Összes pakli Új pakli

Wild Quest Druid

Minden információCsak a pakli lapjai

Sziasztok!

Öregapámhoz hasonlóan nekem is van egy Wild paklim, amit kiegészítőről kiegészítőre toldozgatok-foldozgatok, ez pedig a Quest Druidom, ezt szeretném veletek megosztani.

A deck lényege egyszerű, az első körökben pihenünk hogy 5-6. körre kész legyen az Untapped Potential, onnantól pedig a Choose One lapokkal visszatérünk a meccsbe.
Ez egy kontroll összeállítás, sok leszedéssel, board wipe opcióval, amelynek az a lényege, hogy teljesen kifárasszuk az ellenfelet, és a végtelen lategameünkkel legyűrjük őt. (A Jade Idol egy kifogyhatatlan paklit és folyamatosan növekvő minionhordát ad nekünk a quest teljesítése után.)

Nagyon sok felállást próbáltam, szerintem ez a legerősebb, legstabilabb - viszont mindenképpen a leglassabb is. A Wrath, Archspore Msshi'fn, Ferocious Howl, Branching Paths csomag az earlygame stabilizálására szolgál, védjük magunkat az aggro ellen miközben igyekszünk mindig egy manát szabadon hagyni, hogy az Untapped Potential is pörögjön szépen. Ha nagyon ránkzúdult a pokol, egy hatodik körös Hidden Oasis óriási segítség tud lenni. A Swipeok és a Starfallok a token deckeket verik vissza becsülettel. Bloodmage Thalnos egy kulcsfontosságú lap, rendkívül sokat számít az a +1 sebzés az AoE spelljeinknél, olcsó, flexibilis Legendary, akire mindenképp szükségünk van.

Ha a 4-5. körre stabilizálódott a helyzet, és az új hero powert is megkaptuk, ideje átváltani erőnyerő módba: egy hatodik körben elsütött Nourish nem csak újratölti a kezünket, de rampet is biztosít, így már a hetedik-nyolcadik körben pakolászhatjuk ki a 9-10 manás lapjainkat. Ha midrange deck ellen játszunk, akkor az Oasis Surger, Sky Gen'ral Kragg és Siamat hozhat vissza bennünket. Az 5 mana 2x 5/5 rush lényt nem kell magyarázni, a kalózkapitány olcsó 4 sebzés leszedés ami egy apró tauntot is hagy a boardunkon, a Djinn pedig egy elképesztően flexibilis kártya: általában Rush és Windfury kombóval éri meg kivenni (hogy eltüntessünk pl. két darab 5/6-os testet is akár) vagy Rush + Divine Shielddel egy hat életű lény eltávolításáért, ami még egy 6/6-ot hagy nekünk hátra. Nagy ritkán Taunt + Divine Shield is használható, de az, hogy a Rush-al azonnali hatást tehetünk a boardra a legtöbb esetben jobb választás lesz.

A lategamere érkezve a fő mutatványunk Ysera, Unleashed lesz, őt igyekezzünk kipakolni amilyen hamar csak lehet - a hét ingyen sárkány óriási meccsfordító erővel bír. Cenarius egy közepes Legendary, de már magában is megéri kitenni a két 4/4-es tauntért, viszont nyilván az a cél, hogy minél nagyobb legyen az asztalunk, mikor megérkezik Illidan ellenfele, hogy a lehető legtöbbet kisajtoljuk a +2/+2 effektből. Illetve lategamere élesedik Archspore Msshi'fn második alakja is: a 9/9 taunt + 9/9 taunt és rush is hatalmas valuet rejt. Meg kell még említeni a Kun the Forgotten King + Sathrovarr kombót, ami 19/19-nyi értéket varázsol az asztalunkra, kapunk 10 armort, és cserébe még a kezünkbe és a deckünkbe is kerül egy Kun. Az Elfeledett Király egyébként is a legerősebb lapjaink közé tartozik, hiszen egy 0 mana 7/7 +10 armor kártyává válik a quest teljesítése után. Sathrovarrt minden esetben csak Kunra toljuk el, és várjuk meg, míg a két lap egyszerre a kezünkbe nem kerül (kivéve ha Kun nélkül épp meghalnánk). Ha semmi sem válik be, még mindig ott a Jade Idol: ezt csak akkor kezdjük kijátszani, mikor már csak 5-6 lap van hátra a deckünkből, különben hamar elrontja az egész topdeckelésünket, és nem a fontos kártyáinkat fogjuk húzni. Legtöbbször nem jut el odáig a meccs, hogy csak a Jáde uraságokkal nyerjünk, ők csak amolyan Fatigue elleni életbiztosításként vannak itt.

Egyéb flex lapok:
Wardruid Loti: 3 mana 4/6 rush, poisonous, +1 spell damage - Loti a deck svájci bicskája, aki sok helyzetből fog kirángatni minket. Leszedhetünk vele egy nagy miniont, tauntnak használhatjuk, felerősíthetjük vele az AoE spellünket vagy a Wrath-et, egyszóval, kiváló kis kártya ez.
Naturalize és Maiev Shadowsong - Single minion leszedések. A kis spell az ellenfél overdravolására is jó, Maiev pedig egy 4/3-as testet is ad mellé. Bár az új Legendary egyáltalán nem kötelező a deckbe és szinte bármivel helyettesíthető tetszés szerint (Ragnaros the Firelord, Loatheb, Zilliax, de tényleg akármi más, akár nem legendás lap) én mégis őt tettem be, mert a mid és lategameben is hasznos lehet, ha egy nagyobb fenyegetést kell megoldani, és a pakli erről az oldalról elbírt még egy kis Neutral támogatást.
Poison Seeds - Kell és kész. Mech Pala/Hunter, buffolgatós deckek, Resurrect Priest és egyéb deathrattle cukiságok, Demon/Darkest Hour Warlock  - Wildban egyszerűen TÚL KÖNNYŰ óriási boardot eőrántani a semmiből, és a Seeds ezt akadályozza meg. Tempo visszanyerésére is ellőhető (pl Mech deckek magnetize lapjai ellen), de az igazi 9-10 manánál lesz, hiszen Starfallal vagy Bloodmage Thalnos+Swipeal kombinálva teljesen lepucolja a boardot (a deathrattle lények által idézett dolgok hamarabb mennek ki, mint a faszörnyecskék, úgyhogy nem mindig, de tíz esetből nyolcszor igen)

Köszönöm szépen hogyha végigolvastad, remélem tetszeni fog a deck, szerintem elképesztően szórakoztató és kompetitív egyszerre (jelenleg Gold10-ben tanyázom, de nem játszottam a hónapban túl sokat), jó szórakozást kívánok!

Szöcsi

 

Ez egy kiváló pakli!

5

Shan'do Malfurion HearthstoneSzöcsi profilképe

Szöcsi (Rare)

Létrehozott paklik: 9

365 napon belül: 1

Átlagos értékelés: 11.89 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Druid lapok

Név Mana Támadás Élet
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőJade Idol x1 1
Hall of Fame szettNaturalize x1 1
Saviors of Uldum kiegészítőUntapped Potential x1 1
Classic szettWrath x2 2
Ashes of Outland kiegészítőArchspore Msshi'fn x1 3 3 4
The Witchwood kiegészítőFerocious Howl x2 3
Rastakhan's Rumble kiegészítőWardruid Loti x1 3 1 2
Kobolds & Catacombs kiegészítőBranching Paths x2 4
Curse of Naxxramas kaland módPoison Seeds x2 4
Basic szettSwipe x2 4
Saviors of Uldum kiegészítőOasis Surger x2 5 3 3
Classic szettStarfall x2 5
Saviors of Uldum kiegészítőHidden Oasis x1 6
Classic szettNourish x2 6
Classic szettCenarius x1 9 5 8
Descent of Dragons kiegészítőYsera, Unleashed x1 9 4 12
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőKun the Forgotten King x1 10 7 7

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Classic szettBloodmage Thalnos x1 2 1 1
Ashes of Outland kiegészítőMaiev Shadowsong x1 4 4 3
Galakrond's Awakening kaland módSky Gen'ral Kragg x1 4 2 3
Saviors of Uldum kiegészítőSiamat x1 7 6 6
Descent of Dragons kiegészítőSathrovarr x1 9 5 5

Még több Druid pakli

#1

2020.04.08 12:04

Mr. Gábor profilképe

Mr. Gábor (Golden Rare)

Közepes játékos

Keres: Gyakorló társat

Úgy vagyok ezzel az archetípussal, mint Szikora Robi: "Szertelek is, meg Nourish..". :D

Ment a felfelé mutató kék nyíl!

#2

2020.05.01 15:28

Kacsito profilképe

Kacsito (Lich King) - Közösségépítő

BattleTag: Kacsito#21724

Közepes játékos

Keres: Gyakorló társat

Hoho mar csinálom is a helyet a Kragg-nak, jó ötlet!

Bár... az a Mennydörgõ komisz egy jószág.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás