HírekA Blizzard támogatja a Fekete kö...

A Blizzard támogatja a Fekete közösségeket, kollégákat és partnereket

Borovi Bence | 2020.06.20 10:00
1213

Black Lives Matter

J. Allen Brack, a Blizzard elnöke bejelentette, hogy miként fogják támogatni, és segíteni a Fekete közösségeket. Ennek a fordítását olvashatjátok alább.

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Blizzard közösség,

Világunkban hosszú története van a rasszizmusnak. Az emberek csoportokat alkotnak, majd akik nem úgy néznek ki, mint mi, azoktól elszakadunk. Irónikus, hogy mennyire szükségünk van a másikra társas lényekként, ennek ellenére 'más' embereknek tartjuk azokat, akik nem úgy néznek ki a tükörben, mint mi.

Személyes kötelezettségemnek vettem, hogy megtudjam milyen traumát kell ezeknek az embereknek átélniük, és azon fogok dolgozni, hogy ezen változtathassak.

Tavaly a BlizzConon megígértem a Blizzard felé, hogy jobbak leszünk. Büszkék vagyunk a tanulásra, a fejlődésre és arra, hogy most már olyat teszünk, ami valóban összhangban van a cégünk és közösségünk értékeivel. Azt is mondtam, hogy tetteink többet fognak jelenteni, mint a szavaink - azóta csendben voltunk, mert a tett a fontos része az egésznek.

Hadd tisztázzam: A Blizzard kiáll azok mellett, akik a rasszizmus ellen küzdenek, mert a rasszizmus ugyanannyira veszélyes, mint egy világjárvány az érintettek számára. Azok mellett foglalunk állást, akik az ellen a közösségi és szervezeti struktúrák ellen lépnek fel, amelyek gyűlöletet szítanak az emberek bőrszíne alapján.

A múlt héten az Activsion Blizzard bejelentette, hogy támogatni fogja a United Negro College Alapítványt, és a Management Leaders of Tomorrow-t, hogy leküzdhessék a rendszerszintű faji megkülönböztetést. A Blizzardnál is azon dolgozunk, hogy javítsunk a helyzeten a közösségben, és a munkahelyünkön is.

Játékainkban: Éveken keresztül több csapatunk is dolgozott mesterséges intelligenciával (AI) és gépi tanulással annak érdekében, hogy játékainkban csökkentsük a toxikus magatartást és a gyűtöletbeszédet, illetve összességében javítsunk a játékélményen. Idén január elseje óta több, mint 30 000 játékost tiltottunk ki az előbb említett okokból kifolyólag, továbbá több, mint 3 millió órára tiltottuk el a játékosokat. Az elmúlt évek kitiltásai egyértelműen javították a játékaink környezetét: az elmúl két évben 43%-os csökkentést tapasztaltunk a "rossz viselkedések" jelentésében, és 59%-os volt a csökkenés az ismételt szabálysértések kiszabásában. Ez már ugyan fejlődés, de azt is felismertük, hogy más helyeken is alkalmazhatnánk ezt a technológiát, tehát a munka neheze még előttünk áll, hogy elérjük célunkat.

Kapcsolatainkban: Áttekintjük partnereinket is, hogy megtudjuk mely Feketék által irányított, és megkülönböztetést nélkülöző, változatos vállalkozásokat tudnánk támogatni, hogy a világ jobban meghallja a Fekete bőrszínű tartalomgyártók és influenszerek hangját.

Juneteenth: (Megj.: Afroamerikaiak által tartott fesztivál június 19-én, ahol azt ünneplik, hogy 1865-ben azon a napon Texasban felszabadulhattak a rabszolgaságból - a szerk.) A mai napon (június 19-én) a Blizzardnál is megünnepeljük a Juneteenth-et azzal a céllal, hogy arra bátorítsuk munkatársainkat, hogy szánjanak időt a tanulásra. Egy virtuális előadást tartottunk várusnkban, a kaliforniai Irvine-ban, ahol munkatársaink többet tudhatnak meg az implicit ("rejtett") előítéletről, törvényre és politikára gyakorolt hatásairól, és arról is, hogy miként vállalhatnak szerepet a helyi közösség arra irányuló erőfeszítéseire, hogy változást érjenek el. Továbbá egy listát is megosztottunk a munkatársainkkal, hogy még többet tanulhassanak a témáról, és jobban támogathassák ezt az ügyet.

Folyamatos: Változatosabb nézetekkel és élményekkel sokkal erősebbek vagyunk mindannyian. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy egy igazságosabb munkahellyé váljunk, ennek fontos része az is, hogy miként és hogyan keresünk új munkaerőt, mik a HR gyakorlataink, és miként támogatjuk a munkavállalóinkat. Továbbá egy oktatási programot is indítunk az alkalmazottainknak. Ez a program több képzést és oktatást fog tartalmazni (olyan anyagokkal, melyeket Fekete és kisebbségi tulajdonú vállalkozásoktól vásároltunk). A képzéseken szakemberektől is tanulhatnak a rasszizmusról, mások segítéséről, és megvédéséről.

Ez a sok munka még jobbá fogja teni a Blizzardot, és egy kis szerepet fog játszani egy nagyobb, pozitív irányváltásban.

A Fekete közösségeinknek, kollégáinknak és partnereinknek ezt üzenjük: A Blizzard mellettetek áll.

Black Lives Matter ("Fekete Életek Számítanak"), ma is, és mindig.

- J. Allen Brack, a Blizzard Entertaiment elnöke

Forrás: Blizzard

Vissza a főoldalra!

blacklivesmatter blizzard jallenbrack

További híreink