FórumEgyébWeboldal javaslatok/észrevételek

38. oldal / 45 oldal

#741

2023.09.30 18:16

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

10. évfordulóval kapcsolatos tartalmak az oldalon:

Hearthstone Hungary Admin

#742

2023.10.01 15:05

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Hibajavítások, biztonsági fejlesztések:

  • A pakli kód importáló mostantól csak gyűjthető lapokat fogad el
  • A pakli kód importálás során, ha egy Legendary lapból 1-nél több szerepel a pakliban, akkor erre figyelmeztetni fog, és 1-re állítja
  • Ha egy pakli hibás, akkor ez mostantól kiírásra kerül a kész pakli oldalán
  • A kész pakli oldalon mostantól nem az adatbázis alapján kerül kiiratásra a pakli lapjainak száma, hanem ott adja őket össze, majd összehasonlítja az adatbázisban található számmal (ha nem egyezik, hibát ír)
  • A Twist pakli készítőben nem lehet az időzítés dátuma későbbi, mint az aktuális hónap utolsó napja
  • Mostantól, ha a pakli készítő scriptjében hiba van (pl. mert rossz a kártyák URL-je), akkor a pakli készítő hibaüzenetet fog dobni és alaphelyzetbe áll (kitörli az összes kártyát). Így többé nem fordulhat elő, hogy valaki véletlenül hibás lapot használva, vagy átírt URL-t használva próbál elmenteni egy hibás paklit

HSHU v28.0.4

Szerkesztve: 2023.10.01 19:16

Hearthstone Hungary Admin

#743

2023.10.02 22:22

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

4 új hátlap és 11 új hős került be az adatbázisunkba.

Eddig sztrájkoltak a hátlapok, július óta egy új sem volt (mármint a játékban igen, de a játék API-jába valahogy nem kerültek bele), na de most...

A 4 új hátlapot már kiválaszthatjátok pakli készítéskor ajánlott hátlapnak, illetve a pakli készítő, kártyák, gyűjtemény, aréna értékek, aréna készítő oldalakhoz beállíthatjátok a testreszabás oldalról, hogy míg tölt az oldal ezek egyikét lássátok (vagy használhatjátok a RANDOM opciót, mint én).

Agusuztus Szeptember OktóberNovember

Új hősök a múlt heti patch-ből, már kiválaszthatjátok őket pakli készítés, illetve szerkesztés során:

Gladiator Mograine 	Omen, Chained 	Investigator Xyrella Kabal N'Zoth C'Thun Stepfather Lor'themar Nozdormu Trapper Maiev Jade Lightning King Thorim Arena-Champion Rokara

Hearthstone Hungary Admin

#744

2023.10.03 20:14

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

The Jailer kitiltva Wild-ból és Standardből a legújabb patch alapján.

Bár múltkor azt mondtam, hogy olyan nem lesz, hogy egy lap ki van tiltva wild-ból és standardből is, mert akkor az már nem gyűjthető kártya, de mivel a Blizzard csak ideiglenesen tiltja, tehát így teszünk mi is, nem állítjuk nem gyűjthetővé. Így láthatjátok a pakli készítőben, de kiválasztani nem tudjátok (ehhez egy kis fejlesztés is kellett, mert eddig kiválasztható lett volna).

A pakli lapjainak szerkesztése oldal mostantól pirossal jelzi a kiválasztott lapoknál a kitiltott lapot.

A kiválasztott lapok hossza mostantól sokkal nagyobb lehet, mint eddig.

Ennyit a Jailerről

Továbbá a Wiki oldalakon a régi kalandok ellenségeiről szóló összefoglaló Wiki oldalon nem voltak az ellenségek középre igazítva, mert onnan hiányzott a design, ez most pótolva lett.

HSHU v28.0.5

Hearthstone Hungary Admin

#745

2023.10.06 10:02

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Nagyobb változások érkeztek!

Pakli készítő fejlesztések

  • A Hiányzó lapok szűrőben nincs már három opció, hanem csak kettő "Hiányzó lapok (Ne jelölje)" és "Jelölje".
  • A kiválasztott lapok részen többé nem lehet kivenni a lapokat kattintással, vagy mobilon érintéssel, erre a célra mostantól a "kukát" használjátok. Így ott is lehet már a kártya nevére nyomni és megnézni a tooltipet, vagy a kiegészítő ikonra vinni az egeret, hogy lásd a kiegészítő nevét.
  • A "kuka" ikonja megújult, és az animációja is, illetve végre éjjeli témában is jól látható.
  • Szintén a kiválasztott lapok részen a Standard/Wild ikontól balra és jobbra is lett 5px-nyi szabad hely, így szellősebb lett és jobban átlátható.
  • Hibajavítás: Eddig a hiányzó lapok jelölése elveszett, ha valamelyik másik szűrőn állítottál (pl. Mana, vagy Szettek), és akkor újra ki- illetve be kellett kapcsolni a hiányzó lapok szűrőt, de többé nem kell! Ez most javítva lett. Végre tökéletesen működik a hiányzó lapok szűrő is.
  • Hibajavítás: Ha a hiányzó lapok jelölve voltak, akkor a Legendary lapokat fekete-fehérre változtatta, ha rendelkeztél 1 darabbal, pedig azokból nem rakható 2 a paklikba, úgyhogy most ez is javítva lett.
  • További apró hibajavítások és design fejlesztések a pakli készítőben (a változások a Twist készítőt és a pakli lapjainak szerkesztését is érintik).

​​Costumed Singer-nél éppen rajta van az egér a kukán.

Fejlesztett pakli készítő

Profil > Tartalmaim oldal

  • Mostantól a "Kedvelt paklijaim" részen is csak az éppen látható paklik töltenek be (5 db), így nem tölt be több száz, ha valakinek több száz kedvelt paklija van. Ránézésre egyébként változás nem látható, leszámítva azt, hogy már a "Formátumot" is írja.
  • A "Kedvelt lapjaim" rész teljesen megújult a "Kártyák" oldal kinézete alapján, és itt is csak az éppen látható lapok töltenek be, illetve amíg a lapok töltődnek, addig a kiválasztott (vagy alapértelmezett) hátlap kép látható.
  • Beszéljenek inkább a képek:

Ilyen volt (képre kattintva nagyobb lesz)

Ilyen volt PC-n Ilyen volt mobilon

Ilyen lett

Ilyen lett

  • Mint láthatjátok végre ez is normálisan néz ki, illetve mobilon is láthatóak a képek, és nincs végtelen hosszú lista, hanem lapozni lehet, illetve még egy kereső is bekerült (névre lehet keresni, itt szerintem elég annyi).

Egyéb változások

  • Az egyáltalán nem használt Események oldal fejlesztve lett és megújult kinézetet kapott, a streameres oldalra irányító link pedig törölve lett, mert az már megszűnt rég.
  • kártya oldalon eddig a Mana, Támadás és Élet betűi valójában képek voltak, ezért, ha egy lap 20, vagy annál több értékkel rendelkezett, akkor ott már nem volt kép és kisbetűvel lett kiiratva. Ez most megváltozott. Mostantól a Mana és az értékek kiírása szöveggel történik, méghozzá a Hearthstone betűtípusával, és a kártya adatainak a legelejére kerültek. Így többek között végre a Mercenaries lapoknál is egységes a kiírás kinézete.

Új érték design

  • Súlyos hiba javítása: A kártya oldalon NEM MŰKÖDÖTT a kedvenc lapnak jelölés, vagyis bizonyos esetek között működhetett, de az oldal újratöltése után nem maradt "kitöltve" a szív, vagyis, mintha nem lett volna kedvelve. Ez most javítva lett.
  • Hibajavítás: A Profil > Tartalmaim oldalon a paklik számánál az időzített paklikat is beleszámolta akkor is, ha más nézte a paklijaidat, pedig neki a listában nem adta ki a még meg nem jelenített paklidat, de azért beleszámolta. Ez most javítva lett, vagyis már nem számolja bele.

HSHU v28.1.0

Hearthstone Hungary Admin

#746

2023.10.06 22:26 | Válasz: (#745) PHOENIX (Admin) hozzászólására

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Az aréna értékek frissítve lettek!

Ismét minden arénában elérhető lap rendelkezik aréna értékkel, DE ehhez most írtam egy "nem túl okos" kódot, szóval nem ajánlom, hogy ez alapján készítsetek aréna paklikat, de még mindig jobb, minthogy eddig minden lap mellé azt írta, hogy "Tragikus".

Változások:

  • Az aréna értékek mostantól mindig automatikusan frissítésre kerülnek, amint új szezon kezdődik.
  • Az aréna értékek mostantól nem 1 és 300 között vannak, hanem 1 és 5 között, de vannak nem egész számok is (pl. 2.7).
  • A kártya oldalon dual-kaszt lapok esetén hiba volt és akkor sem írta ki a lap értékét, ha rendelkezett értékkel, ez most javítva lett.
  • Az aréna készítőnél az "áttekintés" részen nem jelentek meg a kártyák képei, ez is javítva lett.
  • Az aréna készítőben a lapok kiválasztásánál már a kártya minősége is szerepel a név mellett, továbbá az értékelés alá kiiratásra kerül a magyar szöveg is, illetve az aréna készítőbe egy kis segítség szöveg is bekerült dőlt szöveggel.
  • Az aréna készítőben (és a profilból elérhető "Aréna futamok" mini funkció esetében) frissítve lettek a beviteli mezők és a legördülő menük, hogy egységes legyen az oldal többi részével, mert ezek még teljesen máshogy néztek ki és éjjeli design-nal sem rendelkeztek.
  • Az aréna pakliknál ismét működik a "gyors URL", vagyis a rövid hshu.hu-s link.
  • Az aréna értékek oldalon minden kasztnál betöltötte az összes (más kaszthoz is tartozó) lapot, ez most javítva lett.
  • Ugyanitt nem működött a kereső sem, az is javítva lett.
  • A legjobb pillanat beküldésénél (és az aréna készítőnél) a név mezőben a szöveg túl fakó volt, ez javítva. Továbbá vendégként a hozzászóló nevének mezője is túl fakó volt minden fórum esetében.
  • A bejelentkezési felugró ablakokban, illetve az oldalsávban elérhető bejelentkezés részen többé nincs dőlttel a felhasználónév és a jelszó mező.
  • Mennyit játszottál a Hearthstone-nal? oldal nem működött már több, mint 1 éve, ez most javítva lett (most vettem csak észre, és senki sem szólt).

HSHU v28.1.0

Hearthstone Hungary Admin

#747

2023.10.07 10:14

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Mint láthatjátok (fentebb, a tegnapi két hozzászólásomból) a tegnapi fejlesztések mellett egy csomó hibajavításra is szükség volt.

Bár 2022 év elején teljesen átnéztük az egész oldalt, már megint több dolog nem működött, mert közben sok fejlesztés volt, sok minden változott a HS-ben, ezért itt is. Akárcsak a HS-ben, úgy itt is igaz az, hogyha valami új érkezik, akkor 10x annyi hiba jön mellé.

Most újra átnéztem az oldalt és szerintem minden jól működik már.

Ha mégis hibát találtok, kérlek jelezzétek, vagy ha úgy érzitek, hogy valami nem megfelelően működik.

  • Még egy apró változás mára is: A kártyáknál már az is ki van írva, hogy az adott lap éppen elérhető-e, vagy sem Arénában, illetve Duels-ben.
  • ...és egy hibajavítás: A paklik oldalon a lapok számolása hibás volt, ha együttes is szerepelt a pakliban, ez javítva lett.
  • ...illetve még egy: Az aréna paklik oldalon a le, illetve feliratkozás erre a fórumra gomb nem működött, illetve design-ja sem volt, ezek javítva lettek.

HSHU v28.1.1

Szerkesztve: 2023.10.07 18:38

Hearthstone Hungary Admin

#748

2023.10.07 21:33

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Tetszenek a változások, főleg a kuka fedele dolog meg hogy rendbe raktad a kedvelt kártyákat.

Én szoktam kártyákat "kedvencelni" de nem vette észre, hogy van ott vmi hiba. Viszont az időzített pakli dologról írsz, az még létezik? Szerettem volna időzíteni a legutóbbi paklimat de nem láttam lehetőségét. Azt hittem megszűnt ez a dolog. És nem is kérdeztem rá mert féltem, hogy írtad valahol és csak nem emlékszem rá. Most az előbb is megnéztem egy régi privát paklimat és azt sem tudom időzíteni. Lehet, hogy nem a pakli véglegesítő/ leírás létrehozó/ pakli szerkesztése oldalon kell időzíteni?

#749

2023.10.08 08:13 | Válasz: (#748) Casualplayer (Premium) hozzászólására

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Örülök, hogy tetszenek a változások. A kedvelt lapok megjelenítése a profilban az oldal szégyene volt...

Ha értékeltél egy kártyát, akkor ránézésre nem volt gond, de ha később újra megnézted azt a kártyát, vagy rögtön újratöltötted az oldalt, akkor "üres volt" a szív.

Az időzített paklit a pakli készítésekor tudod beállítani, de most csináltam egy kisebb fejlesztést!

  • Ha a pakli még sosem volt publikálva, akkor az időzítés lehetősége mostantól elérhető a szerkesztés (adatok és szöveg szerkesztése) oldalon is.

Arra viszont érdemes figyelni, hogy privát pakli nem lesz publikálva a megjelenés időpontjában. Ezért egy új szöveg is bekerült a szerkesztés oldalra:

  • "Időzített pakli csak akkor fog megjelenni, ha a pakli állapota publikus!"

Ha privát marad, akkor nem jelenik meg, viszont mostantól újra időzítheted egy későbbi dátumra, hiszen a pakli még sose volt publikálva.

További változások:

  • A pakli importálás kódja megint fejlesztve lett, mert ezúttal a HearthPwn-ról akartam paklit másolni és nem működött, mert, mint kiderült BG hős volt a pakli kódjában (ez egyébként: Varden Dawngrasp), ezért mostantól azt is figyeli a pakli importáló, hogyha a hős (vagyis a kaszt) nem stimmel, a lapok alapján a pakli milyen kaszthoz tartozhat, és ha az alapján stimmelnek a lapok (pl. a pakli csak Mage és semleges lapokat tartalmaz), akkor a Mage kaszthoz köti.
    • Ez egyébként arra is jó, hogyha egy alternatív hős portré esetleg nem lenne elérhető itt a HSHU-n, de valaki azzal a portréval mentette le a paklit, akkor is műkodni fog az importálás mostantól.
  • Ha privát pakliban megemlítettél egy felhasználót (a @-os módszerrel), akkor megkapta az értesítést, hogy "Xy feltöltötte a(z) nevű paklit "(tehát a pakli neve nem volt benne, mert privát volt, így a link sem működött). Ez most javítva lett, az említett felhasználó(k) akkor fogják megkapni az értesítést, ha a pakli publikálva lett (Időzített pakliknál jól működött).
  • A Profil > Tartalmaim oldalról azok a hatalmas betűméretű szövegek mind el lettek tüntetve.

Ezekről van szó (ilyen volt/ilyen lett):

Régi Új

  • Továbbá a Profil > Testreszabás oldalon sincs már ezzel a nagy betűvel kiírva a "A Hearthstone Hungary a legtestreszabhatóbb oldal! Ne felejts el menteni az egyes szekciókban, vagy a lap alján!" szöveg, és ott a keret is megszűnt körülötte, illetve följebb került, rögtön a "testreszabás" cím alatti csík alá és dőlt lett, illetve jóval kisebb méretű.

HSHU v28.1.2

Hearthstone Hungary Admin

#750

2023.10.08 16:58 | Válasz: (#749) PHOENIX (Admin) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Kösz, már értem az időzítés dolgot. Azt hiszem nem gondoltam át teljesen, hogy ha privát a pakli akkor nem lehet időzíteni. De már minden világos.

Kicsit kaotikus volt a kedvelt lapok oldal, de szeretem benne, hogy időrendben mutatja miket jelöltem.

#751

2023.10.08 19:12 | Válasz: (#750) Casualplayer (Premium) hozzászólására

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Most már lehet időzíteni akkor is, ha privát a pakli (kivéve persze, ha már publikálva volt, mert ugye utólag is priváttá lehet tenni, amíg nem érkezett hozzászólás).

Hearthstone Hungary Admin

#752

2023.10.09 22:05

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Csak, hogy ma se maradjunk változtatás nélkül...

Nem, nem azért, de egy hiányosságot pótoltam ma.

  • Az oldalsávban (vagy mobilon alul) a "Legjobb pillanatok" képnél tudom, hogy nem mindenkinek volt egyértelmű, hogy a képre kell kattintani, így most már a kép címe is link (fel is vette a linkek kék színét), így gondolom biztosan egyértelmű.
  • Ez alapján a "Nap kártyája" oldalsáv részen a kártya kép fölé mostantól kiírásra kerül a kártya neve is (ami a kártya minőségének színét veszi fel) és arra is kattinthattok, az is a kártya oldalára vezet.
  • A cikken belüli "kapcsolódó cikk" nem rendelkezett megfelelő éjjeli témával egyik témában sem, ez javítva lett.

HSHU v28.1.3

Hearthstone Hungary Admin

#753

2023.10.10 20:16

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Hibajavítások érkeztek!

Bug fix round #47 802 :D

  • A múltkor javítottam, hogy a pakli oldalon a paklihoz ajánlott kártya hátlap mellett jól nézzen ki a linkelt pakli, most ez alapján az idézet került javításra, mert az idézet elején lévő kék sáv (vagy éjjeli témában más színű) nem látszódott, most már látszódik.
    • Gus Bohóc Hearthstone népszerűsítési Miniszter új DK paklijánál láttam a problémát.
  • Szintén a pakli oldalon, az éjjeli témában a "Még több $kaszt$ pakli", illetve "Még több pakli a feltöltőtől" szövegek a nappali szöveg színével rendelkeztek, ezért alig látszódtak, ez most javítva lett, megkapták a rendes éjjeli téma alcím szövegszínét.
  • A főoldali 4 kártya "Ezt a lapot nézd meg és értékeld!" funkciójában mostantól nem jelenhetnek meg Mercenaries lapok, csak HS gyűjthető lapok.
    • Ez Gus Bohóc kérése volt.
  • Mostantól az oldalsáv "A nap kártyája" funkcióban sem jelenhetnek meg Mercenaries lapok, illetve nem gyűjthető lapok sem, hanem ott is csak HS gyűjthető lapok lehetnek (Ott az a feltétel sem volt megadva, hogy gyűjthető legyen).
  • Ha a kártya oldalon egy kártyánál volt "Kapcsolódó cikk", akkor a + jel, illetve a "Tovább" gomb linkje hibás volt, nem a Wiki oldalhoz irányított, ez most javítva lett.
  • Továbbá ugyanitt mobilon a + jel melletti lefele nyíl nem vitt az oldalsávhoz, mert hiányzott hozzá a szükséges elem, ez most pótolva lett, úgyhogy már az is jó.

HSHU v28.1.4

Hearthstone Hungary Admin

#754

2023.10.10 20:32

Gus Bohóc profilképe

Gus Bohóc (Premium) - Közösségépítő

BattleTag: Gustheclown#21213

Tapasztalt játékos

Remek hibajavítások, ugyanitt szeretném külön megköszönni a Hearthstone tanácsának, hogy figyelembe vették a kérésem és hamar egy határozott mégis gyors (és úgy vélem helyes) döntés született kérésemet illetően.

A továbbiakban is számíthatnak támogatásomra, amit az oldalon igyekszem aktivitásommal és esetlegesen más anyagi javakkal hozzájárulni. (A Hearthstone földje goldban gazdag, az arénák, amiket építtettünk ország szerte hozzák a dustot, a közösség boldog, minden a terv szerint)

Hearthstone Hungary előre megy, nem hátra!

#755

2023.10.17 22:21

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Úgy hiszem a mai leállás egy agresszív botnak volt köszönhető, aki szünet nélkül töltötte le az összes kártya képet.

Az oldal alapjához nyúltam (de csak óvatosan), ha ez nem elegendő, újabb leállás után agresszívabb technikákhoz fogok folyamodni.

Továbbá egy másik problémát is láttam, ami szintén gondot okozhatott (talán), ha szóköz volt egy linkben. Ezt is kezeljük mostantól.

HSHU v28.1.5

Hearthstone Hungary Admin

#756

2023.10.17 22:51

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Új lapok az adatbázisban (Thunderbringer + az összes BG változás).

A Wild kártyák változásai később fognak megtörténni, mert fejleszteni fogom majd a kódot, hogy egyszerűbb dolgom legyen, mert ez, hogy most már egyszerre 100 lapokat... Borzasztó. Az összes időm erre fog elmenni, mert úgy látom rendszeressé válik ez a "na változtassunk 100 lapot" dolog. Sajnos automatikusan hiába frissítem le, a magyar szöveg miatt úgyis át kell írnom őket manuálisan is. Viszont annyit javítanék a helyzetemen, hogy legalább ne kelljen külön felvinnem a "kártya változástörténet" adatokat, hanem azt automatizálnám.

Hearthstone Hungary Admin

#757

2023.10.18 21:50

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Al'ar mostantól figyelmeztet (ahogy neki éppen jól esik) a főoldalon (csak regisztrált felhasználókat), hogy ne feledd a heti ingyenes kártyacsomagodat!

Ha a "Kész vagyok" gombra nyomsz, akkor az üzenet eltűnik, de a következő héten ismét megjelenik, ha szerezhető ingyenes kártyacsomag.

Alar itt van, és segít Neked

Továbbá az "Aktuális Brawl" szövegen már nincs olyan nagy "fekete keret" PC-n sem (szöveg árnyék).

HSHU v28.1.6

Hearthstone Hungary Admin

#758

2023.10.19 09:24 | Válasz: (#757) PHOENIX (Admin) hozzászólására

Gus Bohóc profilképe

Gus Bohóc (Premium) - Közösségépítő

BattleTag: Gustheclown#21213

Tapasztalt játékos

Ez rendes tőle, köszönjük szépen!

#759

2023.10.19 09:51 | Válasz: (#756) PHOENIX (Admin) hozzászólására

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Megtörtént az összes Un'Goro kártya változás is az oldalon! (Megoldottam, hogy a kártya változástörténet magától jöjjön létre az alapján, hogy mit módositok a kártyánál, tehát itt (https://hearthstonehungary.hu/wiki/card-history) az október 17-es változások már automatikusan jöttek létre, ennek ellenére természetesen minden kártyánál egyesével meg kell írnom a magyar szöveget, de már nem kell külön még egyszer megírnom, hogy xy helyett yx lett).

Egy számotokra is látható előnye annak, hogy automatikusan jön létre a változástörténet, az az, hogy a Battlecry és egyéb kulcsszavak már félkövérrel vannak. Ma este megoldom, hogy a korábbi változásoknál is félkövérek legyenek a kulcsszavak.

A képek is le lettek cserélve.

Hearthstone Hungary Admin

#760

2023.10.19 19:57

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

A Badlands-es kártya oldal is elkészült: Thunderbringer kártya oldala

Hearthstone Hungary Admin

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás