Hírek20 millió USD a Hearthstone havi...

20 millió USD a Hearthstone havi bevétele

Borovi Bence | 2015.08.12 09:00
2761

gallywix

A Superdata szerint a Hearthstone-nak a bevétele igazán elképesztő, 20 millió USD havonta, ami a VentureBeat alapján még a hihetetlenül népszerű Dota 2-nél is több!

A jelentésben megvizsgálják a CCG (gyűjtögetős kártyajátékok) műfaját és a Hearthstone-t a World of Warcraft-hoz hasonlítják, ahogyan az is átalakította a műfajt. "A Blizzard első digitális kártyajátékának komoly mechanizmusai vannak, de sokkal könnyebben megérthető és egyszerűbb, mint a már régóta futó játékok, például a Magic: The Gathering." A történelem megismétli önmagát: "2004-ben a World of Warcraft lett a legsikeresebb MMO köszönhetően a Warcraft sorozat népszerűségének és a játékmódjának, ami sokkal könnyebben megérthető volt, mint a többi MMO-nak."

A Dota 2 legutóbbi adatai márciusból származnak, ezért az összehasonlítás nem tökéletes, továbbá a Hearthstone egyelőre nagyon messze jár a hatalmas bevételt hozó League of Legends mögött, melynek tavalyi bevétele 1 milliárd USD volt. Azonban a Hearthstone havi 20 milliója borzalmasan nagy összeg főleg azt tekintve, hogy a játék viszonylag új - a mobil verzió áprilisban jelent meg és 31%-kal növelte a bevételeket - szinte biztos, hogy jelentősen tovább fognak nőni a bevételek.

Lehet valami igazság abban, amikor az emberek arról beszélnek, hogy a "free-to-play" "pay-to-win"-né válik. A Hearthstone játékosok fizetnek és azon a havi 20 millió USD-n a Blizzard hatalmasat nyer. Hamarosan megjelenik a Grand Tournament, ami várhatóan tovább növeli a bevételeket még ebben a hónapban.

Forrás: PCGamer és Superdata

Köszönet Miles Teg-nek a linkért.

A Blizzard második negyedéves jelentése a múlt héten volt, azonban a Hearthstone játékosszámát és bevételeit nem említették külön. Mindössze annyit árultak el, hogy a Hearthstone-nak, a Heroes of the Storm-nak és a Destiny-nek együtt több, mint 70 millió játékosa van (ebből a Destiny 20-21 millió).

Vissza a főoldalra!

bevétel

További híreink