HS BlogokWild meta ma

HS Blog: Wild meta ma

2023.01.24 07:13
911

A Tempo Storm 2023 január 17-ei Wild meta bemutatójának fordítása.

Nem találtam jobb helyet ennek. Nyilván nem az én fordításom hanem a DeepL weboldalt hívtam segítségül.

Nem tudtam sok időt fordítani erre, de úgy érzem talán így is érdekes lehet néhány embernek. Egyáltalán nem gondolom az eddigi itt a HSHU-n megjelent meta jelentés cikkekhez hasonlónak. Nem lesz maradandó irodalmi élmény olvasni viszont a lényeg úgy érzem, átmegy.

Üdvözöljük újra a Tempo Storm Wild Hearthstone Meta Snapshot-on! Ma egy olyan metát vizsgálunk meg, amely talán rendeződik, mivel néhány finomítás hatására az előző Meta Snapshotban látott aggro apokalipszis után újra megjelentek a kontrollra fókuszáló archetípusok.

Tier 1-ben a Miracle Rogue diadalmasan visszatér a Meta Snapshot élére, ami a közelmúltban nerfelt archetípusoknál megszokott mintát követi. Miután a Sinstone Graveyardot és a Necrolord Draka-t eltalálta a nerf-kalapács, az emberek elfordultak a Miracle Rogue-tól, és nem lehetett igazán érzékelni, hogy mi maradt az archetípusból. Ez hiba volt. Kiderült, hogy a nerfek ellenére a Miracle Rogue még mindig hihetetlenül erős - olyannyira, hogy két konkurens változat is egyformán jónak tűnik. Az első hagyományosabb, a játékosok által már túlságosan jól ismert befejezéssel; a második azonban új Concoction-kártyákat használja, amelyek nevetséges köröket tesznek lehetővé. Bármelyik irányt választod is, egy Tier 1-es paklival állsz szemben.

A Miracle Rogue után a Tier 1 és a Tier 2 az aggro és a kontroll közötti adok-kapok. Még a Shaman, a Secret Mage, a Beast Hunter és a Pirate Rogue is erős ladder választás jelenleg. Csatlakozik hozzájuk egy régi barát, az Even Warlock, amely a Meta Snapshotban a magas minionjai és a bőséges diszrupció erejével rohamozta meg a csúcsot. Gul'dan és Genn Graymane egyedülállóan vannak itt elhelyezve, mivel az Even Warlock nagyon erős a körülötte lévő agresszív archetípusok közt is.

Ami a kontrollt illeti, régi barátok, mint a Freeze Shaman, Reno Priest, Reno Warlock és még a Pain Warlock is visszatértek az étlapra. Mindegyikük jelentős finomításon ment keresztül az elmúlt hetekben, új kártyákat kombinálva a meglévő erősségekkel. A legnagyobb fejlemény mindegyik archetípusban természetesen Prince Renathal kolosszális nerfje volt; bár több hétig tartott, amíg a játékosok lemondtak róla, úgy tűnik, hogy a legtöbb sikeres játékos elfordult a hercegtől. A kivétel talán csak a Pain Warlock lehet, amely még mindig hasznosítani tudja az extra életerőt, tekintve, hogy a pakli célja a gyors kártyahúzás.

A Tier 3 továbbra is a kombók temetője marad a Wild Hearthstone-ban. A Pillager Rogue, mélyen a Tier 3-ban, a legmagasabbra értékelt kombó archetípusunk jelenleg. A számok alapján nagyjából úgy becsüljük, hogy a Pillager a formátum 13. legjobb paklija a gyakrabban játszott paklik között. Bár ez egy tökéletlen szám, és inkább csak egy általános becslés, mégis azt hivatott megmutatni, hogy a kombó mennyire játszhatatlanná vált a Wild Hearthstone-ban. A könnyen irányítható aggro és az egyszerű (és olcsó) diszruptorok teljes elárasztása a kombót gyakorlatilag az árnyékba szorította, és csak konkrét célponotok ellen lehet igazán életképes, mint célzott stratégia.

A Tier 3 nagy kérdése az Unholy Even Death Knight. Szájbarágós, és csak úgy-ahogy játszható, de ez leginkább azért van, mert polarizáló élményt nyújt. Az archetípus lakmározik az aggroból, megeszi a kontroll, és talán a legjobb a Hearthstone legújabb kasztjának számos középszerű lehetősége közül. Próbáld ki a saját felelősségedre, de néhány játékos esküszik erre az archetípusra, szóval lehet benne valami.

A Tier 4 alig érdemel szót, kivéve a Druidát, ami nagyot zuhant. A kaszt egyedüli archetípusa alig tud belekeveredni a formátumot uraló fehéren izzó aggroba, de ez talán csak azért van, mert az emberek nem igazán adnak neki tisztességes esélyt. Talán idővel a Druid visszatér.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Ennyi lett volna, talán az említett paklikat a wild játékosok mind ismerik. Azért volt mit belejavítani a fordításba, de nem is csoda, a HS nyelvezete igencsak specifikus. Maradt benne magyartalanság bőven.

Alant megnézhetitek az eredeti cikket meg a decklistákat:

https://tempostorm.com/hearthstone/meta-snapshot/wild/2023-01-17

Vissza a HS Blogokhoz!

További híreink