FórumÁltalánosEddigi legjobb év eleji kieg? (2014-2021)

Melyik volt a legjobb év eleji kiegészítő szett? (végeredmény)

Classic (2014, csak, hogy Kacsito is beszálljon a szavazásba :D )
12.5%
Blackrock Mountain (2015)
12.5%
Whispers of the Old Gods (2016, a Kraken Éve)
12.5%
Journey to Un'Goro (2017, a Mamut Éve)
12.5%
Witchwood (2018, Holló Éve)
12.5%
Rise of Shadows (2019, a Sárkány Éve)
12.5%
Ashes of Outland (2020, a COVID.., vagyis a Főnix Éve)
12.5%
Forged in the Barrens (2021, a Grifon Éve)
12.5%

Eddigi legjobb év eleji kieg? (2014-2021)

3

Mr. Gábor (Epic) - Közösségépítő

Mr. Gábor profilképe

BattleTag: RagingBull#2350

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

2021.08.01 13:31

Sziasztok!

Itt egy szavazás a legjobb év eleji kiegekről. Általában minden évben ezek a leggyengébbek, de sok esetben meghatározzák az adott évet design vagy újabban történet szempontjából is.

A kommentekbe írjatok rangsorokat, akár több szempont szerint: pl. erőszint, FUN-szint, kreativitás, újdonság, lore stb.

2021.08.01 13:45

Mr. Gábor profilképe

Mr. Gábor (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: RagingBull#2350

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Erőszint: AoO, FitB, RoS, Classic, JtU, WotOG, BRM, W

FUN: WotOG, JtU, BRM, Classic, FitB, AoO, RoS, W

Újdonság: Classic, AoO, JtU, W, WotOG, BRM, RoS, FitB

Kreativitás: JtU, Classic, AoO, WotOG, RoS, BRM, FitB, W

Szerkesztve: 2021.08.01 13:47

2021.08.01 21:15

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Journey to Un'Goro látom sokak kedvence volt. Nem is csodálom tematikája tán annak volt a legjobban eltalálva. És egész jó lapokat is kaptunk bár a questek hagytak kivetni valót maguk után. Főleg a mage és rouge voltak nagyon op-k. Rouge quest lapján kívül volt még egy másik olyan lap ami annyi nerfet kapott?

A többi quest meg azért volt kritikán aluli mert használhatatlanok voltak. tán a warrioral voltak még próbálkozások, és a híres discard quest warlock amit sokan sajnáltak akkor hogy nem működött még akkoriban.

Én személy szerint elvoltam Un'Goro világában pl akkori Quest-es paladinnal csináltam meg az 500wint aranyportréhoz.  Igen még akkoriban több kedvem és időm is volt kínozni magam. :D

Tematikailag  amik tetszettek még Un'Goron kívül a Whispers of the Old Gods, Witchwood, és végül a Blackrock Mountain,

Bár az új Old God-ok megleptek és tök jó nosztalgiázási lehetőséget adtak, valahogy nálam már nem ütöttek akkorát mint a Whispers megjelenésekor. 

Un'Goro és Witchwood között vacilláltam de végül az Un'Goro mellett döntöttem mert azzal jobban elvoltam, több kreatív paklit tudtam építeni ebben a kiegben, de a Witchwood se sokkal marad le, nálam legalábbis. 

Tematikailag Un'Goro után azóta is ez a másik kedvenc kiegem. Akik esetleg ismerik az első Fable játékot ahol a farkasemberes rész van, na nekem ez a kieg valami hasonlót nyújtott hangulatban. 

Witchwood-nál sajnálom amúgy hogy ezt az echos mechanikát azóta se hozták vissza, szerintem egész ötletes volt.

Blackrock Mountain nálam egyértelműen a sárkányok vitték el prémet. Főleg sárkányos paladinnal játszottam rengeteget ebben az időben. Fúra lehet most azoknak akik elolvassák ezt, hogyha paladinnal ebben az időben annyit játszottam akkor hogy hogy csak majd 2 év után Un'Goroban lett meg az arany hősportré?

A válasz elég egyszerű, olyan hogy sárkányos paladin nem nagyon volt, vagy ha igen akkor meta szinten nem csak off-ban esetleg. A másik dolog az hogy én ezt a saját paklit élveztem annyira hogy az se zavart ha nem nyerek. Igen ekkoriban a régi rendszerben az hogy rank 15-10-re eltudtam jutni nekem már bőven elég volt. Főleg hogy ha valaki emlékszik simán visszatudtál onnan még esni rank 20-ra.

Régi "szép" idők. :)

És nagyjából ennyi. A további felsoroltak közül egy se igazán fogott meg sajna. 

Lesz majd ilyen szavazás év végi kiegekkel is? Szerintem az is elég izgalmas lenne, bár gondolom hogy a DeathKnightok mindent vinnének. :D

Szerkesztve: 2021.08.01 21:18

2021.08.01 22:04

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Witchwood mert akkor kezdtem, de aztan rájöttem, hogy a Lucentbark amihez először kezdtem törni craftolni lapokat az Rise of the Shadows volt :D

De rég is volt, mindenesetre Tess, Baku, Shudder, Genn mind megvannak. Az elsővel akkor kezdtem amikor majdnem már rotált, a többit csak wildra gyártottam.

Ha viszont a wildra gyártottam és márpedig sok olyat tettem, akkor biz Old Gods, amugy meg nekem is Un'Goro a legjobb hangulat. Elise the Trailblazer rajta van a bakancslistán, de a warrior quest is tetszik, meg a rugó de csak az infinity war 2.0 miatt :D

A pala quest meg egyszerűen kinyílt, és sanszos, hogy nekem is azzal lesz meg a golden portret :D

There must always be a Hearthstone Hungary…

2021.08.01 22:17

Kacsito profilképe

Tapasztalt játékos

Classicról egy szó, gyűjtom aranyban, és nem veszek mást goldból csak Classic pakkokat. Amit török abból arany szupereket gyártók mint Defender of Argus, vagy Earthen Ring Farseer. Knife Juggler mindig nagy kedvenc volt, és most több dekkemben is használom, így már megéri a pörgős kés animáció.

Szomorú, hogy a full gyűjteményem nem volna elég dustban a craftra.

Marad a bontás, meg abból a craft.

Irány a full golden játék menet: ha komoly szintet érek el itt (amin keményen dolgozom), akkor Wild marad ökörködésre, meg golden Whizbang the Wonderful, hogy lássam az új lapokat is.

Standard nekem kikopott, már nem lesz sosem standard legenda rangom, de nem is érzem, hogy megérné lefarmolni. Ami viszont nagyon tetszik, az a full golden Core dekkek használata. Sok win kellett a feloldáshoz, és meg nem is vagyok kész, mert az 5k egy dolog, de 500w kell minden kaszt specifikus Core legendary laphoz is. Ezeket is Classicban farmolom, hiszen itt minden kaszttal lehet nyerni, csak gyakorlás kérdése! :)

Ezen felül vagány az egyszerűség, és a tiszta szabályok, a minimális lapgenerálás, szóval a Classic minden, amit nem akarsz az örökké változó meg szuperfriss metacserebere standardban, de közben számítanak a döntéseid, a megérzéseid, a meta ismereted, ami fontos lehet egy jó sikerélményhez. ;)

Szerkesztve: 2021.08.01 22:23

2021.08.02 19:46

VasPaladin profilképe

VasPaladin (Diamond Rare) - Közösségépítő

Szia!

Röviden az én benyomásom:

-Klasszik: Számomra a retrózás módja, ami hasznos funkció, komoly létrázásokba viszont nem fogok belekezdeni. Általában 1-2 menetet lepörgetek és pár hét, vagy hónap után ismét előveszem. ( sokszor mondtam, de ez a klasszik már nem az, mint régen.)

-Blackrock Mountain: A küldetés eseményét szerettem, akkoriban sok egyedinek ható kártyát kaptunk, megjelent a Grim Patron és leuralt mindent. Dragon Consortal egész jó sárkánypala paklikat lehetett létrehozni. Chromaggus-t egész különleges lapnak tartottam. A Naxxramas után már nem volt egy nagy durranás a kalandmód, de ekkor még boldogan végigjátszottam.

-Old Gods: Nem volt kifejezetten a kedvencem, C'Thun-t hamar meg tudtam unni. Murloc pala kapott egy pillért: Vilefin Inquisitor. Megemlítem még: Steward of Darkshire, Selfless Hero, Rallying Blade Kombócsomagként jött, effektíven szerepelt, mégsem tartozott a legkedveltebb stílusom közé. Viszont Ragnaros, Lightlord- elvállalta az azonnali kraftalany szerepét.

-Ungoro: Minden palalapot imádtam. Kiemelem: Sunkeeper Tarim És nem Nerfelték!. :D, Spikeridged Steed, A küldi, amit a mai napig ki akarok használni maximálisan, és keresem a rá épülő paklikat! Hydrologist-Ez minden volt amit csak akartál, és az egyik legmókásabb murloc Primalfin Champion.

-Witchwood: Oddpala+Evenpala többet nem kell mondani :D vagyis The Glass Knight, Silver Sword, Bellringer Sentry és a togwaggle paklihoz egy Rebuke.

-Rise of Shadows: Megjelent az egyik kedvenc palatípusom, a Duel! pala. Napvilágot látott egy brutál secret egy secretes hőssel Commander Rhyssa+[Never Surrender]. Ha elég gyenge is volt, de a sárkánypalát is láthattuk megint.

-Ashes of the Outland: Libram paladin+Primal egységek és új kaszt bevezetése, nagy vállalás, nekem bejött. Keveset demon huntereztem azóta, erős kaszt, (nem ebben a kiegben, de mostanság játszottam a deathrattlés DH-val, olyan se túl poén,de nem is rossz)

-Barrens: Kiegészítő, mini szettel, emiatt is előnyben van a többi kieggel szemben. Több a lap, több lehhetőség jobb, újabb paklik létrehozásában.

Megjelentek a Gwenthez hasonlatos spell elnevezések mint fire, holy stb. Nem egy nagy szám, de jobb vele mint nélküle.

A lényeg hogy a secret paladin ismét erőre kapott, és (sajnos de jogosan) nerfeket kapott. De még így is játszható maradt. Grafikailag ez a kieg sikerült a leggyengébbre

A felsorolt kiegek közül ha választanom kéne, vagy az Ungoro, vagy a Rise of Shadows lenne a trónon.

2021.08.02 20:48 | Válasz: (#5) VasPaladin (Diamond Rare) hozzászólására

Kacsito profilképe

Tapasztalt játékos

Nem tudom miért de a Bellringer Sentry az egyik kedvenc lapom :D

2021.08.02 20:51 | Válasz: (#6) Kacsito (Hall of Fame) hozzászólására

VasPaladin profilképe

VasPaladin (Diamond Rare) - Közösségépítő

Jó a grafija, a hangja, és egész rendben van maga a lap is! :D

2021.08.03 08:58

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Un'goro a kedvencem. Jó volt akkoriban Hunterezni. A Crackling Razormaw nagyot alakított az adptációkkal.

Priest is mókás volt Elise the Trailblazer-rel. Máig beteszem.

Velem együtt jónéhányan szivatták magukat a Quest Warlockkal.

És eddigre már biztosan tudtam, hogy megéri pénzt is költenem, éltem a játékot.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás

Karácsonyi dekoráció