Mini-hírekScholomace Lore: Keeping up...

Mini-hír: Scholomace Lore: Keeping up with the Barovs

2021.05.02 16:59
58

A Barov család tündöklése és bukása

Egy gazdag család, akik a halhatatlanságra vágytak, ezért sötét erőkkel szövetkeztek. Nem, nem a Kardashian-ekről van szó, ez a Warcraft világa, amiben a Barov család nem a médiát és a nekik dolgozó kamerásokat, rendezőt és más műsorkészítőket engedtek be az otthonukba, hanem a Cult of the Damned K+F tagozatát (lehet vitatkozni, melyik a rosszabb)…

Forrás: Wowpedia

A Hearthstone Scholomance Academy c. kiegészítője egy varázslóiskolát mutat be, ahol a háttérben az igazgató és a tanárok nekromanciával és egyéb tiltott tanokkal foglalkoznak, amiről a nebulók mit sem sejtenek. Ez részben egybevág a WoW Lore-jával, részben rebootolja mindazt, amit eddig tudtunk.

A Scholomance először egy instance formájában jelent meg a Vanilla WoW-ban, amit később újradolgoztak a Mists of Pandaria kiegészítőben. Ez volt Kel'Thuzad titkos utánpótlásképző intézménye, ami a Lordaeroni Királyságban, Caer Darrow városában működött. A még ember KT nem sokkal a 3. háború előtt megegyezett a vár és a környék urával, Lord Alexei Barovval, hogy halhatatlanná teszik kékvérű családját, ha cserébe befogadják a szektáját, valamint birtokukon bárkin bármilyen kísérlet elvégezhetnek.

Forrás: Youtube/Platinum WoW/ Scholomance: The Darkest Lore in WoW? (Classic WoW Lore)

Ezután a környékről sorra tünedeznek el a jobbágyok és a szolgálók. Ezzel párhuzamosan egyre több élőhalott, szellem és más rémség jelenik meg. A Scourge invázió után a megmarad emberek is élőhalottá váltak a környéken. Ezután jutnak el ide a WoW kalandorai és szembesülnek a szellemvárossal és a titkos akadémiával, ami még mindig a Scourge-öt szolgálja. Az 5 Barovból 3-an a Scourge szellemügynökei lettek, a két fiuk, Alekszej Alekszejovics (Alexei Jr) és Weldon még életükben elmenekültek. Lord Barov halállovag lett, Lady Illuciá árnnyá vált, a lányuk, a korábbi kitűnő mágus, Jandice pedig egy lett az illúziói közül.

Folyt. köv.

Felhasznált irodalom

Wowpedia

WoWWiki

yt/Nobbel87/The Story of Scholomance [Lore]

yt/Platinum WoW/scholomance/The Darkest Lore in Wow?

Vissza a mini-hírekhez!

További híreink