

Átlagos értékelés: 2.1 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Warlock lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettSacrificial Pact x1 0
Vanilla szettSoulfire x2 0
Vanilla szettMortal Coil x2 1
Vanilla szettPower Overwhelming x1 1
Vanilla szettVoidwalker x2 1 1 3
Vanilla szettShadow Bolt x2 3
Vanilla szettHellfire x1 4
Vanilla szettSiphon Soul x1 6
Vanilla szettTwisting Nether x1 8

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettCrazed Alchemist x2 2 2 2
Vanilla szettWild Pyromancer x2 2 3 2
Vanilla szettRazorfen Hunter x2 3 2 3
Vanilla szettTinkmaster Overspark x1 3 3 3
Vanilla szettLeeroy Jenkins x1 4 6 2
Vanilla szettStormwind Knight x2 4 2 5
Vanilla szettAzure Drake x2 5 4 4
Vanilla szettFaceless Manipulator x1 5 3 3
Vanilla szettSunwalker x2 6 4 5
Vanilla szettAlexstrasza x1 9 8 8
Vanilla szettMalygos x1 9 4 12

Még több Warlock pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

#1

2023.07.07 13:07

Az igen, ez egy nagyon részletes leírás!

#2

2023.07.08 16:51 | Válasz: (#1) Haldric (Rare) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Köszönöm szépen, bár nem tudom hogy jó vagy rossz a részletes leírás?! 

Általánosságban véve én mindig félregényeket írok egy egy paklim bemutatójához, szóval megértem ha valakinek nincs kedve átnyálazni az egészet.

Másfelől pedig mindig igyekszem úgy írni a dolgokat, hogy kezdőknek és haladóknak egyaránt érthető legyen minden. Ez, van mikor sikerül, van mikor kevésbé. :)

#3

2023.07.10 08:20 | Válasz: (#2) Alfons (Rare) hozzászólására

Mindenképp jó, örülök hogy vannak még  ilyen játékosok akik ennyire önfeledten tudnak nyilatkozni erről a játékról!

#4

2023.07.10 17:20 | Válasz: (#3) Haldric (Rare) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Hát az önfeledten erős túlzás az én esetemben, inkább csak lelkes, de ez is igazából a Classic meglétéig tartott ki. 

Nem gondoltam hogy kiveszik majd a kezeink közül, de ez van, így legalább még több időm jut másra is. Egyedül a Classic arany kollekció megszerzésével töltött idő az amit sajnálok igazán. Ha ezt előre tudtam volna, akkor eleve bele se vágok, így meg pocsékba ment az egész. 

Úgy hogy igen " önfeledten " fogadtam ezt a Twist módot is. 

Kb 1 óra játék után meg hagytam a picsába az egészet, és várok hogy hátha lesz majd valami ami az én kedvemet is meghozza majd hozzá. Azóta meg parkoló pályán van nálam a játék.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás