Összes pakli Új pakli

Standard- Hodir fiai! ( Whizbang's Workshop )

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Year of the Mammoth hátlap! Year of the Mammoth hátlap

Üdvözletem!

Mai alkalommal egy újabb Shaman paklit hoztam nektek ami az előző elemental Shaman paklival ellentétben ez már egy kicsit izgalmasabb lesz. 

Itt ugyanis Shudderblock és Son of Hodir lapoké lesz a főszerep. Együtt használva őket sok kicsi Giant lap fog landolni a paklinkban, amiket ha felhúzunk azonnal landolnak is a pályán. Ez persze elsőre jól hangzik, és valamilyen szinten az is, ám vannak buktatói a dolognak.

Először is nem mindegy mikor sütjük el ezt a kis trükköt a játék előre haladtával.

Ha túl korán, már ha mondhatom ezt ekkora mana költségek mellett, akkor hátrányt jelenthetnek az extra lapok, melyeket bekevertünk a paklinkba. Ekkor ugye előfordulhat hogy adott szituációkra nem lesz válaszlépésünk, mert egy Giant lapot húztunk fel az egyéb hasznos lapok helyett, melyek esetleg pont megoldanák az adott szituációt. 

Ha pedig a játék legvégén kevered be őket akkor meg előfordulhat hogy túl sokat húzol belőlük, és ha megtelik a harctér, akkor pocsékba ment a többi. Laphúzás tekintetében pedig van bőven lehetőség, de erre majd később kitérek. Szóval valahogy el kell találni azt a bizonyos arany középutat ezzel a Shudderblock + Son of Hodir combo-val. 

Viszont ha nem akartok ezzel foglalkozni akkor a Shudderblock mellé van más lehetőség is. Ilyen például a Fire Elemental, ez viszont azért kakukktojás, és gyakorlatilag pazarlás, mert Shudderblock legendás kiköti ugye, hogy ellenséges hőst ilyenkor nem sebez, más lény battlecry-os lap. Úgy hogy erre ha lehet ne pazaroljátok el a Shudderblock képességét. 

A Disciple of Golganneth már egy fokkal érdekesebb választás a Shudderblock mellé. Ugyan van pár Overload kártya  pakliban azok mana költsége igazából elenyésző. Már mint nem feltétlen éri meg olcsóbbá tenni őket a Disciple of Golganneth-el, mikor alapból nem drága lapokról beszélünk. Lightning Bolt, Ancestral Knowledge, és Lightning Storm, ezek mind olcsó lapok. Ráadásul régi mivoltukhoz képes már csak 1 Overload-ot kapunk értük. Gondolom vannak akik emlékeznek még mikor a Lightning Storm, és az Ancestral Knowledge még 2 Overload-al rendelkeztek. 

A Disciple of Golganneth inkább a Shock Hopper mellé jöhet jól, ha esetleg abból sikerül valami jóval nagyobb Overload kártyát szereznünk. Erre pedig azért van esély. Ha már Shock Hopper, akkor visszakanyarodva a Shudderblock-hoz, ez a két lap is jól kombinálható egymással. Talán annyira nem nagy szám, de azért a Shaman arzenálban van jó pár olyan Overload lap ami hasznos is. Egyelten szépséghibája az egésznek a random faktor, de ez is teszik legalább változatossá is a játékot. 

Shudderblock mellé ami még igazán hasznos lehet az Burrow Buster. Kincsásásra egyébként még ott van nekünk a Burrow Buster mellet a Digging Straight Down is. Deathwing the Destroyer-t pedig direkt nem említettem még eddig. Noha hasznos tud lenni a battlecry képessége, azért szerintem ez egyértelmű hogy nem igazán hasznos a Shudderblock-al együtt. :)

A Son of Hodir + Shudderblock combo-t előkészületeit is igen csak eltudja rontani ez a lap. Mivel kijátszásakor gyakorlatilag pucolni akarjuk az asztalt, tehát jó eséllyel legalább 2 db ellenséges lénytől megszabadulunk, akkor előfordulhat hogy az előbb említett 2 lapot a Deathwing the Destroyer kikaphatja a kezünkből. 

Ez persze így is a legrosszabb forgatókönyv, de nekem például régebben mindig olyan szerencsém volt a különböző Deathwing lapokkal, Deathwing, Deathwing, Dragonlord, Deathwing, Mad Aspect hogy idő előtt landoltak mindig a kezembe. 

Egy szó mint száz, a lényeg hogy Shudderblock-t ne pazaroljátok Deathwing the Destroyer-re! Egyébként a Deathwing the Destroyer nyugodtan kukázható, én a poén kedvéért tettem a listába!

Említettem korában a laphúzást is, nos bőven van lehetőség rá ebben a listában. Talán még túl sok is így első ránézésre. 

Flowrider hasznos és gyakorlatilag célzott laphúzás, feltétele pedig viszonylag könnyen teljesíthető. Igen viszonylag ugyanis bár van Overload lap elég a lsitában, szerintem, ettől függetlenül könnyen előfordulhat hogy pont nem lesz nálunk egy ilyen se, olyankor pedig a Flowrider is haszontalanná válik. Viszont maga a lap olcsó, így könnyedén odafér egy egy kijátszandó Overload-os lap mellé, csak be kell kalkulálni a mana költségbe. És máris extra lapokhoz jutottatok hozzá. 

Ancestral Knowledge már említve lett korábban, 2 mana 2 laphúzás, a Mage, Hunter kasztok anno sírtak volna egy ilyen lapért. Bár a többi kaszt is valószínűleg, kivéve a Rogue, meg Druid, ők már régebben is tudtak csalni eleget. :P 

Fairy Tale Forest location, vagyis helyszín lap, ezt jó eséllyel nem fogják tudni semmivel se eltakarítani, így fix laphúzás minden tekintetben. A Workshop Janitor még egy érdekes adalék a Fairy Tale Forest mellé. A Workshop Janitor 2 laphúzása bőven elég, 2 együtt már 4 laphúzást jelent alapból.

NEM KELL a Shudderblock-al együtt használni őket, jó! Illetve poén kedvéért kipróbálhatjátok, de én szóltam előre! :D

És végül a Card Grader szintén hasznos, mint laphúzás, Tudom hogy nem konkrétan az, de gyakorlatilag majdnem olyan mintha az lenne. Ezt a lapot se feltétlenül ajánlom a Shudderblock-al együtt. Önmagában is elég a Card Grader képessége. 

Nagyjából ennyit szerettem volna a paklival kapcsolatban. Ezzel pedig végére is értem a bemutatónak! 

Szóval ez a Son of Hodir dolog a Shudderblock-al együtt jól hangzik elsőre, de nem feltétlenül olyan jó móka. Igazából vagy bejön és jól jártok vele vagy nem és hátrányt jelent a továbbiakban. De ahogy említettem is van más alternatíva is. 

Régebben a Snowfury Giant-el akartam valami hasonló combo paklit összerakni, többé kevésbé sikerült is, de had ne mondjam mennyit tudtam vele nyerni. Ez talán egy fokkal megbízhatóbb mint az volt anno, de nem feltétlen mondanám erősnek, inkább érdekesnek. Kár egyébként hogy az ellenfelet nem lehet sebezni battlecry képességekkel közvetlenül a Shudderblock kijátszása után, de valahol azért érthető is. Minden esetre egy Fire Elemental jóval nagyobbat szólt volna így. 

Nem is szaporítom tovább a szót, akit érdekel a lista az tegyen vele egy próbát, és jó szórakozás kívánok hozzá!

0

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 464

365 napon belül: 46

Átlagos értékelés: 2.09 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Shaman lapok

Név Mana Támadás Élet
Festival of Legends kiegészítőFlowrider x2 1 2 1
Core szettLightning Bolt x2 1
TITANS kiegészítőShock Hopper x2 1 1 2
10. évfordulóThrall's Gift x2 1
Core szettAncestral Knowledge x2 2
TITANS kiegészítőDisciple of Golganneth x2 2 2 3
Whizbang's Workshop kiegészítőFairy Tale Forest x2 3 2
Core szettLightning Storm x2 3
Showdown in the Badlands kiegészítőDigging Straight Down x2 4
Core szettFire Elemental x2 6 6 5
Whizbang's Workshop kiegészítőShudderblock x1 6 5 5

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Whizbang's Workshop kiegészítőCard Grader x2 3 2 4
Showdown in the Badlands kiegészítőBurrow Buster x2 5 6 5
Whizbang's Workshop kiegészítőWorkshop Janitor x2 5 5 5
TITANS kiegészítőSon of Hodir x2 8 8 8
Core szettDeathwing the Destroyer x1 10 12 12

Még több Shaman pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás