Összes pakli Új pakli

Sárkány pap Elise nénivel

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Hali!

A BRM érában imádtam a Dragon Priestet, szóval összeraktam egy kincskeresős paklit rá. Lassú pakli, sebessége a Control Warrioréval vetekszik, ezért létrázni nem igazán ajánlom, én is csak a questeket csinálom vele, igaz, rankeden. Nagyjából 50-55%-os győzelmi aránnyal megyek vele, egy 60-as Priest quest alatt jó ha 1-2 csillagot mozdulok előre. Viszont versenykörülmények között, ahol jó esélyel tudjuk mi ellen vihetjük csatába, jól jöhet, ezért is kategorizáltam Koncepció pakliként. Játszani vele pedig, számomra legalább is, élvezetesebb mint a legtöbb mai paklival.

Edit mondja: Most hogy már több meccsem van ezzel a paklival, azt kell mondjam megállja a helyét rankeden is, csak meg kell tanulni vele játszani, illetve nem árt a megfelelő metában használni :)

A Golden Monkey csak alternatív "win condition", a hozzánk hasonlóan lassú deckek ellen viszont fontos komponense a paklinak. Egyébként simán nyerhetünk a sárkányokkal is, akik egy midrange paklitól is elvehetik a board controlt.

Egy nagyon nehéz match upja van a paklinak, a Face Shaman. Ha nincs nálunk az Acidic Swamp Ooze amikor felrakja a Doomhammert, gyakorlatilag kikaptunk. Minden más ellen partiban vagyunk, és minél lassabb egy pakli, az esélyeink úgy nőnek.

Mulligan

Az elején meg kell próbálnunk a sárkány szinergiára mulliganelni. Az első 3 körben a legerősebb lapjaink ugyanis a Twilight Whelp és a Wyrmrest Agent, melléjük szükség lesz egy 4-5 manás sárkányra. Ez ilyesztően hangzik, de szerencsére nem ez az egyetlen early gameünk. A Northshire Cleric és a Museum Curator ugyanúgy megfelelnek első két körnek, viszont ilyenkor jó ha kapunk valami buffot is (Power Word: Shield, Velen's Chosen, Dark Cultist).

Hogyan nyerünk?

Roppant egyszerű, levisszük az ellenfél életpontjait 0-ra :) A viccet félretéve, három előre tervezhető módja van a győzelemnek:

1. Midrange paklinak álcázzuk magunkat! Ilyenkor a 4-5. körben elkezdünk kiépíteni egy board controlt, amit ha sikerül megtartanunk, illetve az ellenfél nem tudja megoldani az asztalunk, sárkányizomból be tudjuk fejezni a játékot. A board megtartásához szükséges lapok: Twilight Guardian, Holy Nova, Blackwing Corruptor, Entomb, Lightbomb, és Cabal Shadow Priest. Lényegében a pakli gerincét használjuk ki erőteljesen ilyenkor.

2. Klasszikus control játékkal! Ezt akkor alkalmazzuk, amikor esélyünk sincs 8-10. kör alatt izomból nyerni. Az előbb vázolt "midrange win" lapokkal ilyenkor csak akadályozzuk az ellenfelet, abban hogy fölénk kerekedjen. Itt nekünk lesz szükségünk asztaltakarításra, lényegében kivéreztetjük az ellenfelet. Mivel a mi lényeinknek általában több HP-juk van, ilyen-olyan rásegítésekkel jobban fogunk tradelni és lehetőleg az ellenfél hamarabb fogy ki a szuflából mint mi. Ilyen esetekben fog nagyon jól jönni: Entomb, Lightbomb, Justicar Trueheart, Chillmaw és Ysera.

3. Aranymajom! Az elhúzódó meccseket pedig a Word of Warcraft világának legendáival fejezzük be. Itt nem tudok konkrét dolgokat írni, csak hogy használjuk az eszünket. Van olyan szituáció amikor nem feltétlen a Golden Monkey azonnali kijátszása a legjobb play, illetve a kapott legendary lapokkal is roppant ügyesen kell bánni.

Poén magyarázó félóra

Acidic Swamp Ooze A nagy kérdés. Ha már ezt a mechanizmust használjuk, miért nem a jó öreg Hahn Solo? Hiába van meg goldenbe, ide jobb a kis takonyféreg. Két fegyvert szeretnénk vele rettentő mód leszedni, lehetőleg azonnal, viszont 6, illetve 7 kártyát az esetek többségében nem szeretnénk húzni. Ugyanis a Face Shaman Doomhammerje és Lord Jaraxxus 3/8-as csodája az, ami a legveszélyesebb ránk nézve.

Museum Curator Ez a lap zseinális. Ha nem sikerült volna sárkányokat húzni az elején, kereshetünk vele valamit, ami remélhetőleg megmenti az early game-ünk (Zombie Chow, Loot Hoarder, Deathlord. A játék későbbi fázisaiban pedig olyan kártyákat nyerhetünk ki belőle mint egy 2. Chillmaw vagy Sylvanas Windrunner.

Brann Bronzebeard sok lapunkkal kombózik. 13 lényünkkel érdemi módon tudjuk kihasználni a dupla battlecryt, plusz Elise Starseeker két térképet is elhelyezhet a paklinkban.

Entomb, illetve a Shadow Word: Death hiánya. Lehet ezt nyugodtan 1-1 vagy 0-2 arányban is játszani, akár hármat is játszhatunk ebből a 2 kártyából, ízlések és pofonok. Én nagyon megszerettem az Entombot, és nem érzem hiányát ebben a pakliban a 3 manás leszedésnek.

Lightbomb Sokat agyalok azon hogy 1 vagy 2 legyen a pakliban. Jelenleg egy darabbal játszom, elégnek tűnik, de lehet a 2 a jó megoldás.

Chillmaw A Grim Patronok ősellensége... vagy valami olyasmi akart lenni. Most, hogy már nem charge-olnak a kis törpék, igen jó lett ellenük és minden más kétszer terülni képes midrange és tempo pakli ellen használható kártya. Mellesleg sárkány is, így szerintem megkérdőjelezhetetlen helye van a pakliban.

Ez egy kiváló pakli!

11

Zsee profilképe

Zsee (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Zsee#2763

Tapasztalt játékos

Létrehozott paklik: 19

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 15.16 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Paladin

Priest lapok

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettNorthshire Cleric x2 1 1 3
Legacy szettPower Word: Shield x2 1
Blackrock Mountain kaland módTwilight Whelp x2 1 2 1
League of Explorers kaland módMuseum Curator x2 2 1 2
The Grand Tournament kiegészítőWyrmrest Agent x2 2 1 4
Curse of Naxxramas kaland módDark Cultist x1 3 3 4
Legacy szettHoly Nova x1 3
Goblins vs Gnomes kiegészítőVelen's Chosen x1 3
Legacy szettCabal Shadow Priest x1 6 4 5
League of Explorers kaland módEntomb x2 6
Goblins vs Gnomes kiegészítőLightbomb x1 6

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettAcidic Swamp Ooze x1 2 3 2
League of Explorers kaland módBrann Bronzebeard x1 3 2 4
Blackrock Mountain kaland módDragonkin Sorcerer x1 4 3 5
League of Explorers kaland módElise Starseeker x1 4 3 5
The Grand Tournament kiegészítőTwilight Guardian x2 4 2 6
Legacy szettAzure Drake x2 5 4 5
Blackrock Mountain kaland módBlackwing Corruptor x2 5 5 4
The Grand Tournament kiegészítőJusticar Trueheart x1 6 6 3
The Grand Tournament kiegészítőChillmaw x1 7 6 6
Legacy szettYsera x1 9 4 12

Még több Control Priest pakli

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás