Összes pakli Új pakli

Saját TGT Control Priest

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Már egy ideje rendszeresen teszem ki ide a control priest paklijaimat, ezeket általában tesztelem és úgy próbálom formálni, hogy lehetőleg helyt tudjanak állni a legtöbb pakli ellen.

Jelenleg még tesztfázisban van, de eddig veretlen a pakli, így megosztom, hátha nektek is bejön. Persze nem olcsó, de vannak helyettesíthető elemek benne (Pl Fjola Lightbane helyére betehető egy második Dark Cultist). Alapvetően egy dragon priest pakli képezi a magját, de ezt megtoldottam pár control lappal, amivel tartható egy keményebb végjáték is. Főleg a control warriorok miatt kell bele ennyi legendás lény, de ha valami hiányzik, akkor próbálj úgy cserélni, hogy a sárkány szinergiára építsen (hiszen a pakli fele pont erre épít).

Mulligan:
A következő lapokat keressük kezdéskor: Twilight Whelp, Wyrmrest Agent, Northshire Cleric, Dark Cultist, Fjola Lightbane
Figyelem! Ha a kezünkben van mondjuk a Twilight Whelp és még a Wyrmrest Agent, akkor első körben ne tegyük le a Twilight Whelp-et ha nincs más dragon is a kézben! Ez fontos, mert ugyan jó kezdésünk lenne, de a taunt többet ér és utána mondjuk egy Twilight Guardian is kamatoztatni tudná azt a dragon lapot!

Nézzük a lapokat, amikről van mit mondanom:
Power Word: Shield - Annyit tennék csak hozzá, hogy ha Chromaggus-ra tesszük (mondjuk 9. körben kijátszuk és rárakjuk ezt a lapot) akkor kapunk is két lapot rögtön. Ezzel sokkal jobb értéket kapunk.
Fjola Lightbane - Elsősorban azért került bele, mert az ellenfél nagy erőket belefektet hogy leszedje majdhogynem indokolatlanul. Swipe, Fireball, Darkbomb, stb lapokat dobálnak rá a 4. körben, miközben komoly veszélyt nem jelent (akkor még). Ezzel tempo előnyt is ad és ha mégsem szedik le, akkor nagyon szépen fel lehet buffolni. Cserélhető: Dark Cultist, Blackwing TechnicianHoly Champion (talán ebben a sorrendben).
Nexus-Champion Saraad - Jó lapokat tud adni, amikkel szintén meglephetjük az ellenfelet. Ekkor már rájön ellenfelünk, hogy nem egy sima dragon priest áll vele szemben, úgyhogy nem baj ha egyben használjuk a hős képességét sem. Cserélhető: Blackwing Corruptor, Kvaldir Raider, Loatheb, esetleg Holy Champion.
Vol'jin - Egy kiváló leszedő lap Holy Smite-al alkalmazva. Cserélhető: Blackwing Corruptor, Holy Champion, Kvaldir Raider, Loatheb.
Confessor Paletress - Azt hiszem ez is hasonló, mint [Fjola Lighbane]. Minden erővel megpróbálják leszedni, így akkor tegyük ki, ha a hero powerünket is tudjuk használni mellé. Cserélhető: nincs helyettesítő lapja, így dönts belátásod szerint mire használod ki a plusz helyet.
Chromaggus - A  fentebb leírt kombó miatt is és a dragon szinergia miatt is helye van a pakliban. Testes lény, tehát a végjátékban is jó segítség lehet. Csere: dragon szinergiában maradva amire gondolod, de én megtartanám.
Alexstrasza - Engem már kiszedett pár nehéz helyzetből, így értékes tagja a csapatnak. Szintén dragon szinergia miatt is jó lap. Cseréje nem nagyon van.
Mind Control - A meglepetés a kosárban. Talán már senki sem emlékszik arra, hogy a priest ezzel is rendelkezik, nagyon csúnya dolgokat művelhetünk vele, semmi esetre se cseréljük le.

UPDATE#1:
Kivettem Alexstraszat, mert nem nagyon tudott tempót tartani a játékban az agresszívebb paklikkal szemben. Helyére Chillmaw került, akivel sikerül jobb nyerési arányt elérni. A statisztikák szerint 58%-os nyerési arányom volt, jelenleg ez 70% környékére nőtt (25 meccs után). Más cserét nem tettem eddig.

UPDATE#2:
Kivettem Nexus-Champion Saraad-ot, mert nagyon nem kaptam tőle olyan lapokat, amiket tudtam volna használni, a végjátékba sem tudott érdemben beleszólni és így nem maradt más, mint hogy keressek a helyére valami mást. 5 manás lények vannak a pakliban, így úgy döntöttem hogy valami hasznosabbat keresek és így jutottam el Justicar Trueheart-hoz, aki úgy tűnik jól beleillik a keretbe. Zoo és tempo paklik ellen kifejezetten jól működik a 4 HP gyógyítás. Sajnos egyre több a Reno Jackson pakli is, így érdemes hosszabb távon gondolkodni, amihez ez a sok gyógyítás elengedhetetlen lesz...

Nyugodtan kérdezzetek, szívesen válaszolok!

Üdv!

Hage#2792

8

Hage profilképe

Hage (Tesztelő)

BattleTag: Hage#2792

Tapasztalt játékos

Létrehozott paklik: 21

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 9.29 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Priest

Priest lapok (19 db)

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettHoly Smite x1 1
Legacy szettNorthshire Cleric x2 1 1 3
Legacy szettPower Word: Shield x2 1
Blackrock Mountain kaland módTwilight Whelp x2 1 2 1
Legacy szettShadow Word: Death x1 2
The Grand Tournament kiegészítőWyrmrest Agent x2 2 1 4
Curse of Naxxramas kaland módDark Cultist x1 3 3 4
Legacy szettHoly Nova x2 3
Goblins vs Gnomes kiegészítőVelen's Chosen x2 3
Goblins vs Gnomes kiegészítőVol'jin x1 5 6 2
Goblins vs Gnomes kiegészítőLightbomb x1 6
The Grand Tournament kiegészítőConfessor Paletress x1 7 5 4
Legacy szettMind Control x1 10

Semleges lapok (11 db)

Név Mana Támadás Élet
The Grand Tournament kiegészítőFjola Lightbane x1 3 3 4
The Grand Tournament kiegészítőTwilight Guardian x2 4 2 6
Legacy szettAzure Drake x2 5 4 5
Blackrock Mountain kaland módBlackwing Corruptor x1 5 5 4
The Grand Tournament kiegészítőJusticar Trueheart x1 5 6 4
Legacy szettSylvanas Windrunner x1 6 5 5
The Grand Tournament kiegészítőChillmaw x1 7 6 6
Blackrock Mountain kaland módChromaggus x1 8 6 8
Legacy szettYsera x1 9 4 12

Pakli változások

Legutóbbi változtatás: 2015.11.17 22:51-kor, az alábbi változásokkal:

Név Mana Támadás Élet
- The Grand Tournament kiegészítőNexus-Champion Saraad x1 5 4 5
+ The Grand Tournament kiegészítőJusticar Trueheart x1 5 6 4

#1

2015.11.01 21:53

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Szia! Kedvelem a kontrol priesteket, és ez jó decknek tűnik. Gratulálok hozzá. Ment a +

Sajna 3200 dustom hiányzik hozzá, úgyhogy egyenlőre várnom kell vele. :)

#2

2015.11.01 22:29

Nagyon tetszik ez a deck, és lenne egy kérdésem. Én kizárólag Control deckekkel szoktam játszani legtöbbet Control Warriorral természetesen. És az érdekelne, hogy ez a pakli a Control Warriornál többet tud e mutatni?, mert sajnos nagyon szívesen játszanék más koncepciókkal is, de erősebb deck-el nem igazán találkoztam még a játékban, de kissé monoton számomra. Tehát aki Control Warriorral játszik annak miért érné meg ezt a deck-et is használni mellette?, szerintem elég hülyén hangzik a kérdés:D, de szerintem megérted.
 Köszönöm a választ.

#3

2015.11.01 23:23

CsaBa profilképe

CsaBa (Fejlesztő)

BattleTag: CsaBa#2238

Kevés lap van meg belőle, de nem tűnik rossznak :)

#4

2015.11.02 00:58 | Válasz: (#2) Sarge (Diamond Common) hozzászólására

Hage profilképe

Hage (Tesztelő)

BattleTag: Hage#2792

Tapasztalt játékos

Control warrior ellen mentem sokat dragon priesttel is és ott volt hogy jobban bírtam a végjátékot mint ő. Ez persze nem megszokott, a warrior jó és a patron nélkül is veszélyes. Ezzel a control paklival eddig nyertem warrior ellen, de ez szerintem a sárkányoknak is köszönhető, mert nem bír velük. Vagy ellövi a shield slameket és kivégzéseket rájuk, vagy éppen a legendásokra használja el, de akkor meg a sárkányok szedik szét.

A leírásban nem hiába említettem Fjola Lightbane-t, akire egyszerűen rádobnak majdnem mindent csak hogy megszabaduljanak tőle. Ez a végjátéknál nagyon megbosszúlja magát. Druida ellen meg most volt egy olyan, hogy nem szedte le és Fjola lehozta nekem a meccset 3 kör alatt.

#5

2015.11.02 01:01 | Válasz: (#1) Maxxis (Epic) hozzászólására

Hage profilképe

Hage (Tesztelő)

BattleTag: Hage#2792

Tapasztalt játékos

Csere lapokat írtam amikhez találtam. Tudom hogy nem olcsó, de eddig próbáltam olcsó pakliakt összerakni és sajnos manapság ennél több kell. Én is még gyűjtésben vagyok, Darkbane és Justicar lenne a következő két kiszemelt :)

#6

2015.11.02 15:33 | Válasz: (#4) Hage (Tesztelő) hozzászólására

Ez esetben mindenképp kifogom próbálni:)

#7

2015.11.02 16:26 | Válasz: (#5) Hage (Tesztelő) hozzászólására

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Szia! Paletress hiányzik és Fjola, de most én is Justicar-ra gyűjtök... illetve inkább epic lapokat néztem ki... mert legendekkel nem állok olyan rosszul. :) .. úgyhogy várok tovább.... (pont ez a két lap a sava borsa a paklinak)

#8

2015.11.05 22:15 | Válasz: (#6) Sarge (Diamond Common) hozzászólására

Hage profilképe

Hage (Tesztelő)

BattleTag: Hage#2792

Tapasztalt játékos

Most már határozottan állíthatom, hogy jól megállja a helyét a pakli a control warrior ellen. A módosított paklival (lásd az update részt) eddig csak kettő control warriorral találkoztam, de mindkettőt legyőztem. Persze ez nem azt mutatja hogy nem nyerhetnek a pakli ellen, pusztán nálam ennyi eredmény áll rendelkezésre eddig és ott nyertem.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás