Összes pakli Új pakli

Lord Victor Nefarius legyőzésének útja! Negyedik nap/ végjáték!

Minden információCsak a pakli lapjai

Ez a pakli egy Blackrock ellenség ellen készült, ha többet megszeretnél tudni egy ellenségről (milyen lapokat használ, milyen stratégia hatásos ellene, stb.) tekintsd át a Hearthstone Wiki > Kaland módok > Blackrock Mountain ellenségei oldalt és válaszd ki az ellenséget, amelyikre kiváncsi vagy.

Leírás

...1822.január.19

Negyedik nap. 

Elérkezett az újabb küzdelem ideje! Ezúttal megfontoltabban, nyugodtabban, és összeszedettebben álltam neki az egésznek. 

A meccs eleje már nem kezdődött jól, és majdnem úgy látszott hogy el is vesztem ezt a megmérettetést, de végül a szerencse mellém szegődött. Sikerült végül fordítanom az álláson, azzal hogy a védelemre koncentráltam. Bár felül kerekedni nem sikerült rajta, de legalább a remény megmaradt a továbbiakban. A végére már kezdtünk mindketten kifáradni, éreztem hogy egyikünk számára most jött el a vég. Olyannyira hogy engem már egy sötét csuklyás, rubint szemű, csupasz koponyás alak is próbált rémisztgetni. 

Ám felül kerekedtem félelmemen és haladtam tovább, ha már idáig eljutottam. Éreztem hogy a sárkány most a markomban van, épp ezért nem szabad hagyni hogy kicsússzon a kezeim közül! 

Végül sikerült előkaparni Mecha'thun-t is, és innen már csak rajta múltak a dolgok. Szerencsémre Nefarian elég, fáradt és összezavarodott volt addigra, hogy úgymond saját magával végezzen. 

Az ostoba azt hitte hogy felveheti a versenyt Mecha'thun-al. Túlságosan alábecsülte az erejét, és végül ez lett a veszte is. 

A csata végeztével hirtelen minden elsötétült. Később nem tudom mennyi idő múlva, de végül sikerült felkelnem. Előttem egy hatalmas sárkánycsont kupac hevert, mellettem pedig egy nagy mély, és sötét lyuk tátongott. Gyújtottam egy fáklyát és ledobtam, hogy lássam milyen mély az egész. Meglepetésemre rengeteg csontváz hevert a lyuk alján, amik kihegyezett karókon nyársalódtak fel, zömével. Aztán észre vettem hogy egy ilyen furcsa füst szerű valami, mint ha valami aura lett volna, vette körül az egész csontkupacot. Ezzel be is bizonyult a dolog, hogy mindez csak az elmémben zajlott le. 

Mindezek ellenére, még mindig elég nyugtalanítóan hatott rám ez a rakás csontkupac. Nagyon nem tetszett ez az egész, de innen már nincs visszaút. Megszerzem azt a kincset, most már, kerül amibe kerül. Összeszedtem magam, és továbbindultam a barlang belsejében, és próbálok felkészülni a továbbiakban rám váró borzalmakra. De valahogy nehezen szabadulok a gondolattól hogy Nefarian-tól lehet hogy még mindig nem sikerült véglegesen megszabadulnom...

Akik lemaradtak volna az eddigi kis történetszálakról:.

https://hearthstonehungary.hu/picture/lord-victor-nefarius-legyozesenek-utja-elso-nap

https://hearthstonehungary.hu/picture/lord-victor-nefarius-legyozesenek-utja-masodik-nap

https://hearthstonehungary.hu/picture/lord-victor-nefarius-legyozesenek-utja-harmadik-nap

Na akkor kezdjünk neki... bring it on bitch! :D

Na itt már a szokásos, kezdi a hülyeségeit...

Semmi gond, akkor kezdjünk neki újra. Megint egész jó kezdésem van/ volt. :D

Aztán itt már ténylegesen nekem is kezdett melegem lenni úgymond. :D

De még sikerült életben maradni, és az Gadgetzan Auctioneer-al húzok majd egy csomó lapot. 

Gyarapszik az armor...

Aztán hogy annyira egyszerű dolgom ne legyen már a Mecha'thun + Naturalize comboval, a Cenarion Ward-ból természetesen kaptam egy Violet Wurm, óriás kukacot, ami ugye telefossa a boardomat további kis kukacokkal. Arénában bezzeg sose jött ki nekem ez a Violet Wurm, amikor kellett volna. :P

De végül is lényegtelen, mert az extra armor magamra fontosabb volt, legalábbis akkor így éreztem a meccs hevében. 

Eddigre már a Naturalize lapot is kénytelen voltam elhasználni. Így úgy voltam itt már az egésszel hogy vagy lesz szerencsém, és nem fogja tudni silencelni, vagy átalakítani a Mecha'thun lapomat, és még bele is tudom majd boxolni valami nagy dögbe, onnan meg vége a dalnak. Vagy kijön neki valami hülyeség a hero poweréből és vesztek...

Na itt volt a pillanat amikor összeszorított farpofával vártam a végkifejletet. :D

És nagy szerencsémre, fogta és kinyírta helyettem a Mecha'thun-t. Hatalmas mázli, egyben ennél jobb befejezést nem is tudtam volna elképzelni az egésznek. :D

Úgy kell neked, NESZE!!! 

Neeeemmm, nem jössz te vissza, takarodjál csak vissza a tervező asztalhoz! :DD

Üdvözletem!

Ma egy olyan paklit hoztam amivel megpróbáltam a Lord Victor Nefarius-t, egy Mecha'thun paklival megverni, a Blackrock-os kalandmódban. Természetesen heroic nehézségről van szó, még mielőtt valaki félre értené. Ami miatt én fontosnak éreztem ezt a boss-t bemutatni, az nem más mint a hős képessége, ami rengeteg lehetőséget ad Nefarian-nak, minden kaszttal szemben. 

A főbb probléma, ( amellett hogy még ma is igen csak erős kezdéssel, elég jelentős board-ot tud magának építeni a sárkányokkal ) az hogy későbbi kiegekből is tud magának lapokat szerezni, ezek pedig sokszor erős lapok lesznek. Ezekkel pedig nem egyszer tud kellemetlen meglepetéseket okozni. 

Valamint a core set miatt ugye megváltoztattak pár lapot, amik szintén problémásak tudnak lenni. 

Például a Flamestrike classicban ugye csak 4-et sebzett mindenbe, de a core set-es Flamestrike már kapásból 5-öt sebez mindenbe. Így könnyen előfordul az hogy, míg régebben egy Loatheb túlélt egy Flamestrike-ot, és a sárkányaival le tradelte, addig ma már szinte bármilyen korai és meccs közepi board-ot, simán meg tud oldani, anélkül hogy a lényeivel tradelnie kellene. 

Mivel Flamestrike lappal, alapból játszik a kedves Nefarian, mert miért ne. De ha a sárkányait meg is oldjuk, akkor is ott vannak neki a különböző burn spell lapjai. Ilyenek mint a Dragon's Breath például. Nézzétek vissza a korábbi képeket is, ott sokszor ezzel a lappal nyírt ki engem. 

Ugyan nem lehetetlen de nehéz boardon versenyben maradni vele. Általában már 2-3 lényre is simán elhasznál egy Flamestrike-ot, de ha nem akkor meg többnyire ott vannak neki a sárkányok is. Viszont, nagy szerencsénkre Nefarian itt még buta mint a tök.

( azért írom hogy itt, mert nem tudom hogy a végső összecsapásnál is, amikor megint vele kell megküzdeni, ott mennyire okos vagy sem, illetve bocsánat de nem emlékszem már rá, régen volt, na )

Ennek ellenére ne becsülje le senki. De talán nem is véletlen hogy OTK paklikkal könnyebb kinyírni, mint más egyéb fajta paklikkal. Full aggro nem működi, túl sok a burn spell lapja, és 30 hp mellett van még neki 50 extra armorja is, csak hogy fair legyen a dolog. Ja és még azt a kis apróságot is elfelejtettem megemlíteni hogy alapból 10 manával indul ellenünk. Míg nekünk nem lesz ennyink. 

Ennek is köszönheti hogy hamar tud magának, erősebb vagy gyengébb de széles boardot építeni. Dragon Consort szinte mindig előkerül, ami még nagyobb csalást ad az egésznek, mivel így olcsóbbak lesznek a sárkányai. 

Így lényegében a Mind Control Tech lap, megkerülhetetlen, legyen akármilyen rossz célpont amit átállít a mi oldalunkra. Azonban többnyire egész jól statolt sárkányokkal fog játszani, Hungry Dragon, Dragon Consort, Drakonid Crusher, Twilight Whelp, Volcanic Drake, Faerie Dragon, és Twilight Drake amikkel játszik. 

A másik igen hasznos lap amit tudok ajánlani az a Dragonslayer. Igaz nem minden esetben fog kinyírni minden sárkányt, de nem is az a lényeg. Főbb célpontunk vele a Dragon Consort, Hungry Dragon, Twilight Whelp, és Faerie Dragon lesznek. A lényeg hogy igyekezetek a boardbol lefaragni annyit, amennyit csak tudtok. Minden egyes életpontunk fontos, így igyekezetek védeni magatokat, amennyire csak lehet. Könnyen előfordulhat hogy 15 hp-ró is képes kinyírni. 

Ennek elkerülése véget vannak a pakliban armor generáló lapok. Ha ügyesek vagyunk akkor Warrior-t megszégyenítő módon feltudjuk fújni a pofánkat. :D

Ahogy azt képekkel is sikerült demonstrálni. Ebben főleg a Solar Eclipse + Ferocious Howl, Branching Paths, Cenarion Ward lesznek segítségünkre. 

De még a Steel Beetle is tud hasznos lenni, főleg korai körökben, 

Fő nyerési lehetőségünket Mecha'thun fogja megadni. Mivel nekem nincsenek meg a Prest Questline Seek Guidance, és a Paladin DK Uther of the Ebon Blade lapok, viszont Mecha'thun meg megvan, így ezért is gondoltam rá főleg. És hogy miért a Druid-ot választottam? 

Egyrészt mert vele egyszerű kombozni a Mecha'thun-t. Csak egy Lightning Bloom és egy Naturalize kell mellé és kész. Ezt persze könnyebb mondani mint kivitelezni. 

Kezdő kézben érdemes megtartani egy Biology Project lapot, ez nagyon jól fog jönni, nekem elhihetitek. Az nem számít hogy ő is kap manát, mivel már alapból 10 manával fog játszani az első körökben. Hát akkor mi miért ne csaljunk a manával. Ami azért vicces mert így lényegében nagyobb eséllyel fogjuk tartatni a tempot vele a későbbiekben. 

Lightning Bloom már említve volt korábban, csak annyit fűznék még hozzá hogy a második példányt érdemes megtartani a Gadgetzan Auctioneer lapoknak, a laphúzás miatt. Laphúzásra nagyon szűkség lesz, így a Gadgetzan Auctioneer-nek érdemes betartani egy két kis mana költségű spell lapot. 

Naturalize ugyanez vonatkozik erre a lapra is, mint a Lightning Bloom-ra is. 

Capture Coldtooth Mine nagyon jó ide, mivel akár a Mecha'thun-t, akár a Lightning Bloom-ot is fel lehet vele húzni. Valamint szintén jól kombozik a Gadgetzan Auctioneer-el is. 

Thorngrowth Sentries, főleg a játék korai szakaszában és a végjátékban jön jól. Érdemes lehet ezt a spell lapot is megtartani a Gadgetzan Auctioneer-nek. 

Branching Paths, ebből a lapból főleg a laphúzást és armor generálást válasszátok. Solar Eclipse lappal együtt érdemes elhasználni ezt az epic lapot. 

Spreading Plague, főleg a széles board ellen van a pakliban, de mivel a Flamestrike már említve lett, így lényegében annak kicsalására való ez a spell lap, mintsem a védelmünkre. 

Cenarion Ward + Solar Eclipse ez a két lap szintén fontos kombo, így igyekezetek így használni őket. De a Solar Eclipse-nél már korábban volt említve, hogy az armor generáló lapokkal együtt, érdemes használni. 

Mistress of Mixtures, szintén a védelmünket szolgálja, és ad egy minimális heal lehetőséget. 

Dragonslayer és Mind Control Tech már említve lettek korábban. Játszunk egy darab Witchwood Piper-el, célzott laphúzás miatt főleg. Akár a két előbb említett lapok miatt. főleg. 

Gadgetzan Auctioneer szintén említve lett, másik fő gerincét alkotja a paklinknak. Minél több lapot próbáljunk meg vele felhúzni, minél gyorsabban. 

És végül a nagyfiú, Mecha'thun-t szerintem nagyon nem kell ecsetelnem mit tud. De aki nem tudná, azoknak egy gyors talpaló. Csak úgy működik ez a lap, ha a boardon egyedül csak ez az egy lapunk van lent ( természetesen a mi térfelünk számít csak ). A kezünk és a paklink pedig üres. Tehát nem marad egy kártyánk se. ( kivéve a kombohoz szűkséges lapokat, természetesen )

És ha ez elpusztul akkor a deathrattle képessége az hogy, elintézi az ellenfelünket. Függetlenül attól mennyi élete van, vagy armor-t pakolt magára. 

Tehát a gyengébbek kedvéért amit szeretnénk a meccs végére látni, az a Mecha'thun a boardunkon ( természetesen csak ez a lap, és semmi más ne legyen mellette ), kezünkben meg egy Lightning Bloom és egy Naturalize. Kijátsszuk a Lightning Bloom-ot, majd mellé kijátsszuk a Naturalize-t, amivel a saját Mecha'thun lapunkat akarjuk majd elpusztítani. És kész, nyertünk is!

Nos nekem ezzel sikerült ezt a csaló boss-t elverni, de szerencsére vannak más alternatívák is, amiket szintén megosztok veletek. 

Casualplayer kollégának külön köszönet a paklikért, amikkel nekem is ötletet adott, így ez a legkevesebb hogy az ő paklijait is közzé teszem.

https://hearthstonehungary.hu/decks/nefarianboss01

https://hearthstonehungary.hu/decks/nefarianboss02

Ezek pedig netről talált csodák.

https://hearthstonehungary.hu/decks/nefarianboss03

https://hearthstonehungary.hu/decks/nefarianboss04

Valamint külön szeretném megköszöni CasualplayerKacsitodarkoneekossza kollégáknak a segítséget, és támogatást! 

Remélem tudtam segíteni ezzel a kis leírással és paklikkal.

Legközelebb az újabb Nefarian boss harcnál fogok majd jelentkezni, persze csak akkor ha elég csaló lesz! :)

4

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 315

365 napon belül: 202

Átlagos értékelés: 1.88 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Druid lapok

Név Mana Támadás Élet
Scholomance Academy kiegészítőLightning Bloom x2 0
The Boomsday Project kiegészítőBiology Project x2 1
Legacy szettNaturalize x2 1
Capture Coldtooth Mine x1 2
Darkmoon Faire kiegészítőSolar Eclipse x2 2
Galakrond's Awakening kaland módSteel Beetle x2 2 2 3
Forged in the Barrens kiegészítőThorngrowth Sentries x1 2
The Witchwood kiegészítőFerocious Howl x2 3
Kobolds & Catacombs kiegészítőBranching Paths x2 4
Knights of the Frozen Throne kiegészítőSpreading Plague x2 6
Darkmoon Faire kiegészítőCenarion Ward x2 8

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőMistress of Mixtures x2 1 2 2
Kobolds & Catacombs kiegészítőDragonslayer x2 3 4 3
Legacy szettMind Control Tech x2 3 3 3
The Witchwood kiegészítőWitchwood Piper x1 4 3 3
Core szettGadgetzan Auctioneer x2 6 4 4
The Boomsday Project kiegészítőMecha'thun x1 10 10 10

Még több Druid pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

#1

2022.01.26 06:19

Kacsito profilképe

Kacsito (Legendary) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Szép munka!

There must always be a Hearthstone Hungary…

#2

2022.01.26 15:53 | Válasz: (#1) Kacsito (Legendary) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Köszönöm szépen! :)

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás