HS BlogokMennyi az annyi

HS Blog: Mennyi az annyi

2022.11.07 08:50
670

Mennyi az annyi

Ennek a blognak a megírása már korábban is felmerült bennem, de csak most sikerült eljutnom a megvalósításáig.

Természetesen előre szeretném leszögezni ezzel senkit sem szeretnék vásárlásra ösztönözni, csupán tájékoztatás képpen írom, hogy aki mégis vásárlásokra szánja el magát mire érdemes odafigyelnie.

Nemsokára érkezik a March of the Lich King kiegészítő és annak rendje és módja szerint, akárcsak a korábbi kiegészítők megjelenése előtt, ezt is elő lehet rendelni két változatban.

A March of the Lich King Bundle 5000 Runestone-ba vagy 49.99 euróba kerül, míg a Mega Bundle 8000 Runestone-ba vagy 79.99 euróba.

Amennyiben jelen blog megírásakori (2022. 11. 07. 8:50) forint-euró árfolyamot nézzük jelenleg 1 euróért 402.82 forintot kérnek. Ezt, ha átváltjuk már is megkapjuk, hogy a Bundle ára 20.137 Ft, a Mega Bundle pedig 32.222 Ft. Persze a bankok más árfolyamokkal számol(hat)nak így ez az összeg inkább több.

Igen ám, ha azonban megnézzük mobil eszközön (én csak Andriodon néztem meg) ott már is "kedvezőbb" valós pénzbeli árakat kapunk. Ezt az alábbi képeken is lehet látni.

A mai világban pedig az a pár ezer forintocska is sokat számít.

Ugyanide kapcsolódik, hogy ha Runestone-t szeretnénk vásárolni ott is át kell gondolnunk hogyan is tesszük.

A fenti képen ugyan dollár árak szerepelnek, de euróban ugyanez a tarifa. Már a kezdeteknél észre lehetett venni, hogy a Blizzard elég pocsékul lőtte be az árakat. Legalábbis abból a szempontból, hogy általában minél nagyobb mennyiségben veszünk valamit általában egyre olcsóbb szokott lenni egységre vetítve. Itt azonban a Blizzard úgy gondolta, hogy 1-1 arányban is jó lesz az.

Így viszont, aki mégis Runestone-t vesz érdemesebb akár több részben megvenni a kiszemelt mennyiséget. Például, ha szeretnénk 2000 Runestone-t venni (19.99 €) érdemesebb két 1000-es (2x9.99 = 19.98 €) vagy akár négy 500-as (4x4.99 =19.96 €) csomagot venni. Persze mondhatjuk, hogy 1-3 eurocenteken nem fog a házikassza csődbe menni, de sok kicsi sokra megy.

Másik érdekesség szintén a Runestone vásárlással kapcsolatban, hogy Andriodon szintén olcsóbban juthatunk ezekhez, tekintve, hogy forintosítva vannak az árak ezeknél is.

Ezeknél az áraknál már abból a szempontból is jobb a helyzet, hogy minél nagyobb mennyiséget veszünk az egységre vetített ár már kedvezőbb lesz. Kivéve az 5000-es és a 8000-es esetében. Ezeknél szintén érdemesebb lehet a kisebb mennyiségekből összematekozni.

A fentieket nem teszteltem le, tehát nem tudom, hogy ha rákattintanék valamelyik termékre tényleg ezt az árat vonná e le, de gondolom igen. Illetve mint már a blog elején is írtam ezzel senkit sem szeretnék vásárlásra ösztönözni.

IOS-t használó eszközök esetében nem tudom, hogy ugyanez-e a helyzet.

Frissítés:

Sajnos a March of the Lich King megjelenését követően már Androidon is euróban szerepelnek az árak.

Vissza a HS Blogokhoz!

További híreink

Karácsonyi dekoráció